Motorne testere

Ne, sam nož (zub) je pod uglom...kada je nov, prečnik mu je najveći...potrošnjom lanca opada i prečnik turpije.

Kupio danas nov lanac za testeru,medjutim,teško ulazi u kanal mača. Rukom ne mogu da ga pomerim,upalim testeru,ne može ni ona da ga pomeri. Da li to ne valja ni mač ili je do lanca? Sa starim nije bilo nikakvih problema. Taj stari sam i nosio u radnju da bih po njemu kupio nov.

Postoje nekoliko vrsta lanca što se tiče debljine pogonske karike (1,1 mm.1,3mm: 1,5mm. 1,6mm)
.Treba da piše na maču (ako nije izbrisano) svi podaci: korak, dužina i debljina karike...Verovatno ti je prodao 1,5mm umesto 1,3mm.Koja testera je u pitanju?

ljudi u cemu je problem kad testera ne reaguje na stelovanje ler gasa tj sraf za ler gas okreces od kraja do kraja a nista se ne menja.-nista se ne dobija..
pali i radi lepo kad se malo zagreje ler gas se smanji do toga da se testera ugasi,posle toga tesko pali tj mora da se stavi na saug sa gasom da bi upalila.inace testera je stihl 026

Muci me testera ,vilager, pali sve ok ,na leru radi normalno ,kad dam gas samo napravi booooo i ugasi se.

Sipao sam novo gorivo.

Sta moze da bude ?

zapusen karburator...treba ga ocistiti i servisirati....potom prekontrolisati filter goriva,crevo i odusak u rezervoaru...

ljudi u cemu je problem kad testera ne reaguje na stelovanje ler gasa tj sraf za ler gas okreces od kraja do kraja a nista se ne menja.-nista se ne dobija..
pali i radi lepo kad se malo zagreje ler gas se smanji do toga da se testera ugasi,posle toga tesko pali tj mora da se stavi na saug sa gasom da bi upalila.inace testera je stihl 026

Verovatno imate problem sa karburatorom,treba odraditi servis karburatora...
jedan od mogucih problema moze biti i slabija kompresija ...
premerite kompresiju..

zapusen karburator...treba ga ocistiti i servisirati....potom prekontrolisati filter goriva,crevo i odusak u rezervoaru...

Vidim da je problem negde u dotoku goriva, da je nesto zapuseno.
Promenio sam pumpicu za gorivo , creva , membrane u karburatoru, iglicu , dihtunge i dalje upali i ugasi se..

Nisam pogledao odusak u rezervoaru, probacu danas to ,ako ne uspem da li mogu tebi da je posaljem na servis ,brzom postom ?

Poydrav svima na forumu. Vecito pitanje da li stihl ili husqvarna? Konkretno zanimaju me ovi mali modeli. Imam veliku testeru stara husqvarna 770 sposobna ali teska za neko tanje secenje. Gledao sam ove male stihl ms180 ili 211 ili husqvarna 130 ili 135. Mislim da je to sve isto ali za sta se odluciti?

Dosta sam sekao sa H 135 ,a sekao sam i sa ms 211 i po meni Husqvarna svakako. Da sad ponovo kupujem testeru,ne bih se razmisljao samo Husq. Nazalost kupio sam ms 290,a u to vreme ( pre 7 god) sam mogao sa dodam jos par hiljada i kupim H 365.

kanacki- moze naravno uradicemo je

vet med- stari huskvarnin program masina je bez mane sipaj i vozi ovo novo jok....
vecito je pitanje sta da se kupi stihl ili husqvarna..

stihl ms180 je stara tehnologija jednostavna testera izdrzljiva nema sta da se pokvari...cisti vazdusni filter,ostri lanac i gas

stihl 171 181 211 su testere nove generacije,brze,malo lakse,2t mix motor.manja potrosnja goriva,manje vibracije itd....ali isti ti mozeli 171 181 211 imaju problem sa karburatorom,cestim prljanjem oduska rezervoara,pucanjem zicanih amortizera...meni licno jako mlitave i osetljive testere

husqvarne 130 135 su takodje 2tmix i imaju sve performanse kao i modeli stihl 171 181 211 ali imaju i sve probleme plus problemi sa uljnom pumpom,zatezacem lanca i elektronikom..pisao sam o tome vise puta

dobar deo tih novijih testera je sranje.umesto da se pojednostavi i poboljsa ide se ka komplikovanijem i losijem.... uopsteno kod svih prozvodjaca..delovi skupi,opravke neisplative,materijal los ide se ka tome da kad crkne kupi drugu i cao

sve vise radim radim testere iz 90tih koje su stajale po supama zaturene,opet se vracaju sa ovim novijim ljudi nemogu da se naplacaju popravki

recimo da se skine i servisira karburator na ms180 vremenski treba 20tak minuta sa gedoricom 8mm i jednim malim srafcigerom..
a da se se skine karburator i uradi na H130/135 da se skine moras testeru skoro da razvalis celu da bi skinuo a nista ne polomio i alata ti treba kao za generalnu...namerno sam izostavio servisiranje karburatora jel servisa nema...u kantu i novi iz kutije a novi 50e

po meni kupi ms180 i bices miran,na akciji je

Nazad
Vrh