372 je stara, proverena i dokazana testera u ekstremnim uslovima rada.
Testere serije 5xx su novije generacije zapravo autotune modeli, znatno su brze, zivlje u drvetu, ugodnije za rad, malo lakse itd...
Sve u svemu ugodnije za rad ali i osetljivije na neodgovarajucu mesavinu, da ne kazem losu, na tup lanac, sve mora biti idealno i onda ce ona raditi bas kako treba.
Nemaju klasican karb koji se moze stelovati, sve je nastelovano i tako radi, kad stane ide u servis na dijagnostiku.
Ako si siguran da bi je odrzavao uredno i radio iskljucivo ostrim lancem, samo se odluci za model koji mislis da bi ti odgovarao
572 je na snizenju trenutno...
Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
Ne pratim serije modela Stihl i Husqvarna brendova, ja sam ti sezonac, odem na selo , isečem sebi 15-20 kubika i testera hvata prašinu do sledeće sezone. Ako, u toku godine, strugnem tu i tamo ponešto tipa..pala grana sa stare šljive , pa je prestružem i tako neke sitnice..
Kao što sam već rekao , još uvek imam Villager VGS 30S testeru, sa njom sam oborio dve stare bukve u prečniku metar. Sa njom sam pripremio 100 kubika drva. Sa njom sam isekao krš koječega na dedinom imanju..a sve to od 2014-2022. Za sve ove godine ,koliko je imam, samo sam promenio crevo u rezervoaru , bilo se udrvenilo, negde je vazduh prolazio, gubila je kompresiju, posle zamene creva..evo je, radi kao prvi dan. Ja prezadovoljan.
Sinoć gledam
ovaj video , tako sam i shvatio da je 572XP naslednik serije 372XP . Zaista ne vidim da 572XP radi nešto bolje od moje Villager VGS30S testere
. Prvo, debeli niti je naoštrio lanac, da je bar kupio nov lanac da demonstrira realne performanse Husqvarna 572XP modela..njemu pršti sitna piljevina, treba mu gladna godina da prestruže tako savršeno oblo stablo bez čvorova..ja sam mislio da će Husqvarna da polomi celu priču, da me ostavi bez daha i textra..a ja uhvatio sebe u razmišljanju da li je bolja Villager VGS30S ili Husqvarna 572XP
.
Naravno, malo se šalim, ali da ne mogu završiti sav posao i sa mojom Villager testerom, poverovao bih da je nisam video na delu. Naravno, ne mogu se porediti Villager i Husqvarna, ali za ono za čega meni treba, Villager je više nego dovoljan. Husquarna je za extremne uslove rada, Husquarnu upališ i ne gasiš dok ti leđa ne puknu, Husqvarna 572XP je testera sa smart opcijama..a to sve košta....sa Villager-om moraš malo-malo pa da popiješ pivo . Jbg, koliko para, toliko muzike. Koristim motornu testeru od 2014., ne konstantno, ali imam izgrađen osećaj kako mašina radi. Na tom videu, ja zaista ne mogu da vidim razliku između Villager i Husqvarna. Da li taj debeli smotano struže, lanac tup..nešto jeste..vidi se da 572 ima snagu, sve to stoji, niti ima sumnje da je to bolja, pouzdanija mašina. Možda sam previše očekivao od tih profi mašina.
Što se cene tiče, 572XP ima i za 99.000rsd, mada gledam da pozovem neku od prodavnica koje direktno rade sa Husqvarna, pre bih kupio od njih.
Vidim da je borba neprestana između Husqvarna i Stihl tabora. Koja Stihl testera bi bila pandan, tj. ekvivalent Husqvarna572XP modelu?
Hoću da pogledam i Stihl mašine.