Motorne testere

Nije toliki navoj za dekompresor vec je rupa na unutrasnjoj strani cilindra tolika a navoj za dekompresor je veci.U pitanju je husqvarna a ne stihl koji nema komoru za dekompresor vec ide direktno u cilindar. Tj radi se o dekompresoru sa strane a ne kao kod stihla na vrhu cilindra pa moze da ide direktno.:ppozdrav:

S5300380.jpg

Poslednja izmena:
Posle isecenih 4 prikolica bagrema crkla mi testera Sthil 038.... Otisao klip,karike,pumpa za podmazivalje lanca,nesto oko karburatora... Trenutno je u servisu,pravimo pauzu u spremanju drva... Imam samo manju testeru... Moracu da joj pazarim zamenu... Naj verovatnije Sthil 064!!!

Posle isecenih 4 prikolica bagrema crkla mi testera Sthil 038.... Otisao klip,karike,pumpa za podmazivalje lanca,nesto oko karburatora... Trenutno je u servisu,pravimo pauzu u spremanju drva... Imam samo manju testeru... Moracu da joj pazarim zamenu... Naj verovatnije Sthil 064!!!
Prijatelju bagrem je zlo za rad . Ja se borim sa njim već dva meseca intenzivno . Za lanac je smrt, a ako ga ne oštriš redovno ode cela testera u tri lepe ,plus ako je mač loš pa počne da skuplja strugotinu i da zapušava ::jako_besan:::zli:

Znači kod bagrema ,ako je debeo (više od 50 cm - prečnik) dešavalo mi se da moram da preoštrim lanac na pola obaranja -verovali ili ne .
Kažu ljudi da pri panju uvlači pesak iz tla .

Sta mislite o huskvarna 340.Testeru nisam nikada imao pa nista o njima ni ne znam.Nudi mi covek polovnu 340.Kakva je to testera i sta joj je neka orijentaciona cena.Treba mi da oborim i isecem nekoliko stabala,aposle toga za standardne kucne poslove.Odlucio sam da kupim testeru zato sto mi ponekad zatreba pa da stalno ne molim i ne cekam po dva dana da mi neko odradi posao od pola sata.

Sta je to povoljna cena,odnosno realna cena.Covek tvrdi da je u dobrom stanju,i nudi mi da je odnesem kuci i da probam pa ako mi valja da se dogovorimo oko cene.
E da.Ima li i tu kineskih kopija pa da ne nasednem i kupim sr..e.To necu pa makar i dzabe da mi je da.Ako ima kineza kako da ih prepoznam.

Na svakom delu plastike husqvarnine testere mora da pise "made in sweden" ako je deo originalan, i svaki ima broj i oznaku OEM. Na ranijim modelima se ugradivao Mahle klip i cilindar i to mozes da vidis dali je fabricko ili nije jer pise u dnu cilindra Mahle na vrhu gde je srafis svecicu ima oznaku pretezno B , na celu klipa AB i jos neki brojevi koji nisu bitni njih mozda mozes videti kad skines svecicu sve zavisno od cadji na klipu ali pretezno je moguce uociti.

- - - - - - - - - -

Radi turbina :haha::haha::haha:
http://www.kupujemprodajem.com/jonserad-2040-turbo-8217318-oglas.htm?filter_id=33312696

Evo da napisem par reci ovogodisnjih iskustava sa secom drva za ovu godinu,kad sam krenuo u secu kupio nov i mac i lanac, kvalitet Oregon lanca je katastrofa,100 kubika moze da presece i on je gotov.Drva su kako koje,ima svakakvih i suvog i sirovog a sve je bukva.Od testera tu su Husq 365,husq 61 i Villager neka. Videcu sutra da napravim koju slliku ili snimak,izlvacenja.

Pa nije ti uopste lose 100 kubika sa jednim lancem,pogotovo ako su vitlana ili vucena drva.Ja godinama odprilike pratim i STIHL,a i OREGON naprave oko 100 metara i jos 20 do 30 istrupcaju i zamena.Znaci moglo bi mozda jos,ali uz cedjenje suve drenovine.:sjasi:

pa 100 kubika je sada prosek,mada i to zavisi,sta se sece (tvrdoca,suva,sirova) i kako se ostri.turpijom na vreme,ne dozvoliti da zatupi skroz,jer masinsko ostrenje jede lanac

do 50cm,mada hus.preporucuje do 70cm,ali kako je korak 3/8,ne vise 20 ",kod mene je 45cm i igra se sa njim.Verovatno je mogucnost ostavljena do 70cm,ali za meksa stabla

- - - - - - - - - -

ops,nisam video tvoj novi post.ovo sam napisao za 365,dok h 372 moze da gura 60cm

upravo tako,ali mac od 50cm na 3/8 nije za salu,a prekjuce sam obarao neke jasene od 80-85cm bez problema

- - - - - - - - - -

kad smo vec kod tih duzina,stihl je mnogo rigorozniji od husqvarne

50 mac nije ni u kom slucaju mali. Ja na svojim testeramo koristim uvek sto mogu krace maceve. Imam mac 63cm 3/8 ali ga bas retko postavljam jer je stvarno preglomazan za obicne radove.

Dejan spomenu masinsko ostrenje pa da se nadovezem.Jednom mi je komsija masinski odostrio lanac i reko sam vise nikad.Jeste da posle ispadaju rezanci,ali upropastava lanac i kad sam u sumi hteo da ga odostrim turpijom jedva sam nekako uspeo.Trebao sam posle nekoliko puta da ga ostrim turpijom da bi bio kako treba.Tako da nisam pristalica masinskog ostrenja.

Nazad
Vrh