Motorne testere

Poštovane kolege, da li neko ima iskustva sa električnim testerama?
Da li bi preporučili neku od sledećih modela i koju, za privatnu povremenu upotrebu:
AGM
villager
villager 1
makita
fieldmann

Ova poslednja je trenutno na akciji ( crni petak) . Da li ovo valja za 6000 din ili da gledam nešto od ovih gore?

Ja se jutros malo "ponovio"...znaci navoda jer baš nije nova...Juče mi doneo drugar jednu H357xp od njegovog komšije da joj zamenim startno uže (kanap)...kaže mi da hoće da je proda, ali taj kanap pokidao pre dve godine i tako mu stoji...Odmah sam ga pitao koliko traži za nju, mada mi sada baš nije potrebna...On ga pozove, a ovaj mu reče 200e. Pogledam na pločici 2014. godina, vidi se da nije mnogo radila, lanac skoro nov, a mač mu je drugi po redu.... Jutros ga zovnem i dam mu pare...Mašina ujeda...od ranije poznata serija, ako ne i najbolja profi testera kada je u pitanju odnos težine i snage...4.4 ks na 5,5 kg.

image hosting websites

image hosting websites

image hosting websites

image hosting websites

image hosting websites

Dobra mašina! Nije baš u fabričkom stanju, možda je radila i više ako je za tako kratko vreme uspela potrošiti originalni mač. Takođe, malo mi je čudno da su sve plastike različite boje. Nebi bilo loše da joj izmeriš kompresiju, i skineš auspuh da proveriš karike i stanje klipa.
Ako je dosta radila, sada bi bilo pravo vreme da joj se stave nove karike i da se vrati u stanje nove.
Ja bih proverio i uljnu pumpu, i lančanik o detaljno očistio..
Što se tiče cene, ona je zaista smešna, obzirom da se za te pare kupuje tek ms180, koja je zaista igračka u odnosu na ovu mašinu.
Ovo je u stvari i zadnja serija konvencionalnog(trajnog) motora, kasnije je išao glupi strato..

Nije previše vodio računa o njoj...malo smo pričali...U transportu se gulila po gajbi na prikolici sa drvima...on skoro nikad nije koristio dek. ventil (zato mu je i pukao kanap)...Za mač kaže da je obarao neki cer i da mu je krenuo u kontra stranu i učipio kanale...skroz ga pokrivio...Izmeriću kompresiju,ali kanap stvarno dugo drži njenu masu...hladna pali iz druge...vruća na pola kanapa, zagrejao sam je prilično...rad u svim položajima i ler kao kod nove.Ovo sa plastikama sm već viđao...sigurno ništa nije dirano, a osksidacija činila svoje...Na kraju, kao što reče, za tu mašinu to su smešne pare.

Da, zaboravih...uz haubu stigle i dve transportne torbe za testere...jedna manja (vodilica do 16") i veća (od 18" do 24").Imaju razne neke korisne džepiće za sitnice.Dosadilo mi više da ih pakujem i zaštićujem, pogotovo kada idem traktorom.Nemam napravljene držače ili korpe za njih, ali jako vodim računa da se ne oštete.Prodao sam do sad možda 5-6 testera i nećete verovati skoro niko nije gledao kako rade, već koliko su očuvane spolja.To im je bio glavni kriterijum...Ove torbe su spas za to, plus lako može i u prevoz sa njima...

Kolko moze da vredi polovna husq61 u losem stanju - otpao auspuh pa razbusivali vece rupe u cilindru, pa se opet rasklatilo i otpalo, otiso lancanik, mac i lanac tu i tamo ima kompresiju solidnu

Novi ili stari tip?To sa auspuhom, lančanikom i mačem i lancem može da se sredi za relativno male pare (ima delova).E, sad..trgovačko pitanje "Da li kupuješ ili prodaješ?".Ako kupuješ ponudi 100 -120 e, ako prodaješ, sredi te stvari i možeš dobiti od 180 do 200e.Ali ipak treba proveriti stanje motora (luft radilice, klipa, cilindra), uljne pumpe.

Ima li neko iskustvo sa servisom u Kragujevcu za Villager motorne testere? Kako rade, jeste zadovoljni uslugom?

Posto se povela prica o husq61 dosao sam na ideju da pitam kako se krece cena poklopca.
Hvala u svakom slucaju pogledacu na Kp.
Cika Jovo sta si odlucio o kupovini husq61 ?

Nazad
Vrh