Motorne testere

Drzalice sam kupio na novosadskom sajmu pre nekoliko godina, i bas sam se cudio da neko u srbiji ima tako kvalitetne drzalice bas po DIN standardu. Dedica-brka je bio sa unukom, i skoro sam siguran da je rekao da je iz Backe alanke. Mada nesmem garantovati.

Ma korak je dobar lanac je kupljen isto kad i mac ,stavicu sad stari mac pa cu videti sta se desava. Na starom mi je malo pojeden kanal tj sad je malo plici iz tog razloga sam ga i promenio i nikad mi se nije desavalo da mi puca lanac . Lanaac je prvi put puko kod pase kad sam mu pozajmio testeru kaze iz cistog mira . Desava se da samo sto pocnem da secem nedodje ni do pola drveta pukne otkine na nitni uske ,obicno se neoseti nikakvo opterecenje niti da zapne lanac , okrecem ga rucno x krugova nista ne zapinje neiskace itd. stvarno neznam sta moze da bude onaj stari lanac je ajde izgubio korak poceo je malo da i vuce ali sta je sa ovim koji je malo koriscen stvarno neznam sta mi toliko pravi problem . Stavicu stari mac i kupicu nov lanac i da vidim sta ce da kaze !!

- - - - - - - - - -

I mac je original stihlov kakav je bio fabricki takav je i stavljen !!

Mozda je glupo pitanj, ali da li ti radi podmazivanje? Uperi u neki karton nos testere i daj gas, mora da ga isprska sitnim kapljicama, ako dobro podmazuje.
Meni je na staroj testeri slabo podmazivalo, odnosno nikako, ali mi nije pucao lanac, nego se samo ukopa i zaglavi, zacementira.

Ma korak je dobar lanac je kupljen isto kad i mac ,stavicu sad stari mac pa cu videti sta se desava. Na starom mi je malo pojeden kanal tj sad je malo plici iz tog razloga sam ga i promenio i nikad mi se nije desavalo da mi puca lanac . Lanaac je prvi put puko kod pase kad sam mu pozajmio testeru kaze iz cistog mira . Desava se da samo sto pocnem da secem nedodje ni do pola drveta pukne otkine na nitni uske ,obicno se neoseti nikakvo opterecenje niti da zapne lanac , okrecem ga rucno x krugova nista ne zapinje neiskace itd. stvarno neznam sta moze da bude onaj stari lanac je ajde izgubio korak poceo je malo da i vuce ali sta je sa ovim koji je malo koriscen stvarno neznam sta mi toliko pravi problem . Stavicu stari mac i kupicu nov lanac i da vidim sta ce da kaze !!

- - - - - - - - - -

I mac je original stihlov kakav je bio fabricki takav je i stavljen !!

Pozdrav druže . da ne davim , meni je 180-ka kidala lanac kada se na maču razglavila zvezda , pa je donja vođica lanca umesto da pređe preko glavila između zvezde i mača.
To možeš lako da proveriš ako skineš lanac i pogledaš zvezdu da li klima (mogla je da se rasklima mehaničkim oštećenjem , ali i ako je pregrejana pa su popustile zakovice na vrhu mača ...)
Ovo sigurno ne škodi , a nekom može i da koristi :osmeh:

Pa to mozes da izmeris koliki je korak sa sublerom. Ali ako je istegnut lanac od upotrebe, onda mozda izmeris vise ... Ne znam koliko moze da se istegne, ali verujem ne mnogo.

chain.jpg

Nazad
Vrh