Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Prvo su mi dali greškom nov duži rezervni lanac,pa pogrešnu sveću ,stekao sam utisak da veze oni tamo nemaju...Baš tako Aco.....
Ratatatui...
Moj predlog je da odneseš motorku u radnju gde si kupio i tamo ćeš dobiti najbolji savet...
Ako si kod Peraša u NS, ljudi koji rade tamo su sigurno upoznati kako da izađu kupcu u susret, po pitanjima koja tebe muče....
Imam ga ja jos uvek. Takodje skracen na 22 zuba, ali ga nikada nisam nakacio i probao. Zapravo, dobio sam na poklon 7 lanaca sa isto valjda 26 zuba. Ti lanci su se koristili u stolarskim radionicama obzirom da sa njima postoji veca preciznost prilikom secenja dasaka i manje su vibracije. Koristili su se na elektricnim testerama. Zato imaju 26 zuba.
Zna li neko kakav je ovo lanac, sa čudnim delovima između zuba, izgleda da je za neke tvrđe vrste drveta?
Neko mi reče, da to služi za brže odbacivanje piljevine, jbm li ga...
Ne znam...
stihl 180 ili husqvarma 236? Treba mi za "po kuci i oko kuce'',nemam sumu niti spremam drva za zimu ali vazda imam zajebancije tipa odseci vocku,dascurinu metar dva drva...Imao h 340 i bila ekstra dok je dusmani ne ukradose.Nisam mogao da je satrem ma koliko se trudio,sekao cardake,zemlju eksere...E sada znam da ove nove bas i nisu toliko kvalitetne pa mi treba savet koju od ove dve da kupim.I da nije bas plan da je unistavam ali jbg desi se ponekad.
To da se isti broj puta predje svaki zub u cilju da budu iste duzine ne znam koliko je dobra praksa,jer sta ako jedan zub u na primer 3 prelaza bude ostar a drugi ne? mozda je bolje da se ostri da budu ostri sto naravno ne znaci da jedan iz 2 a drugi iz 20.Vise moze mozda problem da napravi ako neka strana kad okrenes ti ne ide na ruku pa da posle vuce ukoso kad seces.
Da ponovim ptanje ako ga clan brkin-sonta @ uoci.
Какве су оно тетстере AGM мач 45 cm ,ланац неки узак зуби мање нисам видео и уже . Оштри се турпијом можда чак и 3.5 , не верујем да је четворка . Да ли оно може да сече и струже ???
Postoji lanac 1/4..
- - - - - - - - - -
Да ли је тачно да новије тестере са електронским паљењем хоће да се заврте у рикверц током сечења?
Kao vlasnik 266, slazem se u potpunosti da je amortizacija losa. Ne zato sto osecam vibracije, bas naprotiv, vec su amortizeri uvek nekako mekani, kakve god da kupim, pa se ocas posla aktivira blokada lanca kad god je malo vise pritisnes. Menjao sam ih skoro i skroz napred su valjda dva velika, na sredini dva mala i pozadi dva srednja.Ma obozavam ih...da ih nema neznam sta bi radio.... one su dobre za majstore...kvare se ko mleko... pocevsi od pumpi,karburatora,pucanjem krimera(guma izmedju klipa i karburatora).crkavanjem kocnice i elektronike..i to jos u garanciji dok su.... ali recimo modeli kao sto su 61,66,68 ili 266,268 su ne prevazidjeni iz njihove kolekcije..dobra takva testere i dan danas vredi 300/350e....iako ih je vreme pregazilo odavno..teske,losa amortizacija,nema dekompresor ali i dan danas one seku