Motorne testere

Ja cu samo da dodam na predhodnu diskusiju da u friziranje dvotaktnih motora nije presudan stepen kompresije i precnik klipa, vec mnogo drugih faktora kao na primer rezonansa auspuha (ciljni obrtaji), izduvni kanal (visina i povrsina), prelivni kanali, karburator, temperaturna oznaka svecice, primarna i sekundarna kompresija, itd... Jos nisam cuo da neko vari klipove i te fore koje nemaju veze sa vezom u svetu tuninga 2T motora...
E da i mene interesuje isto kao i clana "sasamunze" za S 021 karakteristike snaga itd...

Naravno, da ne postoji varenje klipova-to je cista glupost novoregistrovanog clana.
Ja cu vam reci da je kod friziranja testere(nisam frizirao druge dvotaktne motore) sve bitno. Motor testere je izuzetno kompaktan, mali i vec fabricki skoro do kraja izoptimiziran tako da izvuci iz njega dodatnu snagu trazi i puno znanja a i znatno iskustvo. Retko ko je uspesno uradio pojacanje snage iz prve.
Ja sam najvise pojacanja uradio na testerama S026/MS260/036, a najuspesnija intervencija je bila na ms460 koja dozvoljava ugradnju klipa od 038magnum, a koji ima konstrukcione prednosti za pojacanje kompresije, a i karike debljine 1.5 pa se tako i pored pojacanja snage dobija trajnija testera.

Evo tehnickih podataka za 021:
http://fotkica.com/slike.php?slika=1_247410750_PrtScr capture_4.jpg

A evo i za ms230:
http://fotkica.com/slike.php?slika=1_123705390_PrtScr capture_2.jpg

Kao sto sam rekao ovo je moj fabricki servisni program i nemogu iz njega izvuci servisno uputstvo da ga okacim recimo u pdf-u, ali vam mogu uraditi prosti printscreen stranice koja vas interesuje.
Inace testere 021/023/025 odnosno ms210/230/250 su sa identicnim kucistima, razlika je u sklopu klipa i cilindra i drugacijoj radilici.
Skoro sam radio jednu ms250, pa mozete pitati sta vas interesuje.

Danas kupljena testera 61. Isao sam sa namerom da uzmem 372, ali mi se nije svidela ova koju je imao u ponudi pa je sasvim slucajno pazarena 61. Za prodavca imam samo reci hvale, a testera ce biti sutra isprobana. Cak mi je ostavio mogucnost da kada mu stigne jos neka 372, vratim mu 61 ako mi ne odgovara i doplatim razliku za vecu. Sutra ce biti slika u radu a evo i nekoliko sa oglasa.

https://www.kupujemprodajem.com/Husqvarna-61-kao-nova-41065701-oglas.htm

Cestitam na kupovini i da te dugo sluzi.
Sad gledam oglase prodavca i neverovatno je kakvu kolekciju ima i sve u odlicnom stanju.
Reci mi da li su ove testere iz inostranstva, ili iz Jugoslavije? Konkretno mislim na tvoju 61 i na 266 koju isto ima u ponudi za 280e.

Vladj, cestitam na kupovini. Neka te dobro sluzi testera. Dobre su te 61. Ako sam te dobro razumeo, ti si licno iso kod njega da je kupis?

Zapazio sam vec odavno da taj prodavac ima lepe testere. Takodje sam zapazio par puta da je kupovao od Milosa iz Loznice i posle prodavao po vecoj ceni. Ja njihove oglase inace stalno pratim jer imaju dobru robu i posteni su prodavci. Takodje ima jedan iz Jagodine valjda fine testere i posten je prodavac. Neke njihove masine su ovde kod mene i svi zadovoljni.

Da li se isplati uloziti u husqvarnu 480 cd?!
Ne radi pumpa za ulje i treba novi mac.A ovako radi...Kao pumpa nema nigde da se nadje...

Cestitam na kupovini i da te dugo sluzi.
Sad gledam oglase prodavca i neverovatno je kakvu kolekciju ima i sve u odlicnom stanju.
Reci mi da li su ove testere iz inostranstva, ili iz Jugoslavije? Konkretno mislim na tvoju 61 i na 266 koju isto ima u ponudi za 280e.

Sve testere dovozi iz Italije.

- - - - - - - - - -

Vladj, cestitam na kupovini. Neka te dobro sluzi testera. Dobre su te 61. Ako sam te dobro razumeo, ti si licno iso kod njega da je kupis?

Zapazio sam vec odavno da taj prodavac ima lepe testere. Takodje sam zapazio par puta da je kupovao od Milosa iz Loznice i posle prodavao po vecoj ceni. Ja njihove oglase inace stalno pratim jer imaju dobru robu i posteni su prodavci. Takodje ima jedan iz Jagodine valjda fine testere i posten je prodavac. Neke njihove masine su ovde kod mene i svi zadovoljni.

Da, isao sam kod njega. Na legeru ima preko 30 testera a ima i servis. Cene su korektne za robu koju prodaje I daje garanciju na svaku testeru. Kod pojedinih prodavaca na testerama se Mogu naci 3-4 nijanse jedne boje, sto uglavnom govori da su testere krpljene I sklepane. Da li ovde dokupljuje testere pa ih prodaje to Nisam siguran, mada mislim da nema potrebu za time.

Kupuje i ovde na oglasima i preprodaje , sredi ih i opere stvarno lepo i napiše ko nova , malo radila .

Ako ima nova H 365 za 520 eu onda mislim da za staru izraubovanu testeru dati 300 eu mislim da je puno.

Nema tu po oglasima testera koje su malo radile , ili ih vrlo retko ima.

Pa zar nema na Guglu? :haha:

U mojoj literaturi ne postoji testera 48CD. Imam model 49.
Nije valjda 480CD, to je suvise veliko za uporedjivati sa 242..

Poslednja izmena:
Jest...480Cd...bas me zanima koliko je jaka a nigdje nemogu nac podatke....nemogu se bome ni po tezin a ni snazi poredit

Nazad
Vrh