Motorne testere

IMG-20221030-182347940-HDR.jpg
Купим ову тестеру од једног Београђана за 4000 дин. .Деда умро вероватно , тестера нова црева у резервоару иструнула и мембрана у карбуратору.Пали ради вришти шта мислите о овом машинама?Да уз њу сам добио комплет алат за њу и све што је ишло уз куповину нове тестере...
IMG-20221030-182254332-HDR.jpg

Kvalitetna testera iz švedske kuhinje. Delova verovatno nema nigde, ali pošto je nova čuvaj je dobrom mešavinom i služiće te dugo.
Koji je to model?

Ima ovde slicne alpine po selu sve stoje niko ih nekoristi.Majstori beze od njih verovatno zbog delova.Skoro sam jednu malo cackao da nastelujem karburator ali nisam imao vremena da se posvetim kako treba.Drug je odneo kod majtora on nastelovao, kada je probao sutradan nije htela da upali.

Cudni neki karburatori, husq lako nastelujem ova je muka.

На овој промењена мембрана црева ради као докса.Колико сам схватио мајстора проблем је са доводом горива од резервоара до карбуратора јер треба декла да се скине и јако је неприступачно то урадити а ако ту вуче фалш ваздух нема старта.

@deks
Imao ja davno jednog Mcculloch-a, pre 30 i više godina...tog kvaliteta odavno nema,njih, Partner i još neke brendove preuzela Husqvarna i spustila na hobi nivo, kvalitet u rangu bolje odrađenog i na sreću ispalog Kineza.

@grunt

Za 4000 din nadživeće svakog kineza 5x, dosta stari model, što reče Miro, samo kvalitetna mešavina i rokaj.

Taj tip mekkuloha se pravi u italiji koliko mi je poznato. Imao sam jednu testeru te generacije ali od 70 kubika u klasi huske 372, i bila je zaista dobra ali delova nije bilo nigde za nju.
Ako ovde već moraš dodati za mač i lanac to izlazi oko 100e, a to je otprilike cena i za polovnu ms180 za koju delova ima na svakom kiosku, dilema ti se sama od sebe rešava..
Ja nebih ulazio u tu avanturu..
Navodno je U.S.A model.
Lik tvrdi da je bukvalno nova ali dugo stajala i predlaze licno preuzimanje.
Znam za ms 180 ali ne bih Stihl.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Oke, videcu jos, ne moram da je kupim, ali zar nije taj kvalitet slican kao kod manjih Jonsered i Husqvarne??

Oke, videcu jos, ne moram da je kupim, ali zar nije taj kvalitet slican kao kod manjih Jonsered i Husqvarne??

Deks ako ti sta znaci imam dve duvaljke mcculloch, jednu ledjnu jednu rucnu i jedan kombi trimer(znas na sta mislim) vec 3 godine rade i jase ih ko stigne. Nisam ni svjecicu jos zamenio.

Hvala Putine.
I burazeru se svidela a nije daleko od ovog cike pa ce verovatno svratiti da je pogleda

Pa da, ni Stihl ms 180 nije istog kvaliteta kao ms 361...
Ti manji strojevi znam da su slabijeg kvaliteta kod svih brendova.

Par godina imam ms180 (kupio novu) godisnje isecem oko 3m danas prvi put da me uhvatio mrak pri secenju i primetim da ponekad sevne varnica iz maca dok secem drvo (cisto drvo nema eksera ili nekog drugog metala u njemu) da li je to normalno?
Prvi put secem bukvu mozda i to ima neke veze?

Ne znam drva su ok od spolja su cista kao da nisu videla zemlju varnice sam primetio kada skoro presecem drvo ali varnica kao da iskoci sa gornje strane maca.

Sada sam bas pomislio da mi nije bio mnogo labav lanac pa udara u mac mada mislim da nije bio mnogo labav.
caco@"To je normalno usled trenja lanca o mač, samo što se to preko dana ne vidi."
I to sam pomislio ali kazem prvi put me uhvatio mrak u secenju pa nisam bio siguran.
Hvala vam na odgovorima.

Nazad
Vrh