Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Za mene licno najbolja drva oko 40cm precnika,ali da su visoka i grane samo na vrhu.Za metrove dusu dala,oboris i samo trupcas,nema grane da smetaju,a moze i jedan sam da utovara i istovara.Ovo sto sam napisao prosek 70-80cm prosecan precnik prosto me plasi da uzmem da radim jer ako nema ozbiljne mehanizacije ostaje tesko arbajtovanje.Aco,radim sa drvima i usluznu secu,i kad sve uzmem u obzir po meni najbolja debljina je izmedju 40cm i 70cm.Sve ispod 40cm je tanko i u najmanju ruku grehota je seci,a ove iznad 70 je muka pokupiti,natovariti,cepati,tj.moze,ali je seca dosta skuplja (vise ljudi,bolja oprema...)
Da i blize pa da uzmemo zajedno da izvucemo dosao bi ja sa 3 traktora i cekrkom i izvukao to.Za mene licno najbolja drva oko 40cm precnika,ali da su visoka i grane samo na vrhu.Za metrove dusu dala,oboris i samo trupcas,nema grane da smetaju,a moze i jedan sam da utovara i istovara.Ovo sto sam napisao prosek 70-80cm prosecan precnik prosto me plasi da uzmem da radim jer ako nema ozbiljne mehanizacije ostaje tesko arbajtovanje.
ma placam radnike,one dozemljase secem na krace,ako ih ne prodam ostavljam za sebe.Nije meni to osnovno zanimanje,vec se malo krpim,tako da nemam ozbiljnu opremu za takva sta,vec dve testere,fergusona i imt 3 tonku kiper prikolicuIzvinite za off
Dejane cime tovarite vi trupce na kamion ili prikolice?
Mi tamo kad se tovari tovari se sa pecaljkom iza za traktor na hidrualiku.
http://www.njuskalo.hr/image-bigger/transport-pretovar/utovarivac-drva-slika-22838430.jpg
Ovakvo nesto samo mnogo ozbiljnije.
ocigledno je problem sa vazduhom,skini karb. i detaljno ocisti i izduvaj,kao i filter vazduha,pa probaj...to je ono sto mozes sam,naravno ako nisi tome vičan,pravac servisLjudi imam problem sa svojom pilom Husqvarna 340 je u pitanju. Kako kažu pali na prvi zub. Dok je hladna prima gas savršeno. Pustim je da se zagrije. Krenem da sječem drvo, izvršim npr. 2,3 presjeka. Polije imam osjećaj kad se više zagrije s dodavnjem gasa pođe da se guši. Malo je isturiram, ponovno proradi normalno, ali opet nakon 2,3 presjeka na drvetu javljaju se isti simptomi.