Motorne testere

Ovaj Walbro se proizvodi u više zemalja ali i u Kini, kakav li je kvalitet u odnosu na Zamu?

Jel mora ulje da kaplje na Villager testerama kad se ostave u normalnom položaju? Drugar mi rako da to mora tako ... ja se nešto nesećam da je curilo kad je bilo nova. Nisam nikad čačkao tu pumpu za podmazivanje. Jel ima to nešto da blokira otvor kad se lanac ne vrti ili?

Ako je pumpa direkt vezana s radilicom. Onda je normalno da kaplje ulje iako se lanac ne vrti. Jer pumpa je uvijek u pogonu

na zalost to je sad postalo normalno da na kineskim testerama curi ulje u stanju mirovanja..dugorocne pomoci nema,..
dzaba nova pumpa.nova creva..posle 3-4 rezervoara opet curi....delovi su skart i to je to...u cemu je fazon
uljna pumpa je sklopljena iz dva dela...aluminijumski tzv telo pumpe i celicni tzv vreteno pumpe....vreteno se vrti u telu i vremenom se telo pumpe pohaba,stvori se veci zazor i ulje u stanju mirovanja polako izlazi napolje....
nove pumpe vec dolaze polu ispavne i kroz njih takodje prolazi ulje...od novih 10 pumpi na 9 ce curiti
kad zavrsite secenje ili ispraznite rezervoar ili testeru okrenite na cepove....

na zalost to je sad postalo normalno da na kineskim testerama curi ulje u stanju mirovanja..dugorocne pomoci nema,..
dzaba nova pumpa.nova creva..posle 3-4 rezervoara opet curi....delovi su skart i to je to...u cemu je fazon
uljna pumpa je sklopljena iz dva dela...aluminijumski tzv telo pumpe i celicni tzv vreteno pumpe....vreteno se vrti u telu i vremenom se telo pumpe pohaba,stvori se veci zazor i ulje u stanju mirovanja polako izlazi napolje....
nove pumpe vec dolaze polu ispavne i kroz njih takodje prolazi ulje...od novih 10 pumpi na 9 ce curiti
kad zavrsite secenje ili ispraznite rezervoar ili testeru okrenite na cepove....
Ma nije neki problem samo moram da je okrenem na strabu kad je ostavljam duže vremena. Reko dal može da se reši, ako ne može nema veze-

Podešavao sam karburator na stihl 017, ima samo jedan šaraf tj za ler gas. Ustanovio sam sledeće, šaraf ima kontra navoj, dakle ulevo se zavrće a udesno odvrće. Prvo sam zavrnuo skroz šaraf ili diznu kako neko kaže, onda sam je odvrnuo za jedan krug udesno jer je to standardno podešavanje karburatora. Motorka se gasila na leru, dakle trebalo je dodati vazduha u smesu, pošto dizna kontroliše dovod goriva znači kad okrećem ulevo, zavrćem šaraf, udio benzina u ukupnoj smeši treba da sa smanjuje tj povećava se udio vazduha i motorka bi trebalo da ubrzava u leru. Međutim dešava se suprotno, kad odvrćem šaraf, što u ovom slučaju znači okretanje udesno jer je kontra navoj, motorka ubrzava a trebalo bi da usporava jer ubacuje više goriva. Ako neko može da mi objasni to, već ste objašnjavali ali mi nije jasno zašto se ovako motorka ponaša a trebalo bi obrnuto, đe grešim u razumevanju ovog problema.

Ili jednostavno treba da okrećem šaraf skroz udesno, tj odvrnem ga maksimalno moguće i onda okrenem jedan krug ulevo i to je standardno podešavanje?

Motorka palila samo kad naspem benzina u karburator. Problem je bio do filtera benzina koji se jako zaprljao, kupim novi filter original stihl017, cijena 5 maraka. Stavim filter, opet neće, uspem goriva u karbrator ono hoće. Lupam ja glavu, da nije membrana, izvadim opet filter i primetim da se crevo do filtera prilično savilo i ne može da teče gorivo punim kapacitetom. Crevo se savilo jer nisam pravilno ubacio filter nazad u rezervoar, treba prvo ubaciti onaj dio što nema otvor za crevo, tako da je filter zauzeo takvu poziciju u rezervaru da je crevo savijeno. Rešim to, ubacim prvo onaj dio filtera što nema otvor da se kači crevo na njega, motorka radi dobro sad, pali bez sipanja goriva u karburator.

Pozdrav drugari, imam motorku partner 495 ( 49,5 cc ) da li je neko imao iskustva sa njom i kako se pokazala ?

Pa ja imam loše iskustvo nova kupljena i posle jedno 40m drva izgori klip, navodno pro verzija. Normalno nije 40m drva za jedan dan nego za jedno 2-3 godine i samo gubi snagu, zato pitam da li se isplati popravljati ili..... :udri: , ja bi voleo da je popravim ali teško da mogu da nađem klip 44,5mm.

Mislim da su te mere 44,5mm promer i 32mm hod verovatno su hteli da pariraju stihl-u 026/260( ne znam koliko ova moja ima ks, oko 3 ks valjda ) ali mere na hladno su: cilindar 44,45 a klip na plaštu 44,26.

A evo i slika:
UBdPUGs.jpg
OqqgUvs.jpg
fLhHt7I.jpg

Nemojte mnogo da gledate okolo :rolleyes:

Nazad
Vrh