Motorne testere

Pozdrav. Opet problem sa ms 180 danas sam zamenio semeringe ( nije htela da primi pun gas , a kad rukom smanjim -zatvorim dovod vazduha onda radi bolje ). sada uopšte neće da primi gas kao da je problem karburator , kao da neće da povuče gorivo . kad zatvorim -smanjim vazduh na karburatoru onda se ugasi kao kad povučeš sauh na zagrejanu mašinu . Kompresija možda nije savršena , ali je više nego dobra . Pomagajte::pomoc:;::samo bes:::udri:::pomoc:;

Nemoze da radi ako je slaba kompresija.Kompresiju koristi i za pumpanje goriva iz rezervoara do karburatora i dalje.Samom tim ako je mala kompresija nemoze da dobije ni gorivo da bi upalila nekim slucajem. To je vise izrazeno kod testera sa manjom kubikazom. Proveri kakvi su semerinzi za svaki slucaj mozda malo gubi i na njih.

Nemoze da radi ako je slaba kompresija.Kompresiju koristi i za pumpanje goriva iz rezervoara do karburatora i dalje.Samom tim ako je mala kompresija nemoze da dobije ni gorivo da bi upalila nekim slucajem. To je vise izrazeno kod testera sa manjom kubikazom. Proveri kakvi su semerinzi za svaki slucaj mozda malo gubi i na njih.
semerinzi su novi *nadam se i da su dobri* kompresija nije loša. pre promene semeringa je dobijla falš vazduh čini mi se(kad smanjim rukom dotok vazduha na karburatoru radila je bolje), ali je radla sad hoce samo na leru čim dodam gas guši se kao da nema dovoljno goriva

Ako ti je bolje radila kad smanjis rukom protok vazduha definitivno je karburator u pitanju tj smesa.Kad je takva problematika u pitanju znaci da je radila na ivici snage tj sa jako siromasnom smesom pa je tvoje zatvaranje rukom difuzer teralo da koristi vecu kolicinu benzina iz karburatora i tako je obogacivala smesu prisilno i radila bolje.Sada kad si to cackao ti si joj naneo vise stete nego koristi (uslovno receno) jer si otklonio delimicno tu gresku ali nisi resio problem u korenu i ona sada ne radi.Definitivno je problem u karburatoru i kako si ti to objasnio za nekoga ko se malo bolje razume u te zafrkancije to je posao od minut-dva.U pitanju je po mome stelovanje smese tj odnosa smese goriva i vazduha.Imas na kucistu plasticnome oznaceno koji je vijak za stelovanje smese tj koji je sraf za sta oznaceno slovima.Ako pak neznas stelovati zavijes oba do kraja i odvijes za dva ipo kruga.Tu bi trebala da upali ostalo je sve u uhu.

Ako ti je bolje radila kad smanjis rukom protok vazduha definitivno je karburator u pitanju tj smesa.Kad je takva problematika u pitanju znaci da je radila na ivici snage tj sa jako siromasnom smesom pa je tvoje zatvaranje rukom difuzer teralo da koristi vecu kolicinu benzina iz karburatora i tako je obogacivala smesu prisilno i radila bolje.Sada kad si to cackao ti si joj naneo vise stete nego koristi (uslovno receno) jer si otklonio delimicno tu gresku ali nisi resio problem u korenu i ona sada ne radi.Definitivno je problem u karburatoru i kako si ti to objasnio za nekoga ko se malo bolje razume u te zafrkancije to je posao od minut-dva.U pitanju je po mome stelovanje smese tj odnosa smese goriva i vazduha.Imas na kucistu plasticnome oznaceno koji je vijak za stelovanje smese tj koji je sraf za sta oznaceno slovima.Ako pak neznas stelovati zavijes oba do kraja i odvijes za dva ipo kruga.Tu bi trebala da upali ostalo je sve u uhu.

