Motorne testere

Ako nov lanac na ispravnom maču ne seče nikako, problem može biti naivan - pogrešno si okrenuo lanac, tj okrenuo kontra u odnosu na smer sečenja.

Ne nije okrenut pogrešno proveravano više puta i isprobavano,seče dublo slabije od starog. Kao da je stari napravio sebi putanju i ovaj nov kad ga skinem vidim tragove kao da se malo "češe" o vodilicu ,pre zamene sam isekao možda 4-5m bagrema a turpiju sam zaboravio pa sam stavio rezervni (taj novi).

Kad preseces malo deblje drvo, jel prav rez?

Послато са SM-J710F уз помоћ Тапатока

Mač je isto što i vodilica, ali sad to nema veze...pogledaj koji je lanac/mač u pitanju...postoje 3 osnovna podatka kada je ovaj komplet u pitanju, korak, dužina i debljina pogonskog članka.Ovo poslednje u tvom slučaju je jako bitno, dakle, da li je 1,1mm; 1,3mm; ili 1,5mm, kakav lanac - takav mač, uvek bilo_Ova priča stoji pod uslovom da je lanac propisno oštar (nema veze što je nov), sve drugo nema smisla.

Ja sam razumeo da je mač jedno a vodilica drugo,no nema veze moja greška a ovo treće kod lanca je 1.3mm takav je i mač i oba lanca su indentična.

- - - - - - - - - -

Kad preseces malo deblje drvo, jel prav rez?

Послато са SM-J710F уз помоћ Тапатока
Nisam posmatrao i zagredao rez ,pogledaću.

Ja sam imao slucaj na novom vilageru da lanac nece u drvo i takav nikad nisam ni video dosad da za svaki zub je imao po dva cistaca-kaljka. dok prve nisam skroz skinuo a druge na 1mm skinuo ispod zuba nije takoreci hteo u drvo. Ali kvalitet mu i jeste bio da za 20m drva je nestao koliko je mekan bio. Boflova ima jako mnogo i vecina lanaca je u kini ili negde na istoku proizvedena i mnogo problema i kratkog su veka. Stavi turpiju ili bilo sta ravno na dva susedna zuba pa izmeri zazor do kaljka. Ispod 0,6mm da najmanje ima

Требам узети оцу неку моторну тестеру за кућне(сопствене) потребе.
Читам већ пар дана по интернету у вези тога.
Па сам решио и да питам старије и искусне за савет ...
Дали узети STIHL DS180 или husqvarnu 135?
Може и нека препорука мимо иве што сам горе навео...
Хвала вам унапред...

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Husqvarnu, naravno.Po specifikacijama su obje tu negdje, ali Huska, za mene bar, ima daleko bolju ergonomiju, udobnija testera za rad.

Ta husqvarna 135 je odlicna testera...ali samo za izlog...elektronika podlozna crkavanju cim izadje iz garancije(dva slucaja sam imao)...karburator svako malo brlja....zamena membrana na dve testere koje su bile u garanciji i na 3 ceo karburator mesec/dva posle isteka garancije......
jedinu prednost koju ima u odnosu na ms170/180 su amortizeri...lepse upija vibracije..

Brkin-sonta, a koja bi tvoja preporuka bila, ako se neko odlucuje izmedju stihl ms180 i ove husqvarne 236?
Snaga identicna u 0,1kg ali tezina je veca kod husqvarne za nekih 0,3kg. Takodje, ms 180 se svima odlicno pokazala.

Ovo pitanje je vise zbog toga sto je neko ljubitelj husqvarne, pa mu je malo mrsko da kupi stihl. Ja sam bio jedan od njih :)

Iako ms180 izgleda jako 'prosta' u odnosu na fensi H135/236, je bih je bez razmisljanja uzeo uvek pre Husqi.
Ove Husqvarne izgledaju vece i jace, i teze su, ali svakako tu nema boljeg/brzeg rezanja.
Jednostavno, ms180 je lagana, okretna, ekstremno prosta i nezahtevna za odrzavanje.

Хвала вам људи на одговорима и саветима.
Потребан ми је још само један свет у вези следећег:
Видим сада има нека акција у STIHLI-u,
Има модел MS 230 који ми се уклапа у буџет.
Па ме интересује мишљење познавалаца из ове области у вези ове тестере.
Питање: STIHL MS 180 ,husqvarna 135 ili STIHL MS 230.
Хвала унапред. Зивели...

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Nazad
Vrh