Motorne testere

Pa ocisti rupicu

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Писали су у теми о тримерима да кад се избуши чеп да онда стално цури гориво.
Зато буди опрезан. Можда ипак прво код мајстора.

Ok pogledacu.

Radi ona neko vreme i onda napravi vakum, samo otvorim malo da nema vise vakuma i opet super radi.Samo je iritatno.

Stigla testera.
Poslali su mi GS 651 umesto GS 650, nadjoh da je jedina razlika to sto GS 651 ima ugradjen katalizator sto mi se ne svidja.
Ono sto je dobro jeste sto je vodilica 46 cm umesto 51 cm, 51 cm je predugacko i tesko da moze koristiti ljudima koji ne rade svaki dan u sumi. Najlonski filter mi se takodje ne svidja ali i to je pisalo u specifikaciji, ne znam odakle im ovakav propust kada je papirni daleko bolji.

stPJCFc.jpg

KWw9qH2.jpg

13lQU02.jpg

oXsEqTQ.jpg

hukkSrU.jpg

x2FQYbZ.jpg

rmYcjCu.jpg

nu9p1nK.jpg

Mq35VMb.jpg

xxQUJTz.jpg

VAUKS7u.jpg

Ne znam kakve su mogucnosti da se katalizator izvadi posto sam citao negde pre da nicemu ne sluzi sem da dodatno zagreva masinu.. Mozda da pitam neki servis da li bi mogli da izvade naravno ako se ne gubi garancija.

Edit. Sada vidim da sam dobio turpiju od 4.8mm za ostrenje, zar 3/8 ne bi trebalo da ostri 5, 5.2 i eventualno 5.5mm turpija ?

Čestitam na kupovini, testera lepo izgleda iako ja nisam fan ne marke.
Vidim da je vodilica profesionalna sa promenljivim vrhom.
4,8 je ispravna turpija za 3/8 lanac.
Na stihl-u je katalizator mogao da se izvadi kada se otvori poklopac auspuha. Proveri dali je tako kod tebe. Ako se nemože izvaditi, ja ga nebih uništavao, nego bih kupio drugi auspuh a taj ostavi možda nekada zatreba, ili ga možeš prodati.
Koja je to testera koju si slikao pored?

Kolega cestitam, nek te stroj dobro i dugo sluzi!
Fotografije su odlicne, uzivao sam u detaljima koje te nije mrzelo slikati.
Nista ne diraj sem tog auspuha, sto ti je mirosti vec predlozio, ako postoji nov bez tih zajebancija, samo odsrafi i zasrafi drugi.
Jos nisam imao priliku uzivo da vidim testeru tog proizvodjaca, ovako na slici izgleda savrseno.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

To ti je ista meta isto odstojanje te marke koju ti ne volis samo hobi varijanta, izuzetno dobra za novac, medjutim ima fabricki problem sa Walbro karburatorom koji je oko 4000 i kusur dinara pa sam muku mucio a mucim je i dalje.. Testera u radu menja nekih 5 rezima, cas ubrzava, cas usporava, cas vice vuuu vuuu kad se otpusti gas.. Kupio kineski karburator od 1500 din stavio radi kao doksa niti jedan problem nema, medjutim trosi kao dva tenka sto je nemoguce za drzati i tolerisati. U servisu se naravno prave ludi jer oni steluju testere kada se tek upali a ne posle 10-15 minuta u radu i drvetu...

Elem probao sam malo 651, prilicno sam siguran da karburator nije dobro ustelovan..
Istrugao sam oko 1.5 - 2 prostorna metra neke tanjezi, sve polagano da ne opterecujem motor u prvih nekoliko rezervoara, ostalo je jos malo benzina u rezervoaru. Sto se tice filtracije necu jos nista da kazem i da tvrdim ali na prvu loptu se cini da je izuzetna, naime jako malo prasine je proslo do filtera, primera radi kada sam uzimao MS 290, i kad god samo nesto malo strugnes, otvoris da vidis ono napunilo ceo filter..

b8kOx6n.jpg

PHGgeU0.jpg

9spc1mJ.jpg

kxIGHWo.jpg

DMrUZXl.jpg

Sto se tice karburatora, jasno se cuje vise cetvorotaktni zvuk, zalece se lanac u leru, kada se ugasi testera nesto pukne kao da se oslobodi neki pritisak.. E sada ne znam sta raditi da li cekati da se potrosi koji rezervoar i da se testera ''dozove'' i motor malo razradi ili odmah dostelovati karburator posto sam siguran da to nije to.. Sad da li ce sve leci na svoje kada se malo razradi pa cekati nemam pojma.

