Motorne testere

nece da radi, gusi se i gasi, i ja sma pomislio da ne bi trebalo da smeta, ali izgleda da ne moze da radi sa mesavinom cetvorotaktni motor...znam da je obrnuto mnogo veci problem

nece da radi, gusi se i gasi, i ja sma pomislio da ne bi trebalo da smeta, ali izgleda da ne moze da radi sa mesavinom cetvorotaktni motor...znam da je obrnuto mnogo veci problem
Koliko ja znam, mešavina radi normalno u četiri takta.
Dosta puta sam sipao u moju kosačicu hondu ostatke iz trimera, nisam primetio razliku. Čak mislim da joj i prija malo ulja..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Може али није добро на дуже време. Свећице гараве и ако остане мешавина у карбуратору хоће да зеза кад се мотор дуже време не пали. Мислим на аутомобил.

Moj prvi komšija sipao čisti dizel u motorku, imalo malo mješavine, on da dopuni uze prvi kanister s reda, upalila jer je u sistemu bilo benzina kad je počela da vuče dizel dimilo gore nego termoelektrana. Ali motorka i dalje radi godinama kasnije.

Moj prvi komšija sipao čisti dizel u motorku, imalo malo mješavine, on da dopuni uze prvi kanister s reda, upalila jer je u sistemu bilo benzina kad je počela da vuče dizel dimilo gore nego termoelektrana. Ali motorka i dalje radi godinama kasnije.
Na šta je motorka nastavila da radi: na taj dizel ili na mešavinu?
Šalim se malo,morao sam. Da li može da škodi dvotaktnim mašinama ako mešavina ostane u njima preko zime pa u proleće da se nastavi raditi sa njima? Dosta njih mi kaze da treba ispustiti to gorivo i napraviti novu mešavinu jer se u staroj "rastvori" dvotaktol pa nema dobro podmazivanje.

Ova novija ulja su dosta kvalitetna i lepo se mesaju mozda neka i imaju stabilizator...sama mesavina cak i da je jos upotrebljiva stvar u tome sto pri duzem mirovanju masine isparava\razdvaja se ili sta god i moze talog da ostavi u sistemu pa posle da treba da se cisti karburator i slicno...sigurno ce nesto lakse da upali sa svezom mesavinom i lakse da uspostavi rad posle mirovanja nego sa starom.

ja bi tipovao da ne treba dugo ostaviti gorivo, ne zbog samog rezervoara (mada i tu moze da se odvoji sloj ulja i benzina, pa ako se posle ne promesa dobro pre paljenja, moze da uvuce benzin bez ulja) nego zbog membrane u karburatoru koja je elesticna, i nekako mi se cini da ce ulje i benzin da je polako "najedu" i da je ocvrsnu brze nego sto bi to bilo da se uvek pri kraju rada testera pusti da sve potrosi (i rezervoar, i iz karburatora) i da se sama ugasi, sa praznim karburatorom..
a i verujem da moze sloj ulja da se natalozi na delove karburatora, pa to treba posle cistiti (cak i ako ne zezne hemijski nijedan deo unutra), pa eto jos jednog razloga da se pre ostavljanja na duze karburator isprazni od goriva..mozda je ovo drugo i mnogo cesci i verovatniji problem

Kazu da nije dobro da bude suv karb, najbolje za uredjaj da ima sveze mesavine uvek.
Mozda je najbolje paliti na svakih mesec-dva, a tad pre paljenja istociti iz rezervoara staro gorivo i nasuti malo svezeg.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Imam problem sa Stihl ms 180 motornom testerom. Seče dobro, ima snagu ali ako ga držim u ruci vodoravno ili ga stavim na zemlju on počinje gubi gas i gasi se. Posle toga moram da držim ručicu gasa i tako da ga palim, inače neće da upali. Ako ga držim u ruci vertikalno (bilo to sa mačem na dole ili nagore svejedno) radi normalo ne gubi gas. Šta bi mogao biti problem?

Nevezano za motorku, al imamo 4 Stlova utedjaja i uz svaki je dosla preporuka da se na kraju sezone rezervoar isprazni do kraja. Kad se to odradi potrebno je upaliti uredjaj dokle god se svo gorivo ne potrosi i uredjaj ugasi sam.
Na taj nacin se cuva membrana u karburatotu.

30 godina otkako baratam sa testerama, imao sam " par" komada za to vreme. Nikad nisam vadio gorivo iz testera ili trošio gorivo do kraja, i nikad ali baš nikad nisam imao problema sa membranom ili uopšteno sa nečim zbog toga. Doduše desilo se samo da preko leta testere stoje možda 3-4 meseca bez paljenja....
Zadnju što sam kupio stihl 230 preporuka je da se testera pali barem jednom mesečno, ne ostavljati duže da stoji bez paljenja i goriva....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Ovo sto su meni rekli je za kosilicu, trimer, motorku i duvaljku. Ako ne koristim duzi period obavezno da tako postupim. Za ovih par godina nikad u prolece prilikom prvog paljenja nema problema. Ovo sve je kupljeno u ovlascenom prodajno/servisnom centru.
Samo slusam uputstva 🙃

Ja bio ispraznio testere pa opet nesto radio:) nego nije lose ni malo dvotaktola da se sipa u cilindar pa povuce kanap da raspodeli ako se vec ostavlja bez goriva...

Citao sam negde kod zapadnjaka za brigsov 5 ks stariji motor me zanimalo, i naidjem da hoce jedan ventil da zaglavi, neznam sad je usisni il izduvni, i kao malo dodatka dvotaktola to sprecava i produzava mu vek.. posle sam video da ima logike kad sam ga rastavljao jer ga nekako smesa podmaziva i lepse izgleda.

Ja sam jednom pozajmio vibro ploču,niko mi nije rekao da radi na čist benzin,pre toga u žabu sipali mešavinu pa i vibro dobila istu mešavinu ništa joj nije falilo :D Provalio tek kad sam završio i krenuo da je sklapam da viri žut kraj merača za ulje :D

Nazad
Vrh