Motorne testere

Ti Tintoreti ako je stavis pod stakleno zvono ima i tvoji praunuci da se sluze sa njom.Sad ispade ta Oleo Mac testera neko cudo koje sa 4% mesavine traje u nedogled.Sve bi to bilo lepo da slucajno moja dvojica rodjaka nemaju te testere i to obe neispravne,a delova nema.Jedino sto su oni sa njima profesionalno sljakali,a ne pod stakleno zvono.Vec duze vreme koriste H 365 i 064.
Nemoj da se uvredis.:ppozdrav:

Jos da dodam da je Dejan potpuno u pravu,jer ko sprzi 10 rezervoara dnevno,sem ako ne radi za dzabe,komotno moze da kupuje novu testeru posle par meseci.

Naravno das niko nije lud i da nece da baca pare.Medjutim ovde se mesaju babe i zabe.Niko od tih profesionalaca ne ocekuje da przi 10 rezervoara dnevno i da za 20 godina zameni samo membrane.
Evo recimo moja 026,koja je stara 23 godine da nije strugala grede po najvecoj vrucini,bez imalo pauze ja bi sad mogo da kazem da sem lanca nista na njoj nije menjano_Ovako je zamenjen klip i karike i bocni lezajevi.Poenta je da je ona napravila ukupno oko 500 kubika i da je mozda jos toliko istrupcala,a to nije nikakva kolicina.Slike sam postavljao i vidi se da je vizuelno extra stanje.

Stari profesionalci su sa 070-tkama spaljivali i vise pa su testere trajale i duze. Tesko bilo koji profesionalac moze dvomesecno kupovati profesionalne testere koje kostaju od 700 do preko 1500€(u Nemackoj preko 2500).

- - - - - - - - - -

Stari profesionalci su sa 070-tkama spaljivali i vise pa su testere trajale i duze. Tesko bilo koji profesionalac moze dvomesecno kupovati profesionalne testere koje kostaju od 700 do preko 1500€(u Nemackoj preko 2500).

Ajde sad budi iskren pa kazi koliko kubika drva moze da napravi 070 sa jednim rezervoarom?I koliko dana godisnje se tad radilo u sumi,a koliko sad?

Ja sam 070 samo probao par puta i to je kao ludo jaka masina pravljena za prave miskarce.
Moze dosta izrezati sa rezervarom. 70-tih godina u precniku od 20km imale su svega dvije i nisu asene dan-noc.g

Moj otac i njegov ortak su pre jedno 10 godina morali da nasecu za par sati 25 kubika.Stize sleper,a 25 kubika hvali i oni sa 070 na smenu cas jedan,cas drugi.Gasili je samo da dosipaju mesavinu i lancol i da odostre lanac.Spremili su oni tih 25 kubika,ali dva-tri dana posle toga ni jedan ni drugi nisu mogli da jedu kasikom.Tresle im se ruke i bolele ih,a profesionalci i prilicno krupni ljudi.Tad su mi rekli "samo neko da te kazni pa da radis malo vise sa njom".Tad sam cuo i da mnogo trosi,a i da je izdrzljiva.

Nije moja testera nikakvo cudo, vec testera k'o i svaka testera, samo kvalitetna stvar, odrzavana i koriscena normalno. Ja sam moju koristio za sopstvene potrebe do pre 5-6godina. Godisnje spremala oko 20-25m sto podrazumeva struganje na trupcice za cepanje i sada je u zasluzenom odmoru ali cenim da moze jos dosta da isece. Planiram narednih godina da spremimam malo drva opet za sopstvene potrebe gde bih aktivirao nju i jos jednu kao ispomoc i da se nadje za nedaj boze.
Mozesli da mi nabavis te neispravne testere od tvojih rodjaka kad mi vec pomenu, puno bi mi znacilo. Delova ima samo ih treba naci.

