Motorne testere

hvala putin.....ako rodak htjedne kupit ovu pumpu jel ovo komplikovano narucit....sve nesto na stranjski

Da na tomi je 135 koja i najviše radi,kao pomoč maloj sam imo staru homelitku a je nema više,otišla za male pare.Sad če je zamenit 61 i to samo za rušenje i razrez debljih na čokove.Ova 61 je još veoma dobro očuvana i lepo radi pa če bit prava zamjena za homelitku.Od svih ovih je još u najboljem stanju baš 08 stari tip(crveni poklopac)sve je još origi i stvarno kao nova.070 naranđasta je isto veoma malo rabljena i isto u top stanju,07 isto u redu samo je izvana lošije očuvana a srce ok.Ovih 07 je bilo malo pa je i teže nač neku da je stvarno lepa i očuvana.

Grunt
u googleta ukucaj dolmar 116 spec...i izbacice ti sve o testeri
ima dve vrste 116 i 116si... pa za obe mozes videti

smiljan123-imam ja pumpu za 08s...polovnu,original stihl

Hvala kolega kako te služi mašina?
Odlično. Ne mogu se tačno setiti koje godine sam je kupio, davno to beše.
Pisao sam već da je stvarno urađena kvalitetno i da sam dosad menjao samo filter goriva i svećice, a koristi se kao jedina u domaćinstvu.
P.S.
I set amortizera, sad sam se setio.

Poslednja izmena:
Видим да у овој теми има добрих познавалаца тестера, а ја управо имам проблем код сечења. Имам Макиту на струју и не сече равно, већ укосо. Један "мајстор" ми је рекао да неваља мач, и ја ставим нов мач и ланац. Док је било ново секло је лепо, и мало по мало опет укосо и све више. Код тањих дрва још и некако, али када је дебље муке живе. Стручан савет би ми добро дошао. Хвала.

pozdrav drugari evo i ja da se ukljucim
iskreno testeru bez 300e ne mozes da kupis a da je posle par radnih sati ne popravljas
bitno je da je cilindar dobar i radilica sve ostalo nije skupo za popravku
inace nije mnogo ako je sve original na njoj i da nije mnogo radila kako kaze

- - - - - - - - - -

ja imam vec neko vreme dolmar ps 7900 6.3ks i mogu reci da je zverina kvalitet je kao i kod stihla mahle cilindar sece bolje od ms 460 za nekih 20% sobzirom da su obe max 13500 obrtaja samo sto dolmar ima elektronsku blokadu kako god da nastelujes karburator 13500 obrtaja ne moze da predje sto je ekstra jer kada semering ode ili negde falsira testera poveca dosta vece obrtaje ali guvi snagu i tako zbog sitnog kvara sjebes testeru sto kod dolmar i makite ne moze da se desi veoma sam iznenadjen dolmarom tako niska cena za takvu testeru magnezium kuciste do sada sam imao samo stihl i husqvarnu i da pozitivna strana za kupce u srb ne mozete kupiti ni 1 deo a da nije originalan za dolmar sto uliva koliko toliko poverenje prilikom kupovine

Kod nas se pre moglo uzeti dobrih motornih testera polovnih, covek donosio iz nemacke, vecinom kao nove i ja sam uzeo kod njega stihl ms 310 dal za 300 i 350 ne secam se i super sluzi sece godisnje 30-50m drva evo vec 7 8 godina. A znam ljude koji su sekli puno puno vise pa su na kraju i morale stradati, jer nista nije vecno. Ali ako imas sigurnog coveka moze se uzeti i polovno a dobro sigurno.

Nazad
Vrh