markokg1982
Član
Ja nesto gledao oglase i video da je polovno 85eNije to skupo da se zameni,ja sam na 045 umesto platinskog paljenja stavio elektronsko za 1500din pre dve godine
Послато са RMX3263 помоћу Тапатока
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja nesto gledao oglase i video da je polovno 85eNije to skupo da se zameni,ja sam na 045 umesto platinskog paljenja stavio elektronsko za 1500din pre dve godine
Послато са RMX3263 помоћу Тапатока
Efco je isto što i OM ista firma EMAK.
Daleko je to od top brenda,a i nije čist Kinez i ako se sklapa u Kini.
Imam Villager i rado bih ga menjao za Husqvarnin bilo kakav.Dobro i te `kinezare` imaju neke prednosti prvenstveno naspram polovnih polu ispravnih brendiranim masinama,imao Husqvarnin trimer koji zezao, kad uzet Villager bc 1900 svanulo mi.To bilo 2016 a i dan danas pali i radi extra,naravno ukoliko se koristi za namenu za koju je on zamisljen.Stihl ne osporavam kvalitet ali je naravno u startu skuplji a i dalje je to stihl-ova masina iz hobi klase.
Predosecam da ces i nju vratitiEvo da podelim malo prve utiske..
Nakon potrosenih 4 rezervoara na cekijama i manjeg opterecivanja motora dok se malo ne razradi, testeru sam bacio u vatru sa solidnim precnicima.
Strugala je i po 50 cm precnike sto slike ispod pokazuju.
Evo i jednog video fajla da se vidi kako to uzivo izgleda.. Prva dva balvana su 40 i 43 cm precnika, treci je 45 cm.
Ugrubo oko 4 litra benzina ( 5 rezervoara ) za 10 - 10.5 metara trupcica na 3 reza ( 25 cm za sporet ).
Problemi koje sam primetio su naravno vec vise puta pominjani najlonski filter prasine i primanje gasa nakon skroz potrosenog rezervoara.
Kada se gorivo skroz potrosi iz rezervoara i kada se uspe novo i posle krene raditi, testera upali iz prve bez problema svaki put, ali cim se stisne gas samo krene i ugasi se, sto je sasvim normalno i desava se na svim testerama medjutim to se ponovi jednom do maksimum dva puta na testerama sa kojima sam ja radio do sada, a ovde se ponovi 5 - 7 puta, dakle upali se testera, pun gas, ugasi se, upali se, pun gas, ugasi se.... i tako 5-7 puta dok konacno ne povuce gorivo i onda radi kako treba, znaci treba joj dugo vremena da povuce gorivo kada se isprazni rezervoar..
Probavao sam da je ostavim na leru da radi 10-15 sekundi medjutim nikakvog efekta. Ne toliko veliki problem, ali eto, sreca ima dekompresor pa je olaksano trzanje..
Najlonski filter bilo kog kvaliteta je prosto ocajan, jednostavno propusta finu prasinu i to je to.. Medjutim pored toga ovaj filter se bukvalno istopio.
Sreca da uvek kada zavrsim sa radom otvaram testeru i cistim vodilicu, deklu, filter, izduvavam komplet.. Otvaram danas i imam sta da vidim, znaci jednostavno se istopio, kontaktiram servisere, kaze za svojih 35 godina rada prvi put vidi da se samo od sebe istopi, a eto istopilo se nekom ne znam ni sam kojom logikom, sreca da sam video. Pripisacu da je bio fals filter i stavicu novi pa da vidimo.
Najbolje resenje jeste da se stavi papirni ali nema, pokusaci da nadjem bar od filca to bi bio pravi pogodak, ali mislim da ce tesko ici.
Bilo kako bilo testera ide, radi, ima snage, ne gasi se, pali na prvu, reze dobro, jeste malo poteska ali svi modeli iste kubikaze su tu u par stotina grama razlike.. Tako da eto samo da se resi ovaj filter nekako i stavi nesto kvalitetnije i mislim da to moze dugo sluziti.
Imam Villager i rado bih ga menjao za Husqvarnin bilo kakav.
Ne bih mnogo o kineskim strojevima...
Послато са SM-G970F помоћу Тапатока