bane 93
Član
Sve normalno,gas do daske a ona ne okrece lanac.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pozdrav. Imam problem sa ms 180 stilkom.
Da se razumemo stvarno je nisam štedeo pošteno je odradila svoju cenu a kupljena je pre 5-6 godina međutim došlo je vreme da se sredi (izgubila kompresiju ) i ja je odnesem kod majstora to me koštalo 60 € , posle servisa je odradila desetak rezervoara plafon i ponovo izgubila kompresiju ja je vratim i u isti servis i tu me čovek napadne kako ulje za mešavinu sigurno nije bilo dobro ... ja tu posumljam u sebe kao da sa testerom radim prvi put ( valjda čovek kreće od toga da su svi pošteni , a ne barabe) . Zameni mi karike i navodno nešto prepakuje na karburatoru i naplati samo 30 € . Evo posle par dana rada testera već gubi kompresiju , radi samo na većem gasu , a na leru se gasi i ne mogu da je upalim bez dodavanja gasa .
Sem promene majstora šta još mogu da uradim ( jsam je već rasklopio i klip izgleda očajno a cilindar nema riseve ) pitanje i da li je uopšte klip i bio zamenjen ili je stavljeno neko đubre.
u stilovom servisu nude samo dve vrste klipova trenutno neki indijski 1200 din i meteor 2500 vredi li rizikovati sa ovim jeftinim , a original je 4900 ali ga nemajuE
POMAGAJTE
- - - - - - - - - -
@MIROSTI
negde ranije si napisao da možeš da objasniš kako da se očisti cilindar - pa ako možeš napiši
Neznam nista dok nebih pogledao. Najbolje je odnesi u neki servis da ti to odrade. Mada simptomi koje opisujes su malo cudni tj nesvakidasnji. Obicno kvacilo hvata na leru kad pukne opruga i to je to. Redki su slucajevi kad lamela proklizava zbog nekog mehanickog kvara samih lamela.mozel se to razradit ili se mora kupiti nova lamela i koliko ona kosta za husqvarnu 42.Pozdrav
@MIROSTI
negde ranije si napisao da možeš da objasniš kako da se očisti cilindar - pa ako možeš napiši
MS250 nije losa testera, ali bih na tvom mestu ipak kupio dobro ocuvanu polovnu MS260. Ovo je ipak profesionalna testera, koja je em mnogo trajnija, em se moze uspesno i jednostavno servisirati vise puta.pozdrav svima,imam motornu testeru stihl 025,da li neko zna koliko ks ima motorna testera 025,cisto da znam,hteo bih da kupim novu stilku negde u tom rangu i razmatram o dva modela ms 230 i ms 250 sta mislite i o ovim modelima,za moje potrebe veca mi nebi trebala
pozdrav ponovo testere je sklopljeno radi ok - dokle videćemoTek videh da mi je upuceno pitanje. Prenecu svoje iskustvo.
Taj majstor ti je prvi put stavio najverovatnije Meteor klip koji kosta skoro kao original, ali kvalitet mu je po meni los. Jednom sam ga ugradio i nisam uspeo dobiti potrebnu kompresiju. U principu ja koristim iskljucivo originalne Mahle klipove i tu nema problema.
Ne postoje klipovi presvuceni Nikasilom, nemoj da ispadnes smesan trazeci tako nesto.
Ipak bih na tvom mestu kupio originalni klip, ako to ne pomogne, znaci da je i stublina dobila ovalnost. U tom slucaju pomaze jedino zamena celog sklopa cilindra.
Sve ovo pricam smatrajuci da je su semerinzi i hermeticnost dobri, jer ako nisu, klip ide jako brzo usled pogorsanog podmazivanja(kad bolje sagledam tvoje simptome ovo bi moglo biti glavni problem).
Ja test na vakuum i pritisak kucista obavezno radim, ali to opet zahteva aparaturu koji mali servisi obicno nemaju.