Motorne testere

Imam dvije motorke,Husqvarne su obadvije,prva je 455 Rancher x-torg(oko 55 kubika snage),i što se tiće snage i jaćine prezadovovljan sam stim,ali prima samo trećinu gasa i kada joj se da više gasa hoće da se ugasi tj. nešto je duši,do sada je bila kod pet majstora i nijedan joj nije otklono kvar a zadnji majstor je promijenio membrane i svjećicu,i kada se ugasi,u 90% slućajeva se teško pali(znali su mi prsti biti plavi kada radim sa njom od paljenja) a ta motorka nije izrezala do sad 150m kubnih drveta a stara je 3 godine,i pošto nam ona zadaje tolike probleme kupili smo prije dva dana Husqvarnu 372 profesional(oko 70 kubika snage)i ostavili smo je da odradi rezervoar da bi klip lego(po preporuci prodavca)i radila je 2 sata i 35 minuta sa jednim rezervoarom na štangasu,ostavio je i za nekih 5 sati uzeo je da je probam i nisam ni izrezo nekih možda 0,5 metara i najednom se ugasi,pregledo sam gorivo,goriva ima,opet je upalim probam ,nakon 2 sekunde punog gasa i opet se sama ugasi i sve tako,zna li neko šta bi mogo biti problem sa obadvije motorke?:sta:
za ovu prvu moze biti svasta (nepodesen karb.,prljav filter goriva,,krimer crevo),a za ovu novu (372xp),proveri opet nivo goriva i kako stoji filter u rezervoaru

Treba da zamenim kvačilo na testeri Vilager VGS 30,

nnwd.jpg

pa me zanima da li je to ta procedura

Primer 1
http://www.ereplacementparts.com/article/7765/How_to_Replace_the_Clutch_Sprocket_on_a_Chainsaw.html

Primer 2

pozdrav svima imam problem sa motornom testerom tomos kad je upalim i kad drzim gas radi a cim pustim gas ugasise?
Samo nemoj da kazes da je Tomos 650.Ja sam svake godine imao probleme sa njom i na kraju sam ih resio tako sto sam preso na druge testere,a nju ostavio tako neispravnu.Znaci muka dok se upali,posle muka gasi se sama od sebe,pa se pregreje pa ovo pa ono.Mada kad joj nekad nesto cune stvarno extra sece.

Zasto menjas kvacilo na testeri?
Primer broj 2 je ispravan sto se tebe tice. Obavezno skini i potezni mehanizam je moze doci do lomljenja ako se ne skine.

Pretpostavljam zbog kontra smera zavijanja prilikom postavljanja novog kvačila, u odnosu na potezni mehanizam. Testera je stara 5 god, dosad radila bez greške, pre mesec dana zamenjene membrane u karburatoru, a kvačilo menjam jer kad sečem malo deblje drvo i ako samo malo više pritisnem, lanac stane , iako je naoštren, dok testera i dalje normalno radi prema gasu koji joj se da. Čim malo podignem mač, lanac nastavi da se okreće.

Pretpostavljam zbog kontra smera zavijanja prilikom postavljanja novog kvačila, u odnosu na potezni mehanizam. Testera je stara 5 god, dosad radila bez greške, pre mesec dana zamenjene membrane u karburatoru, a kvačilo menjam jer kad sečem malo deblje drvo i ako samo malo više pritisnem, lanac stane , iako je naoštren, dok testera i dalje normalno radi prema gasu koji joj se da. Čim malo podignem mač, lanac nastavi da se okreće.
ako vec menjas lamelu a ona je jako jeftina oko 350 din skini mehanizam paljenja i blokiraj klip. ni slucajno nemoj produzenu svecicu koristiti kao blokirac jer ode navoj. meni su zeznuli u servisu pa sam umetak morao praviti. parce uzeta jaceg predvostrucu i polako uvuci kroz rupu na stublini najbolje na izduvu. klip okreni da je skroz dole i zavuci uze i onda odvrci i tako dotegni. nema posledica nikakvih.moras je dobro stegnuti ali osecajno i cim upali poteraj je u drvo da sece jer ima tendenciju odvrtanja posle. ili uzmi boje malo ili laka pa na navoj stavi

ako vec menjas lamelu a ona je jako jeftina oko 350 din skini mehanizam paljenja i blokiraj klip. ni slucajno nemoj produzenu svecicu koristiti kao blokirac jer ode navoj. meni su zeznuli u servisu pa sam umetak morao praviti. parce uzeta jaceg predvostrucu i polako uvuci kroz rupu na stublini najbolje na izduvu. klip okreni da je skroz dole i zavuci uze i onda odvrci i tako dotegni. nema posledica nikakvih.moras je dobro stegnuti ali osecajno i cim upali poteraj je u drvo da sece jer ima tendenciju odvrtanja posle. ili uzmi boje malo ili laka pa na navoj stavi

Već sam je danas skinuo, da proverim da li je zamašćena kao što je dejan 351 predložio, skinuo mehanizam paljenja, samo nisam skidao auspuh da bih preko izduva blokirao klip, kao što si napisao i priznajem da je i najbolje rešenje, već skinuo svećicu, postavio klip u donji položaj i polako, kao na snimku, najlon uže uvukao u cilindar koliko je moglo , zatim klip rukom pogurao koliko je moglo gore i polako čukajući velikim odvilačem ( kao u primeru 1 ) u levu stranu ( u pravcu strelice OFF), pošto nema ok navrtlka, odvio bez problema lamelu. Sve krpom natopljenom acetonom obrisao i vratio na svoje mesto, upalio testeru i probao. Malo je kao nešto bolje, ali ipak je opet dva puta proklizala. Ako ti nije problem da mi na pp pošalješ tel. gde mogu da naručim novu lamelu za nju da vidim da li šalju brzom poštom.
Pozdrav

ne zezam sto nijesi zadovoljan?
Pisao sam dosta puta o tome.Recimo slabo podmazivanje lanca i ako je na najace podeseno,problem sa polugom za sauh i gasenje i problem sto nekad odlicno sece, a nekad se samo ugusi bez potrebe.Inace odlicno pali i ne gasi se sama,a ja je uopste ne stedim.

Zasto menjas kvacilo na testeri?
Primer broj 2 je ispravan sto se tebe tice. Obavezno skini i potezni mehanizam je moze doci do lomljenja ako se ne skine.
Zbog cega stavlja kanap kroz otvor gdje stoji svecica,jel da se ne bih okretao lancanik,kupio sam husqvarnu 42,sve lepo radi,samo nece da okrece lanac,dodam gas sve lepo radi samo lanac stoji,Pozdrav
PS to mi se na husqvarnoj 372xp nikad nije desavalo

Nazad
Vrh