Motorne testere

Masinsko odnese puno materijaja u jednom ostrenju. Bolje rucno, ali striktno sa odgovarajucim sablonom za ostrenje.

Sto se tice lanaca meni jak slabo traju!!!! Posebno zato sto iz branika vucem Bagrem po dole do njive jer ne ulazim traktorem i prikolicom u branik (imam kabinu) nego se sa Vladimirecem provlacim i vucem ih na cistinu i na ravno i napunim ih zemlje do tamo!!! Posle uzmem da ih kratim odmah za kotao i lanac strada zacas... Ostrimo ga mi turpijom povremeno dok radimo u toku dana ali slaba vajda.. Uglavnom secem stara stabla Bagrema jako su tvrda... Jer ima neki lanac za jako tvrda drva???? Uvek uzimam Oregon... Danas mi stigla testera 038 sve zivo izmenili na njoj... Sad sece kao nova.. :osmeh:

moje iskustvo iz ovogodisnjeg spremanja drva, pre svakog sipanja ulja i benzina prodjem 2 -3 puta sve zube i evo ga lanac kao da nije posekao i istrugao 7-8 metara drva ( tek imam jos jjedno 3-5 da istruzem), a sekao je i hrastovinu i bagrem. Posle bagrema lanac se ugreje i to dobro iako je podmazivanje lanca odlicno a krusevacki testerol nije redak. malo bolje je u hrastovini.
Ustedeo sam i prilicno ovo gloseg benzina.

Sto se tice lanaca meni jak slabo traju!!!! Posebno zato sto iz branika vucem Bagrem po dole do njive jer ne ulazim traktorem i prikolicom u branik (imam kabinu) nego se sa Vladimirecem provlacim i vucem ih na cistinu i na ravno i napunim ih zemlje do tamo!!! Posle uzmem da ih kratim odmah za kotao i lanac strada zacas... Ostrimo ga mi turpijom povremeno dok radimo u toku dana ali slaba vajda.. Uglavnom secem stara stabla Bagrema jako su tvrda... Jer ima neki lanac za jako tvrda drva???? Uvek uzimam Oregon... Danas mi stigla testera 038 sve zivo izmenili na njoj... Sad sece kao nova.. :osmeh:

http://www.stihl.com/the-Rapid-Duro-3-carbide-tipped-saw-chain.aspx

- - - - - - - - - -

aman,dokle vise ?procitajte text aukcije

http://www.kupindo.com/Testere/15488221_Testera-Husqvarna-136-PRO

Sta ti je Dejane zar nevidis da se covek ne razume i da nikad nije cuo za Kineske testere...

Ovaj lanac mi deluje odlican za secenje bagrema ali je problem gde to da kupim kod mene!!! Tako nesto ne vidjam po prodavnicama!!!

- - - - - - - - - -

Dejane kazi mi jos nesto da li se taj lanac ostri??? Pitam li se koliko bi kostao da moju 038 castim sad sa takvim lancem posle remonta???

ovaj samo u ovlascenim sevisima i uglavnom nemaju na stanju,vec se porucuje,a za ono ..... od coveka ,nemam koment.

Tako sam i mislio samo neznam kako da trazim taj lanac??? Kako da im kazem lanac za tvrdo drvece???

naravno da se ostri,ali traje 4x duze (bar tako kazu i stihl-u),izradjen je od kvalitetnog celika,a poslednju cenu za koju sam cuo je 80 eurocenti po zubu

- - - - - - - - - -

stihl.rapid duro

Znaci manje od jednog evra po zubu... PA i nije toliko strasno ako je stvarno toliko dobar raspitacu se sutra bas o njemu kad odem do grada... To izadje manje od 35 evra za 038....

juce svratio do oleo-mac servisa da uzmem hvatac lanca za ms 260 (odvijo se sraf i negde ispao u sumi) i bio prijatno iznenadjen,imaju jesenju akciju na skoro sve modele,a meni je zapalo za oko 965 (4,3 ks),profi masina za 66 000,00 din i jos mnogo toga,pa ko planira kakvu kupovinu neka poseti lokalnog dilera imaju i amaterske i srednje modele po pristupacnim cenama,bar su 20 % jeftiniji u klasi od husq.i stihl,a kvalitet je pristojan

Nazad
Vrh