Evo snimka cuje se jasno :

Na 26 sekundi se cuje taj ''pucanj'' kao da se oslobodi neki pritisak kada se gasi.. Imam negde i tahometar moram naci da vidim na koliko se to vrti u leru, ali sve mi se cini da L dizna mora malo da se regulise..

Ne valja ler nikako...najveći problem online kupovine je servis...ne znam kakav račun imaš, ali novo je novo i mora da radi sve kako treba.Petljati sam uvek možeš, ali kako nisi kupio neko smeće, morao bi ovl. serviser da je našteluje kako treba,

Čestitam na kupovini, testera lepo izgleda iako ja nisam fan ne marke.
Vidim da je vodilica profesionalna sa promenljivim vrhom.
4,8 je ispravna turpija za 3/8 lanac.
Na stihl-u je katalizator mogao da se izvadi kada se otvori poklopac auspuha. Proveri dali je tako kod tebe. Ako se nemože izvaditi, ja ga nebih uništavao, nego bih kupio drugi auspuh a taj ostavi možda nekada zatreba, ili ga možeš prodati.
Koja je to testera koju si slikao pored?
Nevezno za temu.
Mirosti koji je to mscle car na slici? Dodge Charger al modifikovan činimi se a?

Tako je Dodž Čardžer, R/T verzija (for road and terain).
Big block 8,7.. Za matore dečake..:cao:
8,7 :). A kako to da voziš ispod 2000 obrtaja, ne možeš i da hoćeš. Traži da stisneš gas? :) Sa današnjim cenama goriva mislim da bi registracija i uvoz iz Amerike u stvari bile mala stavka ako se porede sa tim što bi dao kad hoćeš da ga provozaš i napuniš rezervoar odma nakon te kraće vožnje.

Oduvek sam voleo mucle car... mislim na ove prave iz 60-tih i 70 th. Sa tim što mi je omiljeni Pontiac Firebird Trans Am. Verovatno zadnji muscule koji je napravlljen. Ove novije verzije ne računam. Nemaju dušu.
Možda jednog dana i kupim neki ako se nekim čudom enormno obogatim.

Vidi Dule, ovaj tip vozila svakako nije za analizu tipa: kol'ko troši na 100km, jel skupo održavanje, dali je udoban, pošto su mu gume itd..
Ovo je igračka za velike(matore) dečake i to je sve.
Motor može da nosi auto i na 2 hilj obrta, ali zašto bi ga tako vozio, ako si već (možda) ugrabio priliku da ga voziš jednom u životu.
Ovaj motor može imati 300ks a može i celih 14000 ks spremljen u top fuel kategoriji.
Može trošiti 20l/100km, a može i 120l/4 sekunde(u top fuel)..
Tako da bilo kakvo racionalno pitanje u vezi njega jednostavno ne stoji..

Evo ti i jednog rariteta, Corvette Sting Ray koji uslikah neki dan u Beču
d222227718a92c0823193a5710b3d375.jpg

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Ne valja ler nikako...najveći problem online kupovine je servis...ne znam kakav račun imaš, ali novo je novo i mora da radi sve kako treba.Petljati sam uvek možeš, ali kako nisi kupio neko smeće, morao bi ovl. serviser da je našteluje kako treba,

Cujem ja da on ne valja a sve se nadam da ce doci sebi kada se masina razradi..
Medjutim izgleda da nije tako.
Fiskalni racun klasicni kao u prodavnici + garantni list od ovlascenog uvoznika.
Izgleda da cu morati kod najblizeg ovlascenog koji je na 20km od mene, ne moze siroma da oporavi pa to ti je.

To je neispravna testera i vrati odmah.
Kupi drugu ali isprobaj u radnji.
To je klasičan problem tih generičkih brendova, i to je ujedno razlog zašto ih ne cenim.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Cujem ja da on ne valja a sve se nadam da ce doci sebi kada se masina razradi..
Medjutim izgleda da nije tako.
Fiskalni racun klasicni kao u prodavnici + garantni list od ovlascenog uvoznika.
Izgleda da cu morati kod najblizeg ovlascenog koji je na 20km od mene, ne moze siroma da oporavi pa to ti je.
Pre neki dan decko prica, kupio novu Stihl ms 310, prvi put je upalio i ne radi lepo.
Naravno vratio je i sad ceka da ga zovu iz servisa, rekli mu ili ce je resiti ili ce dobiti drugu.
Kaze deset dana proslo niko ne zove, a testera mi treba, bar da hoce pare da vrate...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh