Motorne testere

Mene najvise nervira kad odem u ovlascenu STIHL radnju i tamo mogu da kupim samo ulje koje oni pakuju u ambalazu od 100ml,a ja nisam siguran da oni bas STIHL sipaju u te bocice.Sledeca najbliza i STIHL i HUSQVARNA ovlascena radnja mi je 45km udaljena pa moram da uzimam ovo sumljivog kvaliteta i porekla.Za lanac koristim lancol,pakovan je u ambalazu od 2l i kosta 400din,znaci 1l je 200din.Zadovoljan sam kako prianja za lanac i kako podmazuje mada je zajeban za ove nove STIHL bajonetske zatvarace.Oce da nalepi necistocu pa zatvarac ne moze da uhvati i onda svako sipanje mora da se detaljno cisti i zatvarac i mesto gde naleze.Eto to su neka moja iskustva.
PS. Za kola i traktore samo OPTIMA i GALAKS,dobra,povoljna i mislim da ih niko ne falsifikuje.
E ovaj ga pretera i zasluzio je da mu se odfikari za svaku testeru po jedno jaje

http://www.kupujemprodajem.com/husqv...ilter_id=29200
Kad bi se za lazne oglase fikarila jaja polovina muskog zivlja u srbiji bi bila kastrirana.

Ima li neko iskustva sa novim Dolmar testerama? Zanima me PS 35C I PS 420. Do sada sam imao Echo, ali vise ne radi posto je starija od 30 godina. Zna li mozda neko dobar servis za Japanku u okolini Beograda?

Ja koristim plavo husqvarna ulje tj kupujem male bocice od 100ml i to sipam na 4-4,5L i sve super funkcionise.
Vidim da se slabo pominje ovo ulje, a verujem da jeste original i da dobro podmazuje.

Da, nemaju oni maloprodaju, ali imaju kome prodaju. Jedan od njih je prodavnica u BP, Optimal se zove, otvorena skoro. Za nju su mi rekli iz Pegioni doo.

Sad ne znam sta ti je blize iz Adasevaca, mislim da ti je BP relativno blizu, mozes i biciklom :) Ali verujem da i u Sidu postoji takva neka prodavnica, ali to u Pegioni doo valjad znaju.

Kroz BP prolazim 2X nedeljno,de je ta prodavnica?

- - - - - - - - - -

A bas da je blizu i nije imam cca 35km do nje preko brda i 4 carinska punkta.

Ja pre nekih 3-4 dana nosio testeru u sarvis, zamenio joj amortizere, crevo od ulja, kupio nov lanas, zamenio kanap za paljenje, kupio sablon za ostrenje, nastelovana, ociscena i juce je ceo dan radila kao sat.

Pogotovo kada je lanac nov i ostar, sa pola snage, samo propada u drvo.
Ne treba zaliti novac da sve bude savrseno na njoj.

Danas sam kupio ono Modricino ulje 0.5l sinteticko 443din,mineralno je ispod 200din,a testerol litra oko 290din.
Koja turpija ide za lanac na njoj? Ja imam neke okrugle Stihl original.

Ne znam koju testeru imas,bilo je raznih prica tako da se i ne secam,ali bilo kako bilo na Stihl od 009 pa sve do 023 lanac je 3/8 picco i turpija je 4,0mm

Pa to je to i na nju ide 3/8 picco,mada ima i picco mikro,razlika je u debljini clanka,ali turpija je 4,0mm

Jel ima ona stelovanje uljne pumpe? Jer lanac ne baca ulje na papir,a cini mi se da i u radu slabo podmazuje.
imag0128.jpg

- - - - - - - - - -

A ovako izgleda kad se mac stavi,kao da poklopi kanalic za ulje.
imag0128.jpg

Kod nje nema stelovanja (automatska),upali je bez maca i vidi da li ulje ide iz rupice,ako ide pogledaj rupu na macu ,kao isam kanal maca da nije zapusen.Ako ulje ne ide iz rupice mez montiranog maca,ili je zapuseno crevo/filter,ili je oslabila pumpa (istrosena,pogon uljne pumpe).Da,ulje mora da ostavlja jasan trag na papiru,u radu se to slabije vidi jer piljevina dosta "obrise" lanac,moze i bez papira,jednostavno turiras testeru u prazno i posle 10-ak sec.lanac mora biti vlazan (masan)

Reseno.
Znam za tu foru bez maca,nego slusao caleta...kaze ona rupa na macu je za polozaj maca,kad sam je dobro procistio i ponovo probao podmazuje bez greske. :ppozdrav:

- - - - - - - - - -

Probao sam na beloj podlozi i dok je na pola gasa onako samo sitne kapi,kad sam do daske bas se vidi ulje.

Pda, fino onako baca po kartonu, kao sprej :)

Znaci nasao si ulje tamo gde sam te uputio. Nisi pogresio, dobro je to sint ulje. Nisam znao da imaju i za lanac modricino ulje. Pogledacu sledecu put kada budem isao.

Za danas je zavrsen posao oboreno samo stablo od neke dzanarike cca 40-50cm precnika i 3 komplet visnje onako srednje velicine,imao sam jedan problem na zadnjoj visnji je samo crkla dok sam sekao jednu deblju granu,naspem gorivo i ulje kad ono na leru ok i do pola gasa ali od jednom crkne,onda pogledam svecicu i imam sta i videti nozocem sam ladno sastrugao onu garez i zavrsio to stablo bez problema i malo jos sekao grana. Nadam se da je samo do prljave svecice.

Nazad
Vrh