Motorne testere

Obavezno, veoma je jaka i pogodna za sve radove u sumi. Jedina mana je sto ima 12kg malo je teze sa njom raditi.
Uljna pumpa sa hobi testeru Husqvarnu 136 je kostala sa zamenom 60e, ne mogu na ci katalog rezervnih delova za Stihl....nadam se da ovde ima neko ko se razume malo bolje od mene.
meni samo nije jasno gde vi svi nalazite te borojke za kilazu tih testera i svih drugih jedan vice 10kg drugi vice 12 treci 15..znaci stvarno mi nije jasno zasto tako lupate i to me strasno nervira ::jako_besan:: .imao sam tu testeru samo sto je moja bila 038av super sa 50mm klipom,na tvojoj je 48mm i ta testera je teska bez goriva i ulja celih 6.8kg tako da eto vam podatak da nelupate vise svi kao otvoren prozor :ppozdrav:

BI zeleni procitao sam negde na netu...nisam ni ja siguran gde...ali meni se cini da ima vise od 7kg...mozda gresim. Elem, nije to bitno :)

- - - - - - - - - -

Imam informaciju iz prve ruke, uljna pumpa je 35e sad zavisi koliko ce majstor da uzme za ruke....
Mozda i nema originalnih pumpi vec su to samo firme koje proizvode za Stihl...elem, za par dana cu znati kako rade te pumpe..

Ljudi sta sam danas doziveo nikad necu zaboraviti.Doziveo sam da covek koji je dosao da proba testeru, upali i da joj drzi pun gas dok se nije bukvalno razletela u komade testera.O detaljima nemogu da pricam jer sam pod neverovatnim utiskom koliko ima retardiranih ljudi za koje je i budak previse komplikovana alatka. U pitanju je Dolmar a ne neki kinez.Njegovu telecu facu mislim da cu sanjati nocima.::sramota::

mog kineza nebi dao ni za jednu drugu testeru http://poljoinfo.com/attachment.php?attachmentid=5668&d=1377026506 2,5ks 5,5kg sad ce 4ta god kako sprema drva za zimu meni i jos za dva domacinstva a trnja siblja i zbunja sta je ocistila nezna ni sama. samo ulje i dobra mesavina i zamenjen mehanizam paljenja jednom. prezadovoljan sam :veseljak::a ovo kupio god.pre kinezatj jednu sezonu nema 15sati radi ukupno vise se pohabala od nosenja u rezervi kinezu.. http://poljoinfo.com/attachment.php?attachmentid=5669&d=1377026556 :ppozdrav:

Ljudi sta sam danas doziveo nikad necu zaboraviti.Doziveo sam da covek koji je dosao da proba testeru, upali i da joj drzi pun gas dok se nije bukvalno razletela u komade testera.O detaljima nemogu da pricam jer sam pod neverovatnim utiskom koliko ima retardiranih ljudi za koje je i budak previse komplikovana alatka. U pitanju je Dolmar a ne neki kinez.Njegovu telecu facu mislim da cu sanjati nocima.::sramota::
Samo su dve stvari beskonačne, svemir i ljudska glupost. Ali za svemir nisam potpuno siguran.
A.Einstain

Pozdrav. Imam problem sa ms 180 stilkom.
Da se razumemo stvarno je nisam štedeo pošteno je odradila svoju cenu a kupljena je pre 5-6 godina međutim došlo je vreme da se sredi (izgubila kompresiju ) i ja je odnesem kod majstora to me koštalo 60 € , posle servisa je odradila desetak rezervoara plafon i ponovo izgubila kompresiju ja je vratim i u isti servis i tu me čovek napadne kako ulje za mešavinu sigurno nije bilo dobro ... ja tu posumljam u sebe kao da sa testerom radim prvi put ( valjda čovek kreće od toga da su svi pošteni , a ne barabe) . Zameni mi karike i navodno nešto prepakuje na karburatoru i naplati samo 30 € . Evo posle par dana rada testera već gubi kompresiju , radi samo na većem gasu , a na leru se gasi i ne mogu da je upalim bez dodavanja gasa .
Sem promene majstora šta još mogu da uradim ( jsam je već rasklopio i klip izgleda očajno a cilindar nema riseve ) pitanje i da li je uopšte klip i bio zamenjen ili je stavljeno neko đubre.
u stilovom servisu nude samo dve vrste klipova trenutno neki indijski 1200 din i meteor 2500 vredi li rizikovati sa ovim jeftinim , a original je 4900 ali ga nemajuE
POMAGAJTE

- - - - - - - - - -

@MIROSTI
negde ranije si napisao da možeš da objasniš kako da se očisti cilindar - pa ako možeš napiši

Mozes uzeti taj meteor, on je dobrog kvaliteta, indiski i ostali koji kostaju do 1500din su dosta losijeg kvaliteta. Uglavnom uzmi klip koji je presvicen nikasilom.Uslov je da je cilindar u dobrom stanju i da nije vrevise pohaban, kao i da nema ostecenja u vidu uzduznih riseva.
Cilindar se moze cistiti kiselinama a postoje i druge opcije u zavisnosti od cega se cisti.

Poslednja izmena:
malopre videh da ni cilindar nije dobar ima oštećenje pri vrhu otprilike ispod svećice na 1 X 0,5 cm tako da će ako se sve uzme u obzir ovaj najverovatnije da ode u penziju ili ću možda da probam zamenu karika pa dok traje , a onda opet penzija

Pitanje za dejana 351
Vidim iz ranijih postova da favorizuješ husku , a ja sa njima nisam radio sem sporadično što se ne računa
Znači za krčenje i sečenje tanjeg drveta koristio stil ms 180 i služio ekstra šta bi po tebi bila solucija od husvarne

Imam dvije motorke,Husqvarne su obadvije,prva je 455 Rancher x-torg(oko 55 kubika snage),i što se tiće snage i jaćine prezadovovljan sam stim,ali prima samo trećinu gasa i kada joj se da više gasa hoće da se ugasi tj. nešto je duši,do sada je bila kod pet majstora i nijedan joj nije otklono kvar a zadnji majstor je promijenio membrane i svjećicu,i kada se ugasi,u 90% slućajeva se teško pali(znali su mi prsti biti plavi kada radim sa njom od paljenja) a ta motorka nije izrezala do sad 150m kubnih drveta a stara je 3 godine,i pošto nam ona zadaje tolike probleme kupili smo prije dva dana Husqvarnu 372 profesional(oko 70 kubika snage)i ostavili smo je da odradi rezervoar da bi klip lego(po preporuci prodavca)i radila je 2 sata i 35 minuta sa jednim rezervoarom na štangasu,ostavio je i za nekih 5 sati uzeo je da je probam i nisam ni izrezo nekih možda 0,5 metara i najednom se ugasi,pregledo sam gorivo,goriva ima,opet je upalim probam ,nakon 2 sekunde punog gasa i opet se sama ugasi i sve tako,zna li neko šta bi mogo biti problem sa obadvije motorke?:sta:

Sto se malih Husqvarni tice,ja mislim da je H 135 dobar izbor.Moj deda je kupio pre 2 meseca upravo za poslove krcenja siblja i secu ovrsina od drva kad nam ostanu.Znaci mala,lagana testerica,dobro napravljena.Ja jos nisam stigo da je isprobam,a nisam ni imao potrebu,ali deda kaze da odlicno radi i malo trosi.Jedino je u pocetku mnogo rasipala lancol,ali je sad sve kako treba.

Nazad
Vrh