Nije moja testera nikakvo cudo, vec testera k'o i svaka testera, samo kvalitetna stvar, odrzavana i koriscena normalno. Ja sam moju koristio za sopstvene potrebe do pre 5-6godina. Godisnje spremala oko 20-25m sto podrazumeva struganje na trupcice za cepanje i sada je u zasluzenom odmoru ali cenim da moze jos dosta da isece. Planiram narednih godina da spremimam malo drva opet za sopstvene potrebe gde bih aktivirao nju i jos jednu kao ispomoc i da se nadje za nedaj boze.
Mozesli da mi nabavis te neispravne testere od tvojih rodjaka kad mi vec pomenu, puno bi mi znacilo. Delova ima samo ih treba naci.

Izgleda da ne koristis mnogo te testere, ali zar nebi bilo mudrije da ti prodas te tvoje egzoticne testere i kupis Stihl 036 ili 034s?
Ako ulozis u kupovinu ta dva krsa+vrednost tih tvojih testera, to izlazi skoro kao dobra polovna testera iz mog predloga(do 250€).
Za ove testere delova ima na svakoj trafici, a ako kupis ocuvan(skuplji) primerak, nista ti nece ni trebati zadugo.

Stvar izbora. Kao sto ti preferiras stihl tako ja preferiram Oleo Mac, jedino zbog toga. Kao sto bi ti menjao svaku testeru za stilovku tako ja nikad nebih menjao OM za stihl jedino ako mi nije visak,nista drugo. Jednostavno su mi prirasle srcu pouzdanoscu, lakocom i snagom.
Ekonomsku stranu nikad nisam uzimao u obzir kada je tako nesto u pitanju.:ppozdrav:

Mogu da ti kazem da sam jos danas otiso do rodjaka da vidim jel jos cuva tu testeru i sta joj tacno hvali.Medjutim nije bio kod kuce pa cu da vidim narednih dana.Koliko se secam jedna je imala problem jer je stublina bila narisana i nista vise ne mogu da se setim.:ppozdrav:

Stihl

Pozdrav svima.Posto vidim da ovde ima dosta dobrih I kvalitetnih masina hteo bih I ja da se pohvalim sa svojom masinom.Imam STIHL 08S vec 35 godina.Mislim da je negde oko 75 godiste.Sve na njoj je metal,osim filtera za vazduh I creva za gorivo.Teska je kao crna zemlja:osmeh:,i nema amortizere tako da se treses posle njene upotrebe kao j...n zec.Ali kad sve ovo stavimo sa strane I uzmemo u obzir da se sa njom svake godine obori I isece oko 30 do 40 metara drva,mislim da zasluzuje visoko mesto u svetu profesionalnih testera.I moram da dodam da danasnje testere novijeg tipa ne mogu bas da se pohvale takvim ucinkom.

Svaka cast za masinu.Zasta je prvobitno uzeta?Ne verujem da je uzeta za 30-40 metara godisnje.I ako mozes postavi neku slikicu,jer slikica govori vise od 1000 reci.

Dobro mozda sam I ja malo preterao sa 30-40 metara godisnje,ali 15 metara svake godine joj je minimum.Od 1990 do 2000 te smo se ja I cale bavili prodajom drva tako da je radila poprilicno.Ne znam tacno kada je uzeta, ostala mi je od pokojnog dede.Slike saljem cim skontam kako.

Pozdrav svima.Posto vidim da ovde ima dosta dobrih I kvalitetnih masina hteo bih I ja da se pohvalim sa svojom masinom.Imam STIHL 08S vec 35 godina.Mislim da je negde oko 75 godiste.Sve na njoj je metal,osim filtera za vazduh I creva za gorivo.Teska je kao crna zemlja:osmeh:,i nema amortizere tako da se treses posle njene upotrebe kao j...n zec.Ali kad sve ovo stavimo sa strane I uzmemo u obzir da se sa njom svake godine obori I isece oko 30 do 40 metara drva,mislim da zasluzuje visoko mesto u svetu profesionalnih testera.I moram da dodam da danasnje testere novijeg tipa ne mogu bas da se pohvale takvim ucinkom.
kolega moskva,30 -40 m nije nista (otprilike dva domacinstva),pogotovo za toliku masinu,znam dosta ljudi koji rezu preko 50 kubika godisnje sa 021 /023 godinama bez ikakvih problema

Nazad
Vrh