Ja sam mojoj STIHL MS 290 tek posle 10 godina zamenio svecicu, koja je inace i dalje ispravna i membrane joj zamenio jer je povremeno zezala.
Pisao sam bio ovde ako se ko seca da nisam mogo da je upalim i sta cu gde cu odnesem je u ovlascen servis. Oni tamo naravno odma nove membrane i svecicu i upale je nekako. Kad sam otiso po nju kaze mi majstor da mora da je isproverava da mozda treba da je odvaja ili sta ti znam sta mi sve ne naprica. Reko nema sanse, testera ne iskoriscena, licno ja radio sa njom, znaci masina garantovano dobra. Dobro, on kao da proveri neki vakum ili sta vec da ne pusta negde jer to tako treba. Naravno sve u redu, ali mu i dalje nema dobar rad po gas i kaze verovatno treba karburator da se menja. Probam je ja tu i reko radice i tako, nije strasno kad ti onmrtav ladan kaze, a mozda je i gorivo lose. Ja gledam i ne verujem sta cujem, ladno mi celu testeru pretreso, a mesavinu nije sipao novu. Dodjem kuci i opet je jedva upalim i nije bas dobar rad. Napravim novu mesavinu i prorade kao doksa, a zamalo da joj radi generalku i da joj menja karburator. Znaci definitivno nema vise sigurnih i odgovornih majstora za nista.