941Koji oleo mac je u pitanju?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
941Koji oleo mac je u pitanju?
Kao sto dejan reče sama se reštelovati neće.Problem se ne traži od H i L dizne.Sve sam pomešao, na prvom klipu zavrće L diznu dok drži pun gas. Kad je pun gas na rad motorke utiče H dizna (HIGH za visoke obrtaje) tako da kad pusti gas motorka se gasi jer je L dizna zavrnuta skroz pa nema goriva.
Dobro objašnjeno, mislim da sam nekad davno to čitao u štilovom priručniku samo malo suvoparnije je bilo. Inače na stihl017 ima samo dizna za ler gas mislim.Kao sto dejan reče sama se reštelovati neće.Problem se ne traži od H i L dizne.
Inače:Našteluj oba šrafa H i L na krug od skroz zavrnutog.Upali testeru i podigni ler gas tek toliko da se pomalo okreće lanac,onda pristupi L šrafu kreni ga da zavrćeš,krenuće da rastu obrtaji ti zavrći polako dalje dok u jednom trenutku ne izgubi gas i krene da se ugasi,ne dozvoli joj da se ugasi brzo odvrni L šraf odvrći ga na dalje ponovo ce porasti obrtaji,kad maksimalno porastu obrtaji daljim odvijanjem L srafa krenuce da padaju,tu gde krenu da padaju tu ostavi L šraf.
Sad H šraf:Tu je najbolje obrtomerom,u koliko ga nemas,kod testere na maksimalnom gasu u praznom hodu moras da cujes blago trokiranje,to trokiranje je visak goriva,taj visak joj treba kad krene da seče.u koliko je zvuk rezak i čist preterao si maksimalni broj obrtaja i smesa je siromasna.Na kraju kontrola boje svećice pod opterećenjem da budes siguran.
Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока
A nije kineska, kupljena mislim 2003će, pre kineza.Dobro objašnjeno, mislim da sam nekad davno to čitao u štilovom priručniku samo malo suvoparnije je bilo. Inače na stihl017 ima samo dizna za ler gas mislim.
535 strana!Ko nema iskustva i brojač obrtaja motora, neka ne šteluje sam.Ako je samo do toga ( a skoro uvek nije), serviser vam neće naplatiti.Čim nešto počne da se guši, ljudi šrafciger u ruke i šteluju...Nit' se sama raštelovala, nit' će se štelovanjem nešto dobiti - naprotiv.Nestručnim radom se često ode u još veću dubiozu, a početni kvar dobije novu dimenziju i naravno cenu u servisu.
@Pustolov
Bilo je reči o tom problemu u ovoj temi...premotaj malo po stranicama i nađi...Pisali su ljudi da su našli rešenje za vazdušni filter...Ili sačekaj da se neko javi uz tog čuvenog kluba.
Ima LA-ler gas (prazan hod) i L diznu koja u koliko nije nista dirano treba da ima svoje granicnike da se ne moze zaviti niti odviti skroz do kraja.Fabricki za L sraf je jedan pun krug.Najlakse ti je da kupis obrtomer oko 1200-1500 din. I olaksas sebi.Samo oprezno inace je lepljenje-pregorevanje klipa izvesno. Živeli.A nije kineska, kupljena mislim 2003će, pre kineza.
Imam isti problem sa stilovkom, hauba se raštelovala i igra u radu, a pošto hauba drži filter sa gornje strane kad se ona mrda pražina prolazi. Smislio sam ja mislim dobro rešenje koje će rešiti naše probleme u vez toga. Treba samo sa nabavim filter od MS290 na primer. Biće malo sečenja i lepljenja ali na kraju će se dobiti odličan filter koji ne propušta nimalo prašine. Inače ovaj problem sa filterom su konačno rešili na ms171 i ms181 ali je cijena tih motorki dosta jaka. Ako uspijem šaljem slike.Pre sunđera sam koristio parče itisona, onog starinskog, tankog, bio je zelene boje, što beše u skoro svakoj seoskoj kući...
Mada je sadašnji od ovog sunđera, rekao bih, ipak bolji...
Nemoj zaboraviti da potopiš u naftu pa dobro ocediš, koju god varijantu iliti materijal izabereš...
I nemoj nikada da ga pereš u benzinu, ili deterdžentom i ponovo koristiš, kao što se nekada radilo s originalnim, nego bacaj pa uzmi drugi, a gledaj da uvek imaš jedan već napravljen, samo ga pre montaže friško natopiš naftom pa ocediš dobro, kao što napomenuh ranije... Mislim (verujem) da mu baš masna nafta bolje pomogne i pokupi fine čestice prašine...
To je samo moje mišljenje, ovo za potapanje u naftu, ne mora da sam u pravu, ali sam siguran da je takav filter za vazduh bolji od originala...