Motorne testere

Od Husqvarna 572XP sam očekivao da prolazi ,kroz tu savršeno oblikovanu bukvu, bez ijednog čvora, kao kroz topao margarin.

Ako te dobro razumem, tebi je glavni problem što Vilidžer nema da ponudi testeru od 1000€.
Ukoliko je tvoje mišljenje da je tvoja testera dovoljno dobra za tvoje potrebe nevidim nikakvu potrebu za bacanje jedne hiljadarke evara na nešto što ti ne daje nikakav benefit i poboljšanje.
Inače, pandam H372 kod štila je ms440, ali mislim da nje više nema u ponudi.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka
Ne, ipak je Stihl MS462 konkurencija..

Stihl MS 462

Stihl MS462 vs Husquarna 572XP

Poslednja izmena:
Druze tesko je tebi ugoditi, mnogi iskusni ljudi su ostajali bez teksta kad su tu testeru uzeli u ruke a ti je nisi ni probao a znas da nije nesto.
Imamo jednog clana koji je koristi, ali mislim da posle ove prepiske ti ne bi ni preneo utiske...
Ispade da nas sve zajebavas ovde.
Srecna ti kupovina i sve najbolje!

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Mene samo čudi sto si u startu rekao 1000 evra dsješ za testeru, a onda zadovoljan si kinezom. I ja placam alat i više nego što je potreba, ali volim kvalitet. Ali porediti profi mašine sa kinezom je prosto nepojmivo. Nije bilo dao bi 500 do 1000 evra, nego bup odmah cifra.
Ipak treba probati mašinu u rukama, pa onda suditi.
Nije motorka ali kada sam upalio profi masinu za šišanje ovaca shvatio sam zbog čega je skuplja i bolje radi.

Sa profi masinom uradis brze, bolje i sa osmehom na licu posao posebno ako si pre toga radio sa bas hobi\miki maus masinom shvatis razliku.

Kada gledas poredjenje dve testere, ovako nesto nemoj nikada da gledas jer posle ovoga ne znas jel si dosao ili si posao.
Prvo, pitanje je u kakvom su stanju lanci, kako su naostreni, da li je isti tip lanca, da li je isti promer drveta sa obe strane, da li operateri upotrebljavaju jednaku silu potiska itd..

Najbolji i najmerodavniji nacin jeste isto drvo, novi lanci isti mac, teg.
Gde kao u videu koji sam okacio pre par strana covek kaci teg napred i teg to jest jednaka sila vuce testeru na dole, gde on samo desnom rukom daje gas i pridrzava ravnotezu.. ''Ali ko ce to da se cima i testira znas koliko je to vremena i ulaganja'', pa on testira sve tako, pedantno i precizno zato i ima 2.7 miliona pretplatnika..

A u boljim slucajevima ovako nesto, gde jedan covek radi na istom drvetu sa ostrim lancima ( covek je serviser ), i verovatno se trudi da maksimalno korektno ima priblizno istu silu potiska. Ima na njegovom kanalu zanimljivih snimaka..

A ovo ovde je najpostenije za lance sto sam video u realnom radu, i opet potvrda da je Oregon kamda bolji od Stihla.

To su ljudi doneli da im režem u daske. Preko telefona su rekli da je promer najdebljeg trupca oko 70 cm. A kada su doneli ono međutim.....
Nisu bili ni trupci, već kojekakve gule ili kako se to već zove, i promera 70-130cm....
Odma u startu sam ih odbio za sečenje dasaka, reko nosite to nazad.
Na kraju se dogovorimo da mi prodaju to kao ogrevno drvo, i tako smo istovarili ta drva da ih oni ne bi nosili nazad za orlovat. Ko su bili ljudi nemam pojma......

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Mislim da se iz onih trupaca moglo izvući dobre daske, jedino ako nemaš mašineriju za tu veličinu trupaca..
Moglo je baš u krajnjoj nuždi. Kroz mašinu prolazi max 90 cm, zato mora prvo motorkom da se preseče na pola po dužini, onda viljuškar da se polutka postavi u mašinu... dosta zaj...n posao, a pri tome najviše stradaju leđa.... Sve u svemu ne može se posle naplatiti ta muka.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Imam 2 litra mesavine koja je ostala ( 1:50 ), na koliko litara cistog benzina smem da pomesam da bi se nasulo u auto a da bude bezbedno po motor auta.. Jel 5 litara ok ili mora vise ?

Nazad
Vrh