Motorne testere

Štelovanje na sluh - DA ko zna šta radi i kod starijih mašina, kod novijih naprosto to nije preporučljivo...pogotovo kod H bez brojača obrtaja.

Mene je zezao dihtung iza karburatora, dihtung izmedju zadnjeg dela karburatora i one plastike koja ide na cilindar.I nju sam zamenio, bila je deformisana.

Brabula je upravu, nisam znao za ovaj odusak goriva. https://demon.rs/product/odusak-plasticni-h-61-2/
Odvio sam ga ali je izgleda ovaj dugacki deo ostao unutra od njega.

U ovom delu ima neki filtercic sta li je verovatno da pusta vazduh da nebude vakuma i da zatvara rupicu na ovaom odusku posta je siroka.
Kao sa prve slike drugog posta na ovom forumu. https://www.arboristsite.com/thread...68-162-181-fuel-tank-vent-replacement.305928/

Naso sam i manual

Ako obrce lanac dok trazis najvise obrtaje na L onda smanjis ih na T pa onda kad nadjes gde najbrze radi L tu stanes i odvijes L za 1\4 kruga-nije to egzaktno mozda treba jos 1\8 ili 1\16-gde primetis da je tek malo usporila `spala` sa tih najvisih obrtaja pa posle T prestelujes.Ako se to ne desava mozda je nesto drugo u pitanju.
Prvo se šteluje H tj visoki obrtaji pa tek onda L,a T se šteluje tek na kraju.

Mene kad zamole poznanici ja ga prvo raštelujem skroz,pa sve od 0.I opet je sve stvar sluha a svako čuje drugačije.Zato ozbiljni proizvodjači šteluju nultu seriju i prema njoj se pakuju karburatori.A uštelovati karburator je mala nauka za sebe.Kineski dolaze raštimani skroz na skroz.

Od smeše zavisi i podmazivanje,mnogi osiromaše smešu,a zbog više vazduha dobiju veće obrtaje pa misle to je to,a onda se klip zavari za cilindar :D

Da bas to @dejan 351,nisam naglasio ali se naravno podrazumeva se da je sve mehanicki ispravno jer ako negde vuce fals vazduh ni ne moze da se nasteluje tj ako je zbog toga i sama testera rastelovana u prvom mestu.Da,u tome grmu lezi zec @SeljakizGrada H mora da se cuje malo da 4-taktuje pri punom gasu, cuje se jasno na snimku sto okacen u vezi testere nazat,u seku taj zvuk nebi trebao da se cuje tj da se `rascisti`.

Мало се радило, од кад сам променио мембране на карбуратору ради као сат.
1fdd2f630b1cf361e60825ec981e7534.jpg

Послато са M2004J19C помоћу Тапатока

Ljudi, da se razumemo, nisam pocetnik imam 3 motorke i sve uvek drzim uredno i potpuno ispravno, sto bi se reklo po pe esu. Ovde imam problem gde ne mogu da nadjem kvar, nije problem u stelovanju, to cu uraditi najlakse jer mi nije prvi put i znam da uradim. Opisao sam kako reaguje masina na okretanje dizne L u nadi da ce neko prepoznati sta je problem.
Stizu mi semerinzi u petak pa cu i to zameniti i javljam rezultat.

Solo647 47cm3 3,2ks, купљен за Божић 1990. Врло сам задовољан са квалитетом, замењена је само електроникаи семеринзи радилице и сад мембране. Од чега је цилиндар немам појма, служи а нисам је штедео увек сам секао дебеле букве(ова је 80cm). Мач је 45cm корак .325".

Послато са M2004J19C помоћу Тапатока

Ljudi, resen problem. Semerinzi su bili katastrofa. Radi kao sat!
Sad se javio drugi "problem" :) Kupio sam komplet lezajeve i semeringe i zamenio. Stari semerinzi su katastrofa ali lezajevi su super, nigde lufta. Da li mogu da zamenim samo semeringe na starim lezajevima i da imam rezervu? Ipak su oni original a ove sto sam uzeo su vrv neki kinezi...

Ljudi, resen problem. Semerinzi su bili katastrofa. Radi kao sat!
Sad se javio drugi "problem" :) Kupio sam komplet lezajeve i semeringe i zamenio. Stari semerinzi su katastrofa ali lezajevi su super, nigde lufta. Da li mogu da zamenim samo semeringe na starim lezajevima i da imam rezervu? Ipak su oni original a ove sto sam uzeo su vrv neki kinezi...
Ako su potpuno ispravni naravno da možeš možeš. Ako nisi vešt u stavljanju ležajeva dok nabiješ te Kineske mogu biti u gorem stanju nego ovi sad.
Mada si ti već stavio semeringe tako da ti sad ne gine da ostaviš tako kako je. :)

Znači valš vazduh je bio kvar? Kad kod se proveri sve ostalo i ispavno je to je uglavnom uzrok kvara.

Ostace ovi kinezi i lezaj i semering jer su isli u kompletu, to je bilo lagano za namestiti. Ostaje pitanje da li mogu novi semerinzi na stare originalne lezajeve...?
U ovlascenim servisima svakako prodaju samo komplet i cena je ubi boze.
Fals vazduh sa semeringa je definitivno bio kvar.

Ostace ovi kinezi i lezaj i semering jer su isli u kompletu, to je bilo lagano za namestiti. Ostaje pitanje da li mogu novi semerinzi na stare originalne lezajeve...?
U ovlascenim servisima svakako prodaju samo komplet i cena je ubi boze.
Fals vazduh sa semeringa je definitivno bio kvar.
A zašto ne bi moglo ako su dimenzije odgovarajuće. U kompletu ih prodaju jer se uglavnom menja sve, a i da uvale nešto. E sad tvoje pitanje je dobro. Da li menjati stari, kavalitetan, ispravan ležaj sa novim lošijim. Ja bih rekao ne.

Ja bih rekao definitivno NE cim sam ih uzeo u ruke, ali tako mi se pogodilo. Jos nisam nasao nekog da prodaje samo semering, a i tesko ce biti odvojiti ove stare od lezajeva...

Juce sam malo radio sa stihl 056

Teska kao more, ali snage ne fali.

Ima problema sa elektronikom. Dozvoljava rad svega minut, dva, tri i to je to i dok radi, radi super. Posle vise ne prima gas. Ohladi se i sve od pocetka.

Nije to skupo da se zameni,ja sam na 045 umesto platinskog paljenja stavio elektronsko za 1500din pre dve godine

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Nazad
Vrh