Motorne testere

Jel STIHL ima svoje klipove i karike za starije modele(026,034,036) ili se ugradjuje od nekih drugih proizvodjaca?

Klipove i cilindre za Stihl a i za ostale firme pravi za prvu ugradnju Kolbenschmidt i Mahle. Oni takodje rade i karike.
Znaci mogu se nabaviti originalne karike.
Mada iz mog iskustva, najpravilnije je promeniti ceo klip sa karikama, jer ako se karike potrose ili dobiju aksijalni luft, znaci i da je klip otisao bez obzira sto lepo izgleda.

motorka mi se ugasila dok sam rezao drva i vise je nisam mogao upaliti...mislio sam da je svecica,ali nije...da li neko zna sta je u pitanju ili da je teram kod majtora

Pozdrav svima skoro sam i ja radio slično na jednom lancu

A SAD DA SE MALO POHVALIMO . NAKON HILJADU MUKA 7 MORA I 7 GORA NAJZAD JE MOJU ERGELU POJAČALA I 026
Ovaj put bez pokušaja prevare. Mašina odmah proverena radi ko metak vruća, hladna ide u drvo bez problema i to je to . Evo i slika

Kažu da sa ovim specijalnim gorivom pored nje složi mnogo lepši rad
:ppozdrav::ppozdrav:

Nadam se da sada mozemo stvarno cestitati.:ppozdrav:
To gorivo je dobro, ali da pozoves i nas koji smo te moralno podrzavali da zajednicki zalijemo masinu.
Vidim da si uzeo C varijantu sa dekompresorom. To bi trebalo da je najbolja serija. Jeli ti podesljiva uljna pumpa?
U svakom slucaju lici da si ovaj put stvarno 'ubo'..

Jeste podesiva .
Naravno poziv svima stoji , a goriva hvala bogu uvek ima za prijatelje .
Saveti su bili vrlo korisni , a mašina je morala da naleti.
U međuvremenu je bilo još dešavanja potpuno neverovatnih vezano što za ovu testeru što za malu guju (mc 180 ) da ne prepričavam, u jednom trenutku sam pomislio da je skrivena kamera . Na sreću nadam se da je sve to iza mene .

Hvala imam običaj to da radim . Sada trenutno režem neki bagrem , tu čak ne mogu da čekam ni na dolivanje goriva nego na pola rezervoara , satre mi lanac .

Vidim da je sada na njoj kineski mac od 28zuba(33cm), nebi bilo lose da joj nabavis i 37cm ali gjedaj da je original Stihl, jer mislim da ti ovaj nece dugo izdrzati u tom suvom bagremu.
Odvrni podmazivanje na max.

Prohromski čelik 3,400kg

fu9w.jpg

i1bu.jpg

8jbk.jpg

xhbo.jpg

kakva je ovo sila ?

- - - - - - - - - -

Vidim da je sada na njoj kineski mac od 28zuba(33cm), nebi bilo lose da joj nabavis i 37cm ali gjedaj da je original Stihl, jer mislim da ti ovaj nece dugo izdrzati u tom suvom bagremu.
Odvrni podmazivanje na max.

na njoj je 37 cm samo kinez .
možda je i bolje da u bagremu satrem njega na maloj mi se pre neki dan mač bukvalno raspao ( bio original stihl)

i još jedno pitanje na rukohvatu sa strane ima prekidač mali -čemu služi
to sam video tek kad sam testeru doneo kući

setih se :osmeh: balvan i zatucan -grejač rukohvata . nismo mi seljaci još za jevropu -dok oni tamo ručice greju na grejač mi to radimo sa šljivom :bravo::bravo:

Zanimljiva opcija za ljude koji rade testerama tokom cijele godine. Prvi put sam to vidio na testeri koju duži komšija električar i od njega sam čuo sve pohvale za taj sistem. Jbg. kad u januaru treba krpiti mrežu u nekoj nedođiji sve što je zagrijano s posebno cijeni. :osmeh:

Izgleda da grejač ručki ne funkcioniše , sem toga obzirom da sam u zaostatku danas je 026 ceo dan radila u šumi i radi ko metak - ZADOVOLJAN

Nazad
Vrh