Tintoreti je potpuno u pravu - svaka čast na poznavanju ms 180 nema štelovanja smese ima samo jedan šaf za ler gas
inače problem sa vazduhom je nastao praktično odjednom, znači testera radila i ugašena sutradan pokrenuta i odjednom neće -od pola gasa počela da se guši , a bolje radi kad se smanji vazduh . Sada zamenjeni semerinzi -definitivno su bili loši čak i vizuelno i testera radi samo na leru kao da nema dovoljan dovod goriva

- - - - - - - - - -

Još jedno pitanje . Kad skinem karburator treba li na usisu da imam bilo kakav pritisak ( usisavanje iz cilindra ) kad stavim prst ili najlon kesu ništa se ne dešava kao da ne uvlači ni malo ( naravno dok potežem kanap , a na kanapu je kompresija baš osetna ) . Rupica za impuls je čista.

DA li je silikon sa dihtunga ako je imalo viška mogao da upadne i zatvori kanale za gorivo :sta::sta::sta:

Jesi siguran da svuda dobro hihtuje, da ti ne vuce fals negde na cilindru?
I ako si stavio malo deblji sloj silikona moze se desiti da se nadje u cilindru, ali ne znam da moze tek tako da zacepi.

Kad skines karburator i kad klip krene gore onda treba da se stvori vakum ispod klipa (u kucistu radilice) i kad stigne klip skroz gore otvori port i usisa smesu u kuciste radilice.
Kad krene dole, zatvara usisni port od karburatora i stvara pritisak smese u kucistu radilice. Kad stigne skroz dole otvara port za ubacivanje smese u cilindar i krece na gore da sabija i pravi ceo ciklus iz pocetka.
Nesto slicno ovome samo sto ti nemas ove transver portove i klip je zatvoren.

Ovo sto si okacio je dvotaktni strato motor koji ispira cilindar cistim vazduhom.
Trebao si naci konvencionalni dvotaktni motor da coveku pojednostavis stvari.

Hvala svima . PRORADILA SPRAVA. Nisam siguran šta je tačno bilo u pitanju . Skidao sam samo membrane sa karburatora -ponovo i ona je proradila . moguće je da karburator nije dobro nalegao tako da nije dobijao impuls kako treba , ne znam kako je to kod drugih testera ali na ms 180 je veoma mala rupica na gumi koja spaja cilindar i karburator , a pošto sam skidao gumu prethodno moguće je da nije bila nalegla 100% i da nije bila na pravom mestu . Kažem moguće je ali nisam siguran sada radi . pozdrav

HvalaTintoreti. A sto se deklija tice treba mi onaj za lanac. Ta stilka je imala uredjaj za skidanje kore sa drveta pa sam ja mislio da je sredim da sluzi kao testera.

Ovo sto si okacio je dvotaktni strato motor koji ispira cilindar cistim vazduhom.
Trebao si naci konvencionalni dvotaktni motor da coveku pojednostavis stvari.
Prikazan dvotaktni motor na animaciji je novije generacije i neka mi niko ne zameri sto cu reci. Mozda je od ispiranja vazduhom pravilnije reci *sagorevaju sa dodatnim vazduhom*. Mana svih uobicajenih dvotaktnih motora je neefikasno sagorevanje smese, taktovi ispiranja i usisavanja 2T su previse bliski pa se uvek deo smese pri eksploziji izgubi nesagoreo, i deo cak uvuce u sledeci takt. To se oseti po neizbeznom mirisu nesagorelog benzina pri radu uobicajenih dvotaktnih motora. Ovi novi motori imaju sistem dopremanja dodatnog vazduha (viska vazduha) koji se cist ubacuje u fazu sabijanja (prva kolicina vazduha je vec u smesi u karteru, i prelivnim kanalima se protisne iz kartera u prostor iznad klipa). Taj dodatni a cist vazduh se mesa sa vec sabijenom smesom iznad klipa i pri eksploziji doprinosi dodatnom, potpunom sagorevanju prvobitne smese. Efekat je pojacanje snage nesto kao turbo, ali nije turbo jer se dodatni vazduh ne ubacuje turbinom nego usisavanjem u smaknutoj fazi, nezavisno od usisavanja prvobitne smese. Uglavnom, efekat je potpuno sagorevanje, bolje iskoriscenje istog goriva, manje otrovan izduv, manja potrosnja, pojacana snaga u celom opsegu obrtaja, mehanicki prosto i pouzdano. To su modeli *X-Torq* kod Husqvarne.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh