Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Uvek je izmedju mene i mog oca postojala rasprava oko novih Stihl testera. On tvrdi da bez 600e nema dobre testere, a ja tvrdim da za 15 kubika godisnje (+ povremena rezanja za stolarske svrhe) zavrsava posao ms180 sa macem od 40cm (objasnicu zasto) ili maksimalno ms211. Nas Stihl 4500 je kupljen sa macem od 50cm koji se posle par kubika raspao pri vrhu, sekao je ocajno. Otac je nakon toga kupio Oregon 45cm + org Stihl lanac i tom kombinacijom je saseceno nekih 60-80 kubika do sada. Stihl 4500 sa motorom od nekih 2.0 ks (+- 0.2 ks) moze uspesno da se koristi sa macem od 45 cm pa sam mislio da "originalni" ms 180 moze da radi sa 40 cm ko od sale.Ne možeš nikako tu "stihl 4500" da zameniš sa Stihl ms180-kom, jer ta prvopomenuta je najobičnija kopija "nečega" (i to loša), verovatno Husqvarna (neki broj) modela, i sa originalnim Stihlom nema nikakvih dodirnih tačaka, pa čak ni ispisano ime, "zalepljeno" stikerom na ram...
S druge strane, svim srcem te podržavam u nameri da "nabaviš" jedan primerak originalnog Stihl-a, pa bio to i (drugostepeni) "najprostiji" model, ms180...
Kao što i reče neko od kolega, ona dolazi sa reznom garniturom od 35cm, i 26 zuba lancem, i to joj je maksimum, ali bukvalno, a ne vidim potrebu za "dužim"...
Ako ti treba "duži", onda se pretpostavlja i da ti treba "jači", hm, model motorne testere, pa takvu treba tražiti u višem cenovnom rangu...
Kada se na ms180 nabaci manji mač, od 30cm, u kombinaciji sa picomicro lancem od 22 zuba, ova tester-a-(ica) postaje prava aždaja, seče šta god hoćeš, neverovatnom brzinom i lakoćom, za kresanje grana oborenog stabla, nezamenljiva...
Imam drugara koji njome barata kao da mu je zalepljena za ruke, brzina je takva da ne stižem da sklanjam grane od debla koliko brzo ih odvaja...
Potrošnja je mala, i s jednim rezervoarom mešavine od 0.25 litara može se dosta drva iseći...
Ima ona i svojih mana (ali neću o njima, nisu presudne), uostalom kao i sve druge, ali u tom cenovnom rangu (i kvalitetu) nema konkurenciju...
Evo ti slika šta ova "igračka" od motorke sve seče, kod mene...
Da ponovim ptanje ako ga clan brkin-sonta @ uoci.E brkin ka si vec raspolozen za savete jedno pitanje za tebe.
Kakvo je tvoje misljenje o huski novije generacije serije 5 ,konkretno radi se o modelu 545?
U nekom od ranijih postova video sam da o seriji 4 (testeri 445) i nemas bas neko visoko misljenje.
Gde ima Stihl lanaca da se kupi ,ali da su provereni? Stavio sam Oregon rezervni ali ne seče nikako, samo se patim s njim.
Gde ima Stihl lanaca da se kupi ,ali da su provereni? Stavio sam Oregon rezervni ali ne seče nikako, samo se patim s njim.
ja stavio kineski mac i kineski lanac 3/8, posto sam ih imao viska, nekako mi lakse, kao početniku, da ostrim 3/8 nego .325
Gledao sam lance mislim da je isti lancanik za oba, lepo ide.Jesi li zamenio i lancanik? I ako nisi, dali sada lepo ide?
Kakve su testere Oleo mac gsh 51 i gsh 56? Ima li neko iskustva sa njima vidim da je jako povoljna cena
Koji lanac ti treba? Broj zuba i korak?
Uključiću se u (Vašu) diskusiju, mada pitanje nije bilo upućeno lično meni...Oleo Mac GS-440 koji mač i lanac onda da uzmem za nju?