Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Zar se nov lanac 3/8 ne ostri sa turpijom 5.5mm?@GRUNT
325 lanac se lako prepoznaje jer je manji korak, pa su zubi 'gusci'.
325 korak = 8.3mm
3/8 korak = 9.5mm
Ako imas pomicno merilo lako ces utvrditi merenjem rastojanja centra nitni. Nemozes promasiti jer je 3/8 veci za 1.2mm.
@KAMENI
Lanac 3/8 se moze ostriti dok je nov i sa 5.1 turpijom, ali iz mog iskustva najbolje ga je ostriti sa 4.8 od pocetka do kraja.
Za taj novac ti je najbolje da kupis polovnu husqvarna ili stihl testeru.Potpuni sam laik sto se tice motornih testera, ali bih kupio jednu motorku do 20000 din za ne vise od 15 m^3 drva godisnje, a i to ako se nakupi. Cisto za svoje potrebe, i mozda jos nekom rodjaku da narezem nesto. Treba mi za secu drva za ogrev i to iskljucivo kupovnih ( kazem to da biste znali koja je debljina u pitanju) i mozda nesto u zabranu do 25 cm u precniku... Kako su se pokazale Villager i da li su one najbolje u tom cenovnom rangu?
Za taj novac ti je najbolje da kupis polovnu husqvarna ili stihl testeru.
Sto se modela tice, ima ih mnogo, pa najbolje gledaj po snazi. Za tvoju potrebu, uzmi neku oko 3,5hp. Ja sam uvek za to da snage nikad dosta.
Moze recimo husqvarna 61 koja ima oko 4hp. Iako je ova preporuka prejaka za tvoje potrebe, ja bih ipak tako uradio, obzirom da, kako rekoh, visak snage ne smeta, samo koristi, a pritom kosta oko 170-200e na oglasima.