Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Da gusi se, neki put kad je upalim i dam gas ugasi se, a neki put nece da nabije gas do kraja.Nastelujem gas, isecem metar drva i pocne da se gusi.Dosta si siroko napisao "gas",da li je u pitanju ler,da li se gusi,ima mnogo toga,a da je to pukog stelovanja karba taj komsija bi je do sada nastelovao,opisi kako se ponasa,kad je problem kad je hladna,vruca...
Pozdrav svima.Prvo bih zelio da pohvalim ovaj forum jer se mnogo toga ovdje moze nauciti.Posto ovdje ima vrsnih poznavalaca motornih sega (U Crnoj se pod uticajem njemacke rijeci sage tako kaze za testeru ili pilu) zelio bih vas savjet.Posto u sklopu imanja imam sumu treba mi motorka za moje potrebe i eventualnu prodaju drva.Kao pocetniku treba mi nova, provjerena motorka srednje snage koja ce da sluzi duzi niz godina bez vecih kvarova.Nakon sto sam prostudirao dosta modela izbor je pao na nekoliko njih-Husqvarna 359,Stihl ms 260,Dolmar 115,Dolmar ps 5105, ili neki od Oleomac modela.Medjutim najvise me zaintrigirao Dolmar 115.O njemu je bilo rijeci u predhodnim postovima, a u ovoj konkurenciji on je najpovoljniji.Neki od forumasa su ga stavili cak ispred Husqvarne(koja mi se najvise dopada),u ovom slucaju ispred 359 sto je veliki kompliment za njega.Dali on onda spada u profi ili poluprofi masine,jer na nekim sajtovima pise da je profi motorka dok na zvanicnom sajtu Dolmara nista ne pise.Znam da se proizvodi od 1986 godine, sto dovoljno govori o kvalitetu ali i da ima neka zastarjela rjesenja kada je u pitanju tehnologija izrade.No jedno je teorija drugo je praksa.Kakvi su vasi utisci?Pozdrav
Rekoh ti ,nije do stelovanja,kad sve je sve uredu,karb se nasteluje i nista se vise ne dira.Krenes redom,pogledaj prvo filter goriva (nalazi se u rez.),skini karb.izduvaj ga pa probaj.To je nesto osnovno,ako se ponasa isto,stvarno moze biti svasta (impuls crevo,krimer guma,membrane karb...),i to nije neki posao,ali ne znam koliko si vican tome,onda je u svakom slucaju odnesi nekom majstoruDa gusi se, neki put kad je upalim i dam gas ugasi se, a neki put nece da nabije gas do kraja.Nastelujem gas, isecem metar drva i pocne da se gusi.