Motorne testere

E ima i toga mirosti,bas sam to hteo reci...obicno `pecaju` na manja pakovanja,kad saberes cenu 2 od 500 to od 1L cak ne ispadne skupo\skuplje puno.Imam jos malo od motula 5102t ako se secam bilo 850 dinara sad verovatno skuplje.

Nisu dvotaktoli skupi...
Oko crvene ipo dodje litra kvalitetnijeg ulja.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Ja za dvotaktne mašine kupujem isjljučivo ulja koja proizvode brendirani proizvođači ulja.
Castrol, Divinol, Fuchs, Addinol, itd, itd..
Em jeftinije, em ne razmišljam šta je ko prepakivao i lepio etikete. Uvek litarska pakovanja..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka
Upravo...kad god naletim u Austriji na akciju litarskog Castrola i obavezno kupim...slikaću orman gde sam navukao par litara.

Poslednja izmena:
Kad prelije testera i jos se nastavi ovako samo sve vise goriva navlaci\mokra svecica...ili da se ostavi malo na miru pa opet proba ili ako se zuri skine se svecica, obrne naopako i povuce kanap par puta da se rascisti,ako si kuci moze malo i kompresorom u cilindar.

Kolege, može li preporuka koji model i koji brend uzeti Stihl ili Husqvarna? Radi se o domaćinstvu, ništa profesionalno, ništa uslužno. Dakle, testera treba da obori i pripremi oko 20 kubika drva, godišnje. Već imam Villager VGS 30, super me je služila (i služi me još uvek)..čak sam jedne godine oborio i uredio 20 kubika drva sa njom, kupio sam je 2014. Sada bih,ipak, da kupim nešto na šta mogu da se oslonim u šumi, da sipam i ne mislim.
Budžet je do 1000€.
Novu testeru bih uzeo, naravno.

Za 1000 evrića imaš mnogo dobrih i profesionalnih testera. Na tebi je da odlučiš dali stihl ili husqvarna.
Ja lično bih uzeo husqvarnu pošto sa stihlom imam loše iskustvo, ali opet nemora da znači da će i kod tebe biti tako. Svejedno oba brenda su vrh testere.....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Koji model Huske biste mi preporučili, da bude za moje potrebe ? Ne bih da ulažem u mašine koje će godinu dana da mi leže u garaži besposlene. A ne bih ni da uzmem nešto sa čim bih se mučio pri radu..

Stara i pouzdana H365 ili 372 ti je sasvim dovoljno za to što tražiš, jedino je jeftinije od zacrtane tauzenke..

Testera mora da bude laganija, da ne otkida kičmu . Mora da ima snagu da obara bukova i ostala stabla prečnika i do 1m. Nisu sva takva, ali postoje stare bukve koje u predelu panja imaju tu dužinu.

Onda ti je 365/372 premala. Bojim se da te sleduje dosta teža testera za drveće do metar prečnika.

372 je po meni za taj posao vrh, nema potrebe za vecom ako nece svaki dan rusiti tolika debla.
Ma da bih se ja verovatno pre odlucio za neku autotune, najverovatnije bi to bila 572 ali otom potom.
Opet ako je kvalitet i dugotrajnost na prvom mestu onda 372 definitivno.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Stigla malo prinova...

20221120_1231240c1059696f6a1e39.jpg

20221120_122439.jpg

1000 e je lepa suma za mašinu koja će parviti 20 kubika i neće uslužno raditi...Ljudi za te potrebe uzimaju mnogo manje testere (400 - 500e) koje itekako završavaju posao.
Ali da ne rušim sneška...da, kolege su već pomenule 365/372 kod Husqvarne (pitanje je da li ih još ima po radnjama jer se odavno ne proizvode već samo sa zaliha).
Što se STIHL-a tiče tu bi došla 361 ili 382

Testera mora da bude laganija, da ne otkida kičmu . Mora da ima snagu da obara bukova i ostala stabla prečnika i do 1m. Nisu sva takva, ali postoje stare bukve koje u predelu panja imaju tu dužinu.
Recimo ja imam mač od 75cm, koji montiram na h365 kada treba nešto baš debelo da se preseče. Testeri nije baš sve jedno ali za taj rez-2 kada mač od 50 nemože da domaši, taj od 75cm odradi posao.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh