Motorne testere

Pozdrav. Imam problem sa ms 180 stilkom.
Da se razumemo stvarno je nisam štedeo pošteno je odradila svoju cenu a kupljena je pre 5-6 godina međutim došlo je vreme da se sredi (izgubila kompresiju ) i ja je odnesem kod majstora to me koštalo 60 € , posle servisa je odradila desetak rezervoara plafon i ponovo izgubila kompresiju ja je vratim i u isti servis i tu me čovek napadne kako ulje za mešavinu sigurno nije bilo dobro ... ja tu posumljam u sebe kao da sa testerom radim prvi put ( valjda čovek kreće od toga da su svi pošteni , a ne barabe) . Zameni mi karike i navodno nešto prepakuje na karburatoru i naplati samo 30 € . Evo posle par dana rada testera već gubi kompresiju , radi samo na većem gasu , a na leru se gasi i ne mogu da je upalim bez dodavanja gasa .
Sem promene majstora šta još mogu da uradim ( jsam je već rasklopio i klip izgleda očajno a cilindar nema riseve ) pitanje i da li je uopšte klip i bio zamenjen ili je stavljeno neko đubre.
u stilovom servisu nude samo dve vrste klipova trenutno neki indijski 1200 din i meteor 2500 vredi li rizikovati sa ovim jeftinim , a original je 4900 ali ga nemajuE
POMAGAJTE

- - - - - - - - - -

@MIROSTI
negde ranije si napisao da možeš da objasniš kako da se očisti cilindar - pa ako možeš napiši

Tek videh da mi je upuceno pitanje. Prenecu svoje iskustvo.
Taj majstor ti je prvi put stavio najverovatnije Meteor klip koji kosta skoro kao original, ali kvalitet mu je po meni los. Jednom sam ga ugradio i nisam uspeo dobiti potrebnu kompresiju. U principu ja koristim iskljucivo originalne Mahle klipove i tu nema problema.
Ne postoje klipovi presvuceni Nikasilom, nemoj da ispadnes smesan trazeci tako nesto.
Ipak bih na tvom mestu kupio originalni klip, ako to ne pomogne, znaci da je i stublina dobila ovalnost. U tom slucaju pomaze jedino zamena celog sklopa cilindra.
Sve ovo pricam smatrajuci da je su semerinzi i hermeticnost dobri, jer ako nisu, klip ide jako brzo usled pogorsanog podmazivanja(kad bolje sagledam tvoje simptome ovo bi moglo biti glavni problem).
Ja test na vakuum i pritisak kucista obavezno radim, ali to opet zahteva aparaturu koji mali servisi obicno nemaju.

mozel se to razradit ili se mora kupiti nova lamela i koliko ona kosta za husqvarnu 42.Pozdrav
Neznam nista dok nebih pogledao. Najbolje je odnesi u neki servis da ti to odrade. Mada simptomi koje opisujes su malo cudni tj nesvakidasnji. Obicno kvacilo hvata na leru kad pukne opruga i to je to. Redki su slucajevi kad lamela proklizava zbog nekog mehanickog kvara samih lamela.:ppozdrav:

- - - - - - - - - -

@MIROSTI
negde ranije si napisao da možeš da objasniš kako da se očisti cilindar - pa ako možeš napiši

Nisi mu odgovorio na pitanje upuceno tebi?Kako i cime cistis cilindar?

pozdrav svima,imam motornu testeru stihl 025,da li neko zna koliko ks ima motorna testera 025,cisto da znam,hteo bih da kupim novu stilku negde u tom rangu i razmatram o dva modela ms 230 i ms 250 sta mislite i o ovim modelima,za moje potrebe veca mi nebi trebala

pozdrav svima,imam motornu testeru stihl 025,da li neko zna koliko ks ima motorna testera 025,cisto da znam,hteo bih da kupim novu stilku negde u tom rangu i razmatram o dva modela ms 230 i ms 250 sta mislite i o ovim modelima,za moje potrebe veca mi nebi trebala
MS250 nije losa testera, ali bih na tvom mestu ipak kupio dobro ocuvanu polovnu MS260. Ovo je ipak profesionalna testera, koja je em mnogo trajnija, em se moze uspesno i jednostavno servisirati vise puta.
Dobri polovni primerci se nalaze za do 250€.

Mozda jos bolje 026,ocuvanu neku,a i ako joj fali nesto ulozi se jos malo evrova i jeftinija je od MS 250,a i mnogo bolja testerica.Ja licno imam i 026 i stvarno je dobra.

hvala svima na odgovorima i komentarima,puno mi znace i dosta su mi pomogli u resavanju dileme tj. dileme vise nema u obzir dolazi samo nova,nije da polovna nije dobra vec ne mogu da se svake god pred sezonu vucem po majstorima i po nesto prckam po testeri to su sitne popravke od 200 do 1200 din nista strasno,dobre su te polovne ali opet kupujem polovno kao sto vec imam ovako racunam kupim novu i miran sam duze vreme bez problema,s obzirom da godisnje ne posecem vise od 15 metra drva ima da sluzi ihaha dugo

@aca opel,ma moze i ova sto imam,025,da tera jos nego pojavila se prilika da se kupi nova pa onda gledam u tom nivou da kupim neku stilku,ovin 15metara secem cisto za sebe za ogrev i to je to,ne radim sa drvima

imam jos jednu kanadske proizvodnje,mala je,marka je pulan radi za sve pare,za sitnice dusu dala dosta je laka i za secenje ovrsine od stabla kad se obori ekstra dodje mada zna dobro da potegne i kad odmaram stilku,uvek nosim dve testere kad idem u drva ne zelim da forsiram i pregrejavam masine,malo jedna malo druga i ja duggooo zadovoljan sa njima:osmeh:

Tek videh da mi je upuceno pitanje. Prenecu svoje iskustvo.
Taj majstor ti je prvi put stavio najverovatnije Meteor klip koji kosta skoro kao original, ali kvalitet mu je po meni los. Jednom sam ga ugradio i nisam uspeo dobiti potrebnu kompresiju. U principu ja koristim iskljucivo originalne Mahle klipove i tu nema problema.
Ne postoje klipovi presvuceni Nikasilom, nemoj da ispadnes smesan trazeci tako nesto.
Ipak bih na tvom mestu kupio originalni klip, ako to ne pomogne, znaci da je i stublina dobila ovalnost. U tom slucaju pomaze jedino zamena celog sklopa cilindra.
Sve ovo pricam smatrajuci da je su semerinzi i hermeticnost dobri, jer ako nisu, klip ide jako brzo usled pogorsanog podmazivanja(kad bolje sagledam tvoje simptome ovo bi moglo biti glavni problem).
Ja test na vakuum i pritisak kucista obavezno radim, ali to opet zahteva aparaturu koji mali servisi obicno nemaju.
pozdrav ponovo testere je sklopljeno radi ok - dokle videćemo
uzeo sam neki jeftin AIP klip i to zato što na cilindru ima veoma vidno oštećenje pri vrhu u površini 1 X 0,5 cm tako da sam zaključio da se tu mašinu se ne isplati popravljati (cena nove je oko 250€ ) , a i cela testera je prilično potrošena loš mač , lanšanik ... nadam se da će na otvaranju stila 1.10 2013 biti nekog popusta pa da se nešto patari

Evo je nova "zverka",Husqvarna 135.

Po meni bolji izbor od Stihl MS 170 i MS 180,jedino mi se ne svidja sto ima samo jedan sraf kojim se srafi mac,odnosno onaj poklopac.

Cestitam Aca OPEL i neka dugo sluzi! Taj sistem za skidanje gornje dekle bez alata kopcama je odlican za pristup svecici i filteru kada (ihaj) bude zatrebalo. Ni meni se ne svidja ta nova moda sa pricvrscenjem maca jednim srafom, a vidim to svi sada tako proizvode. Iz tog razloga najvise, pre 2 sedmice kupio sam u Pazovi kod uvoznika Husqvarne slicnu testeru model 236 (starija je). Do sada je odradila razradu u mestu 2 rezervoara, i laki rad sa pauzama bez jakog forsiranja jedan rezervoar, sve sa 2,5% mesavinom, ukupno 1 litar. Sledi dalji rad sa propisanom 2% mesavinom. Mislim da ce Haski 135 i 236 dugo dobro sluziti za lakse poslove.:cool:@racicstevan Pitanje nije meni postavljeno, ali da ipak odgovorim, Kod Husqvarne pomenute masine H 135 i H 236 razvijaju najvecu snagu na 9000 obrtaja sto je savremeno, pikovi idu i vise, i materijali uz sinteticka ulja iste marke to podnose. Zapremine motora su 38 ccm (H 236) i 40 ccm (H 135). Ukupna robusnost uliva vise poverenja kod Husqvarne. Kod Stihl-a modeli 170 i 180 razvijaju najvecu snagu pri oko 12000 obrtaja, pikovi dostizu i znatno vise, a radna zapremina motora im je manja, S 170 ima 30 ccm a S 180 ima 32 ccm. Greske u doziranju 2T ulja ili vrste 2T ulja ovde ce vrlo brzo kazniti vlasnika umanjenjem performansi, trajno ili bar trenutnim nepravilnim radom. Setimo se starog recepta za dugacak zivotni vek traktora, onaj sto ima manji motor isforsiran na 3000 obrtaja verovatno ce ziveti krace od onog sa vecim motorom ali sa 1800 ili 2200 obrtaja. Isto pravilo jos vise vazi kod testera koje vrte 9000 ili 12000 obrtaja.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh