Motorne testere

Ne racunaj u istu klasu kvaliteta lanac koji se kupi u Srb i na zapadu. Gore je taj 'obicni' lanac oko 35-40€, a u Srb je oko 15.
Vidija lanac zavrsava poslove koje obicni nemoze zavrsiti, tako da nije bas za poredjenje.
Iz mog iskustva je pogodniji za jace masine, jer mu rezna geometrija nije bas tako optimizovana kao kod obicnih lanaca. Znaci ne tupi se ali i ne sece tako slatko kao obican ostar lanac.
Mislim da ti se nebi bas previse svideo na tvojoj 38-mici.
Malo retro misljenje, ali se bojim da bi tebi sa tom suvom prljavom bagremovinom posao najbolje radila neka 076, 070 ili 084/088 sa jakim lancem koraka 404.

Nemam ja mnogo sume i to secem samo za svoje potrebe ali lanci jako brzo stradaju bas zato sto vucem drva po dole i jako se nakupi zmlje.... Razmisljao sam o kupovini vece testere ali kakve su cene polj. proizvoda izgleda da ce jos to morati da saceka.... Imam Barem koji jedan covek nemoze da obuhvati rukama,(dvoje mogu) pa to jos kad se iskalja i jos su stari i suvi to je dobitna kombinacija!!!

Zdravo drugari imao bih jedno pitanje za vas ,zanimame sta mislite o ovom oglasu nesto su mi mnogo jeftini ovi macevi .
Sta mislite vi mislite??? evo ga link: http://www.kupujemprodajem.com/mace...-testere-8225541-oglas.htm?filter_id=22119061
Pozdrav ja sam kupio za malog stila nešto slično tip iz loznice ih prodaje po 1500 kom. Imaš ga isto na kupujemprodajem . Naravno da su kinezi ali može da posluži , aako ti testera ne služi za profi rad.

Mac bi narucio za zeta on ima stilku 034 a i nekoristi je nesto preterano a meni bi trebao za jonered 630 pa cemo videti stacemo,hvala svima na odg,:ppozdrav:

Pa i nije skup taj duro lanac.Ipak on zavrsava poslove koje obican ne moze ili jedva da moze.Kao sto rece Mirosti namenjen je za masinsko ostrenje.Kod mene ih koriste profesionalci kad vitlaju pa ta vitlana drva vucu na lancu pa tek na rampu krate u metrove,a ja licno nisam nikad probao te lance mada razmisljam.

Nisam siguran da li je uz Rapid Duro lanac potrebno koristiti i Duromatic mac?
Ako mora, onda je jos skuplje, ali sve ima svoju namenu, tako da...
O nabavci ove dve stvarcice sam razmisljao jos odavno, jer su mi nekada preko potrebne, ali za sada nista od toga.
Takodje, nigde nisam nasao da Husqvarna pravi nesto slicno.
Pod uslovom da se nabave ovaj specijalni lanac i mac, ostaje pitanje gde ih naostriti? :sta:

http://poljoinfo.com/showthread.php?973-Motorne-testere

Imam testeru stihl ms360, treba da kupim novi mac. U lokalnoj prodavnici ima mac sa zvezdom za 4000 din i mac bez zvezde za 6000 din
koji mi preporucujete. Originalno sam dobio mach sa zvezdom.

Ako je originalan bio sa zvezdom onda i uzmi taj sa zvezdom. A mislim da taj bez zvezde nije isti kao taj sa zvezdom. Mora da ima neka zazlika u materijalima. Obicno je skuplji mac sa zvezdom.Ili oni sa zamenljivim vrhom.

- - - - - - - - - -

U cemu je razlika u koraku 325 ili 3/8? Tj u cemu se manifestuje razlika? Dali u brzini oretanja lanca a time i u opterecenju na pogonski zupcanik ili nesto trece?
Razmisljam se izmedju 325 ili 3/8

na bzinu lanca utice masina a ne korak lanca.325 korak koriste masine do 3,5 /4ks,dok 3/8 testere jace od 4ks,dakle profi masine.Pored broja zuba (.325 ima nesto vise zuba na istim duzinama maca od 3/8 ),najveca razlika je u velecini zuba,3/8 ima veci precnik reznog zuba i samim tim potrazuje vise snage,ali zato bolje,brze i lakse ulazi u drvo.Masine do 2,5 ks koriste 3/8 picco,dok testere jace 6,5ks koriste .korak .404

ma jasno,kod mene na H365 je 3/8 na ms 260 je .325

- - - - - - - - - -

na takvim masina je fabricki taj korak,dakle lancanik,lanac i mac su na 3/8,da neces da pazaris nesto ?

Na brzinu lanca presudno utice broj zuba lancanika.
Konverzija sa 325 na 3/8 i obrnuto je skupa odluka jer se menja sve: lancanik, lanac i mac.

Jel testirao neko koliko metara moze da istrupca sa rezervarom mesavine?Naravno bitno je i koliki je rezervoar i na koliko reza se sece i koja je testera.
Moja MS 290 sa rezervoarom(0.56l) isece oko 2m,na 3 reza.Meni se sve cini malo.

ma jasno,kod mene na H365 je 3/8 na ms 260 je .325

- - - - - - - - - -

na takvim masina je fabricki taj korak,dakle lancanik,lanac i mac su na 3/8,da neces da pazaris nesto ?

Ma necu da kupujem nista, vec sam naleteo na novi proekat:osmeh:, imam jednu husqvarnu u dobrom stanju koju treba da prepravim sa testere za se cenje betona na obicnu lancanu testeru za drvo pa pitam koji je korak bolje da stavim.

Jel testirao neko koliko metara moze da istrupca sa rezervarom mesavine?Naravno bitno je i koliki je rezervoar i na koliko reza se sece i koja je testera.
Moja MS 290 sa rezervoarom(0.56l) isece oko 2m,na 3 reza.Meni se sve cini malo.
manje-vise,to je to,mada i to zavisi od ostrine lanca,mekoce drveta,vlaznosti drveta,da li se sece u ramovima,ako se dobro secam ja sam za 4m sirove bukve potrosio oko 900ml seceno u ramovima na 3 seka

- - - - - - - - - -

Ma necu da kupujem nista, vec sam naleteo na novi proekat:osmeh:, imam jednu husqvarnu u dobrom stanju koju treba da prepravim sa testere za se cenje betona na obicnu lancanu testeru za drvo pa pitam koji je korak bolje da stavim.
bas je projekat,bice problema oko brezona za mac i uljnom pumpom i jos koje cim,ali samo napred

bas je projekat,bice problema oko brezona za mac i uljnom pumpom i jos koje cim,ali samo napred

Sve sam zavrsio. Imam samo da zamenim jedan semering na radilici za svaki slucaj jer je dosao polovan na uljnoj pumpi (ne pusta ali je po meni previse tvrd a to mi je posao od 15min) i da kupim prsten lancanika 325 da je probam, posto imam vec mac i lanac na tom koraku. Ako me zadovolji dobice 3/8 mac i lanac i spremna je za heavy duty poslove, ali bez zurbe, samo polako treba odraditi dobro ali ne preterati sa ulaganjima::namigivanje::

- - - - - - - - - -

Imam sad da prodam komplet za secenje betona ako nekom treba za husqvarnu 61,66,266,268,272. sve je tu samo zameni lancanik i nakalemi ruku sa kruznom testerom.:osmeh:

Poslednja izmena:
Ljudi može li neko da mi objasni zašto se mešavina zamutila . Gorivo se ponaša kao da u njemu ima vode ili nečeg drugog . Ulje je crveno stilovo . Testera normalno radi , ali je dim toliko ljut da štipa za oči. Kad sam se vratio iz šume nisam mogao da dođem sebi koliko sam se nagutao dima , kao da sam direktno vukao iz auspuha . Evo još osećam ljutinu u plućima. Ovo goriva što mi je ostalo ja ću sutra da prospem (ostaviću ga da mogu nešto da operem sa njim).

Nazad
Vrh