Motorne testere

http://www.acresinternet.com/cscc.n...039061441c4faf3888256b5200197cb5?OpenDocumentMeni ova nije interesantna jer je malo teže nač delove pa i skupi su.Kod nas sam htio jednu kupit u kvaru elektrika,nema varnice,za male pare ali kad sam pogledo na ebay koliko bi me došla druga bobina sa elektronikom sam odusto.Cena za rezervni dio bila veča od cene cele motorke.Evo u vreme dok sam piso več Mirosti stavio link sa podatcima.

Jaka jest mada mi ova moja djeluje da nema bas neku zestinu..ostrinu na gasu....usteljena je da pali vruca na pola spage..u leru moze radit citav dan bez pomjeranja po podlozi ali fali zestine kad je udaram po gasu

- - - - - - - - - -

I evo da poslusam abarth 822....veceras cistim i sredujem stil 71 pa ako ja ne skuzim u cemu je kvar nosim je na popravku

Da li neko ima iskustva sa motorkom Oleo-mac gs370(2.2ks) i je li bolji izbor u odnosu na Stihl ms 180 imajuci u vidu da je malo jaca i jeftinija.Veliki pozdrav svima.

ako nekom treba
http://www.acresinternet.com/cscc.nsf/ed1d619968136da688256af40002b8f7/5f352eae1aecdc9288256ba20048eb6b/$FILE/Stihl%20028AV.prn.pdf

Zbog snega koji danima pada nema probe a ni obecanih slika u radu. U medju vremenu 61 je bila kod majistora na proveri i svi delovi na njoj su originalni tj fabricki, stanje masine je odlicno, tako da nisam pogresio sa njenom kupovinom, i verovatno cu ostati na ovom modelu mada je bilo planirano da se ide na 372. Jedna slika 61 i Villager vgs30.

IMG_7803_zpsb5jivm94.jpg

Poslednja izmena:
KOja je testera od ove dve bolja: Husqvarna 455 i Stihl MS 261,volio bih sa sto vise snage a opet da nije preteska.
Ova druga pomenuta ima vise KW a i laksa je medjutim manje je ccm nego kod Husqvarne,koliko su vazni ti ccm koliko se to odnosi na samu snagu?

Mogu biti shvacen kao malo konzervativan, ali ja nisam poklonik 'strato' masina(tu spadaju i jedna i druga gorenavedena testera).
Ispiranje cistim vazduhom obavezno sa sobom povlaci slabije podmazivanje i manju trajnost motora masine. Dalje, same testere su mnogo slozenije i jako malo se korisnika odlucuje da popravlja motore takvih testera, vec naravno kupuju nove masine(sto je i zelja proizvodjaca u 21-vom veku)..
Za mene su i dalje stihl 026/260 ili 036/360 neprevazidjene masine. Proste i pouzdane do te mere da su cak i dosadne po tom pitanju. Popravljati se mogu do kada zelis i nemaju ogranicenje radnog veka jer se uvek mogu vratiti u fabricko stanje i to, naravno, jeftino..
Nove masine privlace dizajnom i specifikacijama na papiru, a u stvari su teze, glomaznije, nepouzdanije, i naravno, mnogo skuplje

Pretpostavljam da mislis na Stihl MS 260 i nadam se da je ta testera dovoljna za neke potrebe prosecnog domacinstva....

Da li se oseti neka veca razlika pre svega u snazi izmedju Husvarne 55 i ove gore pomenute,radio sam jedno vreme sa Husqvarnom 55 i zadovoljan sam bio sa snagom a nije ni teska premda se nebi ljutio makar i za jos 0,1 Kw :osmeh:

MS260 je dovoljna za prosecne potrebe domacinstva. Uostalom, mnogi svoje potrebe zavrsavaju i sa ms180 koja je duplo slabija..
Nove testere su za istu zapreminu nesto slabije, zbog ekologije..

Poslednja izmena:
Ova sa nemackog ebay-a zaista izgleda ocuvano, ali mislim da ce aukcija izaci na blizu 200€. Sad, dali je to previse novca djavo ce ga znati. Ovakva testera ako je u savrsenom stanju vredi preko 250€..
Ako bi se provukao samo sa zamenom klipa i uklopio bi se u cenu. Prati aukciju, i ako bas zelis ponudi pri kraju 150€, ako prodjes neces biti na gubitku, ipak kupujes testeru od prvog vlasnika i to bi moglo da se lepo sredi da znas sta imas.
Originalni klip ti je oko 40-50€, a sklop klipa i cilindra proveri u medjuvremenu.

Hvala ti na savetu,samo gledajuci na ebay tesko nesto da se moze naci u savrsenom stanju za 250 eura,koliko ja gledam traze ljudi i do 500 eura za dobro ocuvan primerak

Hvala ti na savetu,samo gledajuci na ebay tesko nesto da se moze naci u savrsenom stanju za 250 eura,koliko ja gledam traze ljudi i do 500 eura za dobro ocuvan primerak
Ako si resio za 260 (026), ima jedan covek u Grdelici, donosi motorne testere iz Svajcarske, jako dobro ocuvane. Moj cale je uzeo kod njega za 2oo I nesto € pre jedno 7 godina, do sada bez problema. Znam.jos nekoliko ljudi koji su uzeli slicne testere kod njega, niko se pozalio nije.

Odgovara mi Njemacki ebay jer tamo imam rodbine pa bih to nekako odradio a i taj iz Svajcarske ako se pojavi nesto povoljno zasto da ne...

Nazad
Vrh