Motorne testere

Probao sam sa i sa pomeranjem magneta i opet corak. Ne znam kako bi bilo da probam sa mcculloch titan, ali to neka mi bude plan b, jer mi je takodje i to nedostupno - tako da bih morao da trazim itd... Nadam se da ce nesto upaliti na kraju

Ljudi pomagajte zasto testera pocne da kida cesto lanac ???? Prvi put mi pokida stavim ganc nov nisam isekao ni dva tri metra pokida i taj ,stavim posle ovaj zanitovan opet isto posle par metara ga pokida ????????

Mac je solidan nije nesto zajeden da ima riseva , lancanik na radilici solidan nije mnogo zajeden jeste malo ali nebi trebalo to da je problem ????????

Mozes da kupis u bilo kojoj radnji koje prodaju motorne testere.
Ja sam juce u ovlascenm servisu husqvarna kupio sablon za cirkular, a pored njega stoji sablon za lanac motorne testere.
Bas mi ostalo u glavi..
Za 3/8 pico, sa rucicom, sablonom i turpijom je kostao 1500din, a samo sablon je oko 700din.

- - - - - - - - - -

NA 064 je pogonski zupcanik i lanac 3/8.Mislio sam da prebacim ovaj od 051 na nju posto je duzi,a meni treba takav mac.Da ne bih kupovao nov mac,zato sam mislio da prebacim ovaj.Merio sam i jedan i drugi,razlikuju se mozda za 0.1mm u kanalu.Neznam da li ce to smetati lancu.A taj stari nema zvezdu na vrhu,bez nje je.
Koja ti je duzina maca na 064?
Koliko zuba ima lanac?

Ja imam husqvarna 266se koja ima 3/8 korak lanca, i 34 zuba. Mislim da je duzina maca 45cm, neka me neko ispravi ali mislim da je to ta duzina za 34 zuba.
Ja bih voleo da imam kraci mac tj za 30-32 zuba pa ako ti je takav mac mozda mozemo da se zamenimo?
A na kom macu nemas zvezdu? Na tom kracem ili duzem macu?

Na 064 naj bolje po meni pasuje 50cm mac i 36 zuba lanac (ako se nevaram),mozes i 45cm mac i 33zuba lanac,doduse moze ona da tera i dosta vece maceve!

Koja je svrha 064 ako se stavi mac od 45cm?Po meni i 50cm nije nista za tu testeru,a 63cm je vec ok.Recimo ako neko nema debela drva bolje da uzme 036 ili 044 i mac 45cm ili 50cm i to je odlicna kombinacija,ovako kad se na 064 stavi mac 45cm deluje smesno i testera sa tim macem gubi smisao.Ipak je 064 jaka masina.

Koja je svrha 064 ako se stavi mac od 45cm?Po meni i 50cm nije nista za tu testeru,a 63cm je vec ok.Recimo ako neko nema debela drva bolje da uzme 036 ili 044 i mac 45cm ili 50cm i to je odlicna kombinacija,ovako kad se na 064 stavi mac 45cm deluje smesno i testera sa tim macem gubi smisao.Ipak je 064 jaka masina.
Neznam sta covek oce ja kad sam sekao u ram-u za drva taman mi je pasovam 45cm da vata i nije mi trebao duzi mac i ta testera je uzivala sam tim macem letela kroz drvo!
Doduze ja imam dve na jednoj je 50cm za trupce a na drugoj 45cm za ram.
Ja na 036 nikad nebi stavio 50cm mac

Ja ne vidim nikakvu korist da testera bude lepa na oko, vec prakticna.
Moja 266 ima 4,7hp sto je stvarno dosta snage, i na njoj je 45cm mac i 34 zuba.
Ako predjem na 32 zuba, necu izgubiti funkcionalnost testere jer nemam vise velikih debala, a dobio bih na snazi testere.

Jel mogu da joj recimo skinem jedan zub tj da ostane na 33 zuba na ovom postojecem macu? Hoce li moci zatezac lanca da se popusti da se nakaci takav lanac? Koliko se secam, ima sraf lepog hoda kod zatezanja.

I da moze da se naspanuje,neces dobiti bogzna sta,jedino prelaskom na 16" duzine maca,ali 4,7ks je odlicna kombinacija za 3/8 i 34 zuba,jer moram da naglasim da testera lakse sece kada je nos maca slobodan (da nije u drvetu),naravno ne treba preterivati

Iz mog iskustva takodje mogu da kazem da testera mnogo bolje ide kroz drvo kada je nos slobodan. Doduse, nekad seces debelo drvo, pa mora i da se okrece. Nisam ni tada ima problema.
Imam Stihl MS341. Sad da ne ubijes ne znam jel mac 45 ili 50.

Nego imam jedan problem. Naime desi mi se da mi kapa od svecice iskoci dok secem?! Testera zastuca i ugasi se. Onda nabijem kapu nazad upalim normalno iz prve, i opet posle minut dva iskoci kapa?!
Nemam blage veze sto se to desava?
Da li neko zna nesto o tome?

Trazeci po netu resenje za problem naletim na ovu sliku:
http://i27.photobucket.com/albums/c164/savage_420/NewSTIHLMS341Chainsaw002.jpg
(takvu testeru imam)

Da li je moguce da moze da radi sa tolikim macem?

Kapa "ustine" vrh svecice, a kod tebe je to labavo. Tako da, probaj srafcigerom da suzis unutar kape metalni deo, da posle, kada vratis kapu na svecicu, da teze upadne, i ima da drzi.

Probacu predlozeno resenje. Mada oseti se da se kapa "nabije" na svecicu, ali mozda to nije dovoljan otpor. Kada vratim secanje unazad, cini mi se da na trimeru se bas tesko navuce, ali stoji.

Nego, od cega moze da spadne kapa? Tuda prolazi struja, nista se ne pomera? Da li je moguce od vribracija da tako sklizne?

Uh, sad sam setio problema kod kolege. Tako nesto smo mu uglavljivali u kapu. Napatih se ziv. Na kraju nisam mogao bez secenja kape. Rasekli smo je i zelepili dobro izolir trakom. Ti krajevi te opruge u nasem slucaju su bili zasiljeni i ubadali su u provodnik.
Jel ima neka caka da se to uglavi u onu gumu?

Zamenio klip i karburator na huskavarni61f klip je bio nemacki sa 1 karikom sad je stavljen sa 2 karike italijanski sve ukupno sa rukama 10000 ,od toga je karburator 30 evra.

Nazad
Vrh