Motorne testere

Gledao sam te snimke i neke druge pre neki dan. Ljudi neopravdano beze od Oleo Mac-a, ja sam nasao dosta komentara ljudi koji su koristili Stihl ili Husqvarnu i kada su presli na OM imaju samo reci hvale i cak sta vise kazu da su im se bolje pokazale masine ( do duse ne pise koji su rang koristili, polu profi, profi ), to sto nesto nije zastupljeno toliko kod nas ne znaci da ne valja, ja imam njihov trimer 741 i dobra je masina skroz.

Zvao sam danas ovog iz Subotice da vidim za ove Husqvarne sto su nove sa povoljnim cenama, rekao je da nema nista da ocekuje za oko 20- setak dana.. Sto znaci da sam bio u pravu da nabavlja iz Madjarske, tako svi rade..

Da stvar bude gora na svim prodavnicama stoji cena od oko 60k din za GS 650, medjutim ovlasceni uvoznik mi rece da je cena 79990 nemam pojma ko koga tu i sta, zvacu sutra par prodavnica bas da pitam.. Ima i model GS 651 samo je razlika sto on ima katalizator a jos je skuplji..

U sustini i ja sam pre za novo je novo opciju pa do para koliko ko ima da se protegne..

I meni je 60k premalo za tu mašinu...ona je u klasi H365, koja je tu oko 80k, mada je sve manje ima po trgovinama jer se odavno ne proizvodi više.

Nema niko na stanju koga god zovnem..
Navodno ovi iz prodavnice alata mi malopre rekose da im je dobavljac rekao da ima i da su im poslali, pa da ce poslati meni danas ako im stigne pre brze posle ako ne onda sutra..
61940 din, ajde da vidimo i to.

Momci, iglicasti lezaj lancanika i lancanik su mi za zamenu na h61 da li uzeti ovakav lancanik sa prstenom ili obican kakav je dolazio fabricki?
Ovaj je oko 1300rsd a navodno Oregonov obican (znaci ne ovakav sa prstenom) je 3000rsd.
Sve ovo sam gledao na moto bike.
Ne moram kod njih da kupim ako ima neko bolji predlog za kvalitetne delove.
b58bebc0e7445a6675cf008ef644eaf5.jpg

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Nemoj uzimati jeftine, to su djubra obicna.Skoro sam ja uzimao za h66, pogledacu u ostavi tacan broj na kutiji.Oregon takav sa prstenom.

Evo naso sam kutiju, Oregon powermate type H broj dela 26831
Stari mi je oregon(3100din) bez izmenjivog prstena.Ovaj prsten kad crkne samo kupis drugi i teraj.Prsten je oko 1100din.

Ovaj novi lancanik sa izmenjivim prstenom oko 3200,3300.

Poslednja izmena:
Nisam mogao da nadjem na moto bike Oregonov za h 61.

Evo upravo sam nasao!!
3300rsd.
Hvala kolega!!
Jel dolazi i lezaj u kompletu ili se posebno kupuje?
Na slici je tu...
183e698ccb13f017db2ee8b10ce87937.jpg

Poslednja izmena:
Nevezano za pricu o kvalitetu ali ja bih pre uzeo sa izmenljivim prstenom,navodno ima benificiju sto se vise `poravnja` a i kad ti ispadne lanac za razliku od fiksnog obicno padne pored prstena te manje osteti pogonce na samom lancu za razliku od fiksnog.+ naravno jeftinije.

Porucio sam sa prstenom pa cemo videti, radoznao sam.
Ako i lezaj dolazi u kompletu bice top, ako ne porucicu ga posebno.

Dal to nisu one turske testere sto ih nude na fb

Nisu, originali su, kupuju u Madjarskoj, vrate im pored itd pa ispadne jeftinije i onda nesto malo zarade.. naravno na crno sve zato nema garancije i racuna...

Elem poslat mi je kod za pracenje danas su mi poslali ovu OM GS 650 za 62k din, trebalo bi u ponedeljak da stigne.

Jeste da nije tema za pitanje ali ima veze sa testerama i drvetom..
Zanima me kako se pravilno racuna zapremina ( kubikaza ) oborenog stabla ?
Formula za zapreminu je V= r2 x pi x H.
Sto ce da znaci da valjak recimo precnika 50 cm i duzine 10 metara ima 1.96 kubika.
Posto svako drvo nije pravilan valjak zanima me kako se najpreciznije racuna.
Primera radi drvo precnika na panju 40 cm, i krajnjeg precnika u krosnji 15 cm a duzine 10 metara...
Da li se na sredini drveta ( 5 metara ) uzima srednji precnik pa se on koristi za izracunavanje ili ?

Pre nisam nesto na to pazio mada u uputstvu pise pri montiranju prstena da praznine\rupe budu usmerene ka spolja tj zbog loma pa ga tako montiram nakon skidanja...

Kako mislis koja je oznaka?

Ovo sto sam ti napisao type H npr. Nisi svi iste oznake tako da se razlicito montiraju.Samo pogledaj koja je oznaka i imas upustvo slikovito na kutiji za svaki model(type). Izvini sto kasnim sa odgovorom bio sam da spremam drva.

Ovo sto sam ti napisao type H npr. Nisi svi iste oznake tako da se razlicito montiraju.Samo pogledaj koja je oznaka i imas upustvo slikovito na kutiji za svaki model(type). Izvini sto kasnim sa odgovorom bio sam da spremam drva.
Ne kasnis nigde, opusteno, hvala za informacije, nije mi bas hitno.
Testera ceka, bez toga necu je paliti jer je u losem stanju.
U prici sam nekoj da uzmem 1h sume da secem na pola pa dok to ne resim nije mi ni testera hitna.
Ako uzmem sumu, ima bas dobrih stabala pa ce trebati i jos jedna veca testera ako mi ova bude mala.

Poslednja izmena:
Zna li neko kako da resim problem pravljenje vakuma u rezervoaru za gorivo, cim napravi vakum pocne da zeza.Ima li onaj nov cep rupicu, da li pasuje na stare testere?

Nazad
Vrh