Motorne testere

Stihl 211 je skoro kupio moj drug i zadovoljan je sa njom.Husqvarna 135 sam ja skoro kupio za dedu i on je prezadovoljan.Ja nisam radi sa njom samo sam probao kuci cisto da vidim kako lezi u ruci i odziv na gas i mogu reci da sam stvarno zadovoljan sa H 135.Mada 32000 za testericu te snage nije malo i ja sam hteo da uzmem Keno 5200 PN,ali je deda odresio kesu i ispade H 135,a garancija za nju je 2 godine.

Daleko od toga da je malo, ali vidim da Husqvarna ima ovlascenog dilera u Kraljevu sto je veliki plus sto se tice garancije...
I dalje se dvoumim izmedju ove dve testere i npr neke niskobudzetne tipa Villager s' obzirom na to da se necu profi baviti secom, vec za svoje potrebe...
Polovna testera je ipak macka u dzaku i to bih izbegao...

Slazem se to za polovnu testeru ali dosada sam sa polovnim imao srece. Sve sto je stizalo bilo je bolje nego sto sam se nadao. Tu i sreca ima presudan faktor. Najbolje kupi stihl 180ili husqvarnu 135novu i ne razmisljas. To ce biti dovoljno za tvoje potrebe jer je neces mnogo koristiti pa znaci da ce te sluziti dosta dugo. Bolje nemoj uzimati kineze ako imas para za bolju testeru.

Radio sam sa ms 180 i bas me prijatno iznenadila.
Idealna za potkresivanje oborenog veceg drveca, za manja stabla itd.
Ipak, ti kupujes ogrevna drva + ces i nekom drugom nekada da seces nesto. U tom alucaju, bices u situaciji da naletis na veca stabla prilikom kupovine, tako da bi ti ipak bolji izbor bio ms 211 obzirom da 0,3hp nije malo za testeru, a kosta svega 5k skuplje.
Kao sto vidis, posle ove 211, cena drasticno skace na gore.

Znaci, ili stihl ms 211, ili samo zbog servisa husqvarna 135 ako vec hoces novu testeru.
Ja sam ipak za polovnu husqvarnu i to dosta jacu za tih 250e. Nema toga sto ne moze u servisu da se sredi, a snaga ce ti puno znaciti.

Imam ms341, ona ima 4,2ks. Ne bih voleo da imam manje snage, da budem iskren :)
Ova je malo oversize za mene, jer je u pitanju pro model, mozda sam mogao za iste pare kupiti amatersku, ali sa vise snage. Medjutim uzeo sam je polovnu ...

Nisam znao da je 0.3 hp velika razlika sto se tice motorne testere... Onda cu verovatno nju i uzeti... Opet sam sigurniji u njihov kvalitet nego u Villager npr, mada imam njihovu kosacicu za travu tri godine i dobro se pokazala, ali testera je ipak nesto drugo.. A i nadjoh da Stihl ima i dilera i servis u Kraljevu, tako da je i sa te strane ok.

Polovna ocuvana testera ms360/341/361 za 250€ je svakako daleko bolja kupovina od nove ms180-231.
Jedino ako je tezina od 2-3kg vise problem, onda nema diskusije.

Slazem se. To je isto kao kada kupis recimo bmw, mercedes, hondu... koja je stara 10ak godina. Opet si kupio mnogo bolji auto nego nov srednje budzetni auto.
Znam ja da je novo-novo, ali, po treci put se ponavljam, snage nikad dosta.

Polovna ocuvana testera ms360/341/361 za 250€ je svakako daleko bolja kupovina od nove ms180-231.
Jedino ako je tezina od 2-3kg vise problem, onda nema diskusije.
Gde ima dobro ocuvana 360 ili 361 za 250e?To uopste nije mnogo,a te testere su stvarno dobre i za ozbiljnu upotrebu i za deblja drva.

Uzecu 211 najverovatnije, to sto je nova znaci mi zbog garancije, jer ne umem da procenim sta je dobra polovna testera, a i kao pocetniku mi ne treba neka prejaka da mi pokida ledja. Za pocetak ce ova biti mislim vise nego dobra...:ppozdrav:

Moze li mi ko sta reci o motornim testerama sigma, konkretno o modelu sigma sp52, posto nameravam da je kupim.Pozdrav

Uzecu 211 najverovatnije, to sto je nova znaci mi zbog garancije, jer ne umem da procenim sta je dobra polovna testera, a i kao pocetniku mi ne treba neka prejaka da mi pokida ledja. Za pocetak ce ova biti mislim vise nego dobra...:ppozdrav:
Pozdrav . Vidim da smo negde komšije imaš u Vrbi momka koji ima servis za testere( verovatno je ponajbolji u našem kraju ) ja sam kod njega kupio stihl 026 za 200 € (3.5 Ks -profi) odličnu testeru (već je isekla puno i radi bez greške) i on ti daje garanciju . Inače imam i MS 180 ona je odlična , ali ne može se meriti sa ovom drugom . Da se razumemo nije reklama samo komentar zadovoljnog korisnika . Ako ti treba javi se na PP da ti pošaljem njegov broj tel.
Na kraju krrajeva javi se i dođi do mene pa da probaš obe testere da uočiš razliku i da vidiš kako rade -priča je jedno , a kada osetiš ipak drugo . Biće ti lakše da odlučiš.

Pozdrav . Vidim da smo negde komšije imaš u Vrbi momka koji ima servis za testere( verovatno je ponajbolji u našem kraju ) ja sam kod njega kupio stihl 026 za 200 € (3.5 Ks -profi) odličnu testeru (već je isekla puno i radi bez greške) i on ti daje garanciju . Inače imam i MS 180 ona je odlična , ali ne može se meriti sa ovom drugom . Da se razumemo nije reklama samo komentar zadovoljnog korisnika . Ako ti treba javi se na PP da ti pošaljem njegov broj tel.
Na kraju krrajeva javi se i dođi do mene pa da probaš obe testere da uočiš razliku i da vidiš kako rade -priča je jedno , a kada osetiš ipak drugo . Biće ti lakše da odlučiš.

Mogu da potvrdim za lika koji drzi servis posto sam iz Vrbe, vrlo korektan. Meni je nudio par testera vrlo dobrih ali mi trenutno ne trebaju. Svakako svracam kod njega ako se resim na kupovinu.

Kakva je Stihl 021? Jel vredi dati Stihl 009 pred generalnu koja pali, ali trokira I gasi se, majstor rece da je za generalnu zbog lose kompresije I lufta u lezajima radilice I Stihl 012 odavno razbucana u delovima + 60e, majstor je odneo obe I donece 021 koju daje pod garanciju.

Mislim da je to prilicno realno.
Ti bi ionako morao uloziti bar toliko koliko doplacujes da bi sredio bar jednu od tih koje imas i opet bi imao losiju testeru od te 021.

40e mi je trazio da uradi generalnu na 009, na onoj 012 je zakovao klip I kupili smo je zbog delova prvenstveno karburatora koji smo prebacili na 009. + majstor je 50ak km od mene I put ie njegov.

Slazem se i ja sa tom pogodbom,dobru 021 ne mozes naci ispod 150e,pogledaj stanje maca i lanca jer i to igra u ukupnoj ceni ako su poprilicno istroseni

Nazad
Vrh