Motorne testere

Racicstevan-aj da te dobro i dugo sluzi ova 026,lepo izgleda e sad videces kako ce se pokazati u radu.valjda te nisu zajebali ko mene.inace moju sam odneo u servis gde sam je kupio videcemo kolko ce kostati popravka al od mene dinara nece dobiti pa nek bude sta bude.

Ne znam da li neko ima iskustva sa teleskopskim motornim testerama za orezivanje visokih krosnji drveca.Trebaju mi za orezivanje vrsnih mladara kod kajsije.Do sada sam radio sa rucnim teleskopskim makazama na povlacanje i ide jaaako sporo,pogotovo kada duva vetar,nikad granu uhvatiti.Da li je neko orezivao sa njima i koliko je efikasno.Vidim da nove stihlove kostaju oko 70 000 din.

Ovo je interesantno ali ne znam koliko akumulator traje
Imam oko 500 stabala pa me interesuje koliko vocki mozes sa jednim punjenjem akumulatora da uradis?

Ima dobre specifikacije za kucnu varijantu ali na oko mi deluje kao amaterska testera. Mislim na kvalitet izrade i ostalo. Nisam imao licnog iskustva sa tim testerama a i imam naviku da Partner testere izbegavam pa je mozda i zbog toga. Cenu te neznam kao ni dali se moze kupiti negde kod nas. Kad se sve sabere nisu na ceni ni nekom glasu.

Ovo je interesantno ali ne znam koliko akumulator traje
Imam oko 500 stabala pa me interesuje koliko vocki mozes sa jednim punjenjem akumulatora da uradis?

Ja imam dvije baterije, pa dok jedna radi, druga se puni.
Je nemam mnogo vocaka pa nisam nikad ni potrosio bateriju.
Cenim da moze izdrzati jedno pola sata u punoj snazi.

Pretpostavio sam,to mi onda ne bi odgovaralo,u blizini nemam struju a i velik je broj stabala pa bi se brzo trosio akimulator.

Postovani forumasi!
Pre dva dana kupih novu husk445 po vasem svetu. Mislim da nema greske, msina lepo pali ,dobro sece, ,dobro prima gas i nije teska.
Hvala za svete!
pS.neznam da okacim fotke?

Postovani forumasi!
Pre dva dana kupih novu husk445 po vasem svetu. Mislim da nema greske, msina lepo pali ,dobro sece, ,dobro prima gas i nije teska.
Hvala za svete!
pS.neznam da okacim fotke?
Cestitam na kupovini.Da iseces makar 1000 kubika pa posle kako oce.:ppozdrav:
Za slike idi na "Dodaj.rs" i sve ce ti se samo kasti.

Neka dobro sluzi, to je univerzalna velicina najcesce potrebne snage, velicine, tezine, potrosnje, namenjena za najcescu domacu potrebu. U stanju je da ponekad presece i deblje stablo, nije preslaba. Pravi izbor.

i od mene cestitke,gledam ove cepove od goriva/ulja,cini mi se da je i Husqvarna presla na slicne kao Stihl od ms serije,koji su se pokazali dosta losiji od klasicnih

- - - - - - - - - -

inace ovih dana sam uzeo jednu sumu i dosad napravio i prodao oko 30 kubika,teren katastofa,ferga jedva izbaci 4m po turi.Juce sam isao ujaku da pomognem da sece drva za sebe (cerova suma),on ne moze da struze pa poneo svoju ms 290 a ja H 365.Razlika je ogromna,sa 365 sam obarao a stihlkom uglavnom okresivao.Velika mana kod 290 je sto nema dekompresor i kada je hladna tesko se vuce,on je do sada triput kidao uze

Mislim da je kod te 29-tke nesto dugo problem kod kidanja kanapa a ne njena kompresija.
Mnogo vecih testera(036,44,64,66) postoje bez dekompresora pa se pale hladne bez takvih problema.
Skini dekl paljenja, podmazi centralnu osovinicu retkom masti, i dodaj joj jos jednu klinku za paljenje. Time ces trenje dosta smanjiti.
Ja obavezno ugradjujem na sve Stihl testere po dve klinke, u tom slucaju vise nema izmene tih delova.
Potrebna je samo i dvostruka snala.

inace ovih dana sam uzeo jednu sumu i dosad napravio i prodao oko 30 kubika,teren katastofa,ferga jedva izbaci 4m po turi.Juce sam isao ujaku da pomognem da sece drva za sebe (cerova suma),on ne moze da struze pa poneo svoju ms 290 a ja H 365.Razlika je ogromna,sa 365 sam obarao a stihlkom uglavnom okresivao.Velika mana kod 290 je sto nema dekompresor i kada je hladna tesko se vuce,on je do sada triput kidao uze
Postavi neku sliku radova u sumi i ferdze sa 4m u temi "sumarstvo",cisto da vidimo kako se to kod tebe radi.
Sto se MS 290 tice,moja i hladna pali bez problema i nema veliki otpor kad povucem.Recimo 026 ima veci otpor od 290.

Nazad
Vrh