Ako ces ici u usluznju secu, budzet od 250€ nije dovoljan.
Bilo bi dobro da imas neku laksu testeru za okresivanje i jaku i izdrzljivu za presecanje i obaranje(372 ili ms440/460/660).
Ali to vec nije ni blizu tvog budzeta..
Za novu profesionalnu testeru nemam para, a za polovnu bih dao i 350-400 evra, ali se plašim da mi ne uvale neki krš pošto se slabo razumem u testere. Znate i sami, ima puno majstora-prevaranata koji donose rashodovane firmirane testere sa Zapada, pa urade generalnu popravku sa kineskim delovima lošeg kvaliteta. Veliko je pitanje dokle će ta testera raditi.
Na primer, video sam u oglasima jednu polovnu profi testeru (navodno u dobrom stanju) za 250 evra, a ista takva nova košta 86.000 dinara. Naravno da bih išao lično da je probam, ali to mi je mnogo sumnjivo. Ne tvrdim da je to prevara, možda su čoveku hitno potrebne pare ili ju je dobio jeftino za neki dug, ko će to znati. Treba biti veoma oprezan, nisu to male pare.
----------------
Kupio bih neku jaču testeru, jer bukvalno moraš da moliš nekoga da ti naseče drva. Ej, bre, kao da će raditi džabe!!! A ima i nekih testeraša koji hoće da te zakinu makar za pola rezervoara. Ovde se rezervoar plaća 1.300 dinara.
Inače, znam da oštrim, da promenim lanac, mač i svećicu, da očistim filtere goriva i vazduha, jednom sam čak i naštelovao karburator na nekom malom Stihl-u! To je sve što znam oko testere.