Motorne testere

Ko o cemu ti seljace samo o nekim rabatima i muckama...
Ok, pretace se u flasice.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Stihl MS 290 ne baca varnicu. Probao sam drugu svećicu, proverio kapu, proverio kabl na prekidaču. Čini se da je elektronika stradala. Koliko je komplikovano zameniti je i treba li neki poseban alat pored toreksa i inbusa? Ako bih nosio kod majstora vreme čekanja je mesec dana...

Послато са DN2103 помоћу Тапатока

Zamena vrlo prosta, nemoraš nositi u servis.
Od alata ti treba samo torx T27.
Skidaš startnu deklu(četiri šrafa) i videćeš odmah elektroniku(sa desne strane). Skini i haubu da možeš skinuti kapu svećice. Skidaš buksnu za gašenje sa elektronike i odvrćeš dva vijka koja drže elektroniku. Kada skineš elektroniku, sve lepo izduvaj i očisti od nečistoće.
Pre postavljanja nove elektornike pripremi vizit kartu(tanju) koja će ti obezbediti zazor između elektronike i magneta.
Magnet okreni na mesto gde stoji elektronika, stavi vizitku na magnet i elektroniku nasloni na vizitku tako da zalepi za magnet. Stavi buksnu za gašenje i sprovedi kabal do svećice kroz predviđene kanale. Zavrni vijke elektronike(uz vizitku između nje i magneta). Zakreni magnet da možeš izvaditi vizitku, proveri dali se magnet normalno vrti da ne dohvata elektroniku. Vrati startnu deklu. Odvrni svećicu, stavi kapu svećice i proveri baca li varnicu. Ako da, uvrni svećicu, stavi haubu, i to je to..

Jel bi pre uzeli nov Oleo Mac GS 650 za 60k din ili polovnu Husqvarnu 372 za 400e ili Stihl MS 441 za 450e koliko traze u ovlascenom servisu za polovne uredjaje koje imaju na stanju za prodaju.. ?
Da napomenem da ta veca razlika u konjazi u korist ove dve polovne ne bi igrala nikakvu ulogu..

Ako kupuješ polovno, H372 je ok.
Od štila bih potražio starije modele ms440 ili ms460 ako juriš tu klasu 'konjaže'..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Pa problematika je u tome sto ne mogu da trazim sta hocu nego sta trenutno imaju u ponudi od polovnih.. a toga nema tako cesto..
Sto se tice snage meni sasvim zadovoljavajuce reze i ide lepo MS290, s tim sto bih neku iz profi segmenta 4+ hp..
Nove su na 80k sto je bas puno niti mi to treba.. Jedino sto sam nasao je ovaj OM GS 650 prihvatljivo sa cenom..

Jel bi pre uzeli nov Oleo Mac GS 650 za 60k din ili polovnu Husqvarnu 372 za 400e ili Stihl MS 441 za 450e koliko traze u ovlascenom servisu za polovne uredjaje koje imaju na stanju za prodaju.. ?
Da napomenem da ta veca razlika u konjazi u korist ove dve polovne ne bi igrala nikakvu ulogu..
Ti svaki mesec kupujes neku testeru

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

MS360 je 4,5ks a težina je 5,6 kg.
Za 300-350e se nađe u stanju 'kao novo'.

Ma opet me nisi razumeo.. Ne gledam preko oglasa i necu da kupujem da narucujem polovne stvari vise. Samo u ovlascenom servisu kod mene sta imaju u ponudi jer oni garantuju za te testere i mozes da se obratis u svakom trenutku ako nesto nije ok.
U ponudi trenutno imaju to sto sam naveo i Stihl 026 sto je ispod 4 ks i matoro je..
Pa sam limitiran za polovno na ta dva modela za sada ( jako slabo imaju polovnih testera ), novo sam vec rekao sta je u tom budzetu.

Ako imaš punu garanciju, onda uzmi onu koja ti se najviše sviđa, odnosno koja je najlepša.

Ovo je pokupljeno s nekog lagerana brzinu. Piše lijepo da su nove ali nemaju garancije. Po meni bolje dati jos 100€ pa uzeti od legalnih trgovinai dilera.

Pise na dnu teksta

Testere imaju radnu garanciju.
To znači garanciju da dobivate original testeru u ispravnom stanju, nekorištenu i u original husqvarninom pakovanju.

Radna garancija podrazumeva da ce da bude ispravna i da radi kad se startuje itd, a ako joj se nesto desi za recimo 15 dana onda naravno nema garancije.
H365 je kod njih 550e ~ 65000 din, dok je u radnji 77000 din, tako da je u pravu za tih 100e vise.
No ja sam vec postavio krajnji limit na 60k, eto cisto se interesujem posto su iz Subotice ovi mozda je neko kupovao iz NS ili okoline, pa ako su legit mozda dodam 5k za novu testeru, tesko da ce njoj ista da bude od kvarova odmah..
Pretpostavljam da ih uvoze iz Madjarske na crno kao sto se i radi sa tehnikom, telefonima, racunarima, komponentama..

Ne bih ja tako lako napustio devizu "novo je novo!", pogotovo kada je takmac ovim gigantima Oleo-Mac.Model GS 650 nije nov na tržištu, dokazan u radu, kvalitet nesporan H372p ili S 441 su ljute profi mašine koje se malo teže nađu, a da se nisu pošteno naradile, tj. da ih neko prodaje, a da je koristio za domaćinstvo.Da skratim, odgovor na tvoju dilemu je "novo je novo".
Kao ilustraciju da OM 650 nije igračka, evo par klipova u borbi sa titanima.

Nazad
Vrh