Motorne testere

Danas sam obilazio prodavnice po Pančevu ... i nisam ni malo pametniji. Odlučio sam da kupim novu testeru. Privlači me više modela: H 135, Stihl MS 211 ili jača varijanta H 440, Stihl MS 230. Nervira me što Stihl stavlja za broj manji mač. Razlika izmedju ove dve klase je oko 15000 dinara, da li stvarno toliko vredi?

Nije mač manji nego optimalan za tu snagu. Možeš staviti i veći i manji od tog, ali sa većim posao neće da ide kako treba i velike su šanse da uništiš mašinu nakon duže upotrebe. Uostalom sa mačem 40 cm bez problema možeš oboriti drvo od 50-60 cm. Za veće poslove ta mašina je ionako nejaka i treba neka profesionalna. Ja sam uvijek za to da se koristi standardni mač ili broj manji, a ako ne mogu odraditi taj posao pozovem nekoga ko ima veliku mašinu da pomogne.

Danas sam obilazio prodavnice po Pančevu ... i nisam ni malo pametniji. Odlučio sam da kupim novu testeru. Privlači me više modela: H 135, Stihl MS 211 ili jača varijanta H 440, Stihl MS 230. Nervira me što Stihl stavlja za broj manji mač. Razlika izmedju ove dve klase je oko 15000 dinara, da li stvarno toliko vredi?
Zavisi sta ces da radis sa tom testerom,odnosno koliko.Nekad jaca i brza testera stvarno vredi i onda je opravdana razlika u ceni.To sam moras da odlucis da li ces da platis 15000 skuplje ili ne.
Moj drug je pre par meseci kupio MS 211 i kaze da fino sece i za pocetak deluje kao dobra testerica.

Smes da skines. Odvijes svecicu, ubacis neki kanap u cilindar (da nebi mogla radilica da se okrece) i odvijes kvacilo. Odvije se na suprotnu stranu nego obican navoj, tj kontra je navoj. Da bi se odvijo treba ga okretati u smeru kako se obican sraf zavija. Posle toga skines dobos i izvadis puz ispod one zastite i imas tri safa koja odvijes i pumpa ide napolje.

Postupak vracanja je isti samo moras da skines i sa druge strane poteznicu da je nebi polomio kad budes stezao kvacilo jer ona trpi svu silu stezanja pri vracanju a ne kanap u cilindru kao pri skidanju.

hvala na odgovoru,koliki kanap treba da se ubaci,neko mi kaze da ubacim svjecicu sa dugim navojom,nije mi jasno kako je kontra navoj kad na onaj saraf pise off i okrenuta kazaljka kao kad normalno zavijas navoj

Nemoj da stavljas svecicu sa dugim navojem jer mozes da polomis klip. Kanap onoliko koliko moze da stane u cilindar da bi podglavio klip da nemoze da se okrece radilica. Na kanapu mozes vezati par cvorova da nemoras da guras 6metara kanapa:osmeh:. Obrati paznju da ne uleti kanap u neki od portova u cilindru, tj spustis klip negde do pola cilindra i tad ubacujes kanap koliko mozes da uguras unutra i to bi trebalo da bude O.k.
Sto se tice skidanja kvacila znaci skida se na onu stranu na koju stoji strelica off .:ppozdrav: A to je u smeru kazaljke sata. Na normalnom navoju na tu stranu se zavija, a na testeri se na tu stranu odvija kvacilo a to je "kontra navoj" tj levi.

Evo i snimak .

Nemoj da stavljas svecicu sa dugim navojem jer mozes da polomis klip. Kanap onoliko koliko moze da stane u cilindar da bi podglavio klip da nemoze da se okrece radilica. Na kanapu mozes vezati par cvorova da nemoras da guras 6metara kanapa:osmeh:. Obrati paznju da ne uleti kanap u neki od portova u cilindru, tj spustis klip negde do pola cilindra i tad ubacujes kanap koliko mozes da uguras unutra i to bi trebalo da bude O.k.
Sto se tice skidanja kvacila znaci skida se na onu stranu na koju stoji strelica off .:ppozdrav: A to je u smeru kazaljke sata. Na normalnom navoju na tu stranu se zavija, a na testeri se na tu stranu odvija kvacilo a to je "kontra navoj" tj levi.

Evo i snimak .

hvala puno,mene samo cudno bilo sto pise off,meme to logicno da se tako zavidava,smijem li ispod onog dekla namazati dikt masu

- - - - - - - - - -

hvala puno,mene samo cudno bilo sto pise off,meme to logicno da se tako zavidava,smijem li ispod onog dekla namazati dikt masu
e da kad vec skidam kvacilo kako provjeriti je li dobro

Skini uljnu pumpu i vidi gde pusta ili jos bolje odnesi je u servis posto vidim da slabo znas oko te testere i kako funkcionise. Ja ti objasnih gde se nalazi pumpa uljna i negde na nju pusta a taj dekli kad skines kvacilo je samo zastita da ne ulazi piljevina u puz koji pokrece pumpu.
Skini pumpu i vidi gde curi i sta ako se oko toga razumes ako ne odnesi je u servis da ti to srede.

Ovo je uljna pumpa ....
chainsawr_20_large.jpg
500734524_883.jpg

Nazad
Vrh