Motorne testere

Bukva,ali je dozemak pa nismo mogli da ga iscepamo rucno u cepanicu metarsku pa je tako zavrsio...

Iksi pa za ogrev tj prodajem isecena drva,posle samo iscepam na male cepanice za lozenje

Ja trazim bukovinu da kupim trebaju mi metrice za susnjenje mesa ali nisam nasao pa sam malo prosetao do drzavnih suma i nasao :haha:

Aco,radim sa drvima i usluznu secu,i kad sve uzmem u obzir po meni najbolja debljina je izmedju 40cm i 70cm.Sve ispod 40cm je tanko i u najmanju ruku grehota je seci,a ove iznad 70 je muka pokupiti,natovariti,cepati,tj.moze,ali je seca dosta skuplja (vise ljudi,bolja oprema...)

Aco,radim sa drvima i usluznu secu,i kad sve uzmem u obzir po meni najbolja debljina je izmedju 40cm i 70cm.Sve ispod 40cm je tanko i u najmanju ruku grehota je seci,a ove iznad 70 je muka pokupiti,natovariti,cepati,tj.moze,ali je seca dosta skuplja (vise ljudi,bolja oprema...)
Za mene licno najbolja drva oko 40cm precnika,ali da su visoka i grane samo na vrhu.Za metrove dusu dala,oboris i samo trupcas,nema grane da smetaju,a moze i jedan sam da utovara i istovara.Ovo sto sam napisao prosek 70-80cm prosecan precnik prosto me plasi da uzmem da radim jer ako nema ozbiljne mehanizacije ostaje tesko arbajtovanje.

Za mene licno najbolja drva oko 40cm precnika,ali da su visoka i grane samo na vrhu.Za metrove dusu dala,oboris i samo trupcas,nema grane da smetaju,a moze i jedan sam da utovara i istovara.Ovo sto sam napisao prosek 70-80cm prosecan precnik prosto me plasi da uzmem da radim jer ako nema ozbiljne mehanizacije ostaje tesko arbajtovanje.
Da i blize pa da uzmemo zajedno da izvucemo dosao bi ja sa 3 traktora i cekrkom i izvukao to.

Pa treba bogami minimum 50ks traktor,pozeljno duplak i vitlo obavezno.Pozeljan je jos i cepac za drva da se ti najdeblji komadi cepaju u metarske cepanice.Naravno nista bez dobre i jake testere.U principu zeznuti su ti debljaci za rad.

Izvinite za off
Dejane cime tovarite vi trupce na kamion ili prikolice?
Mi tamo kad se tovari tovari se sa pecaljkom iza za traktor na hidrualiku.
http://www.njuskalo.hr/image-bigger/transport-pretovar/utovarivac-drva-slika-22838430.jpg
Ovakvo nesto samo mnogo ozbiljnije.
ma placam radnike,one dozemljase secem na krace,ako ih ne prodam ostavljam za sebe.Nije meni to osnovno zanimanje,vec se malo krpim,tako da nemam ozbiljnu opremu za takva sta,vec dve testere,fergusona i imt 3 tonku kiper prikolicu

Ljudi imam problem sa svojom pilom Husqvarna 340 je u pitanju. Kako kažu pali na prvi zub. Dok je hladna prima gas savršeno. Pustim je da se zagrije. Krenem da sječem drvo, izvršim npr. 2,3 presjeka. Polije imam osjećaj kad se više zagrije s dodavnjem gasa pođe da se guši. Malo je isturiram, ponovno proradi normalno, ali opet nakon 2,3 presjeka na drvetu javljaju se isti simptomi.

Ljudi imam problem sa svojom pilom Husqvarna 340 je u pitanju. Kako kažu pali na prvi zub. Dok je hladna prima gas savršeno. Pustim je da se zagrije. Krenem da sječem drvo, izvršim npr. 2,3 presjeka. Polije imam osjećaj kad se više zagrije s dodavnjem gasa pođe da se guši. Malo je isturiram, ponovno proradi normalno, ali opet nakon 2,3 presjeka na drvetu javljaju se isti simptomi.
ocigledno je problem sa vazduhom,skini karb. i detaljno ocisti i izduvaj,kao i filter vazduha,pa probaj...to je ono sto mozes sam,naravno ako nisi tome vičan,pravac servis

ma nije mi nikakav problem skinuti karburator, rastaviti, očistiti ga te ponovno sve sklopiti i naštelovati. Nekak najviše sumnjam na pulsno crijevo goriva zadnji put kad, sam mijenjao filter nekako mi izgledalo suviše mekano, kao da je se razvuklo. Inače bi ono trebalo biti malo kruće.

cinjenica je da se gusi zbog viska goriva,tj.manjka vazduha,dok je hladna treba joj vise goriva dok se ne zagreje,kasnije taj dotok vazduha koji ima sada nije dovoljan i dolazi do pogresne smese i motor se gusi,ponavljam ovo je jedna od mogucnosti koju lako mozes da proveris

Evo dve slicice kao sto sam obecao :osmeh:
f9i22p.jpg

I naravno masina sa njima :)

2qk4jky.jpg

Nazad
Vrh