Motorne testere

Prvi put je normalno da teze upali dok ne povuce gorivo. I moras ga malo pustiti da radi, al ne na leru, vec sa dodavanjem gasa. Verovatno kada malo
membrane omeksaju nece vise mastiti svecicu.

Poslednja izmena:
pozdrav svima potreban mi je savjet u vezi stihl 038av ne baca dovoljno ulja na lanac tacnije kad skinem mac i pod punim gasom izbacuje ulje kao spricem da prskas mislio sam da nije nastelovana kako treba i kad sam krenuo to da uradim vidim sraf za stelovanje proklizao pa me interesuje kako ga skinuti i dali se prko njega skida filter od ulja jer sam prosle godine imao isti proble sa husvarnom i ponio kod majstora mislio pumpa od ulja kad on skide sraf od stelovanja i izvadi filter oprao ga mislim u benzin nisam pitao montira i sve ok mislim da je i sa 38micom isto.izvinjavam se na duzini pisanja i ako sam nesto pogrijesio ja sam vise sumski covek.ako neko ima neki savet unaprijed hvala

Sada pali kao mina!
Sama od sebe.
ne znam sta je u pitanju, potrosila 1 rezervoar i pri prvom paljenju jedva upalila, posle palila dok je bila vruca.
Sutradan ni da mrdne, kao da dobija vise benzina nego sto treba.
Prekosutra pali iz drugog puta kao mina i svaki put pali, hladna ili vruca.
Bas sam se iznervirao, ali je sada ok!

Molio bih savet u vezi stihl 056, dali negde kod vas ima za kupit paljenje tj. elektroniku za istu..na njoj je SEM No 100 480 00, ovde kod mene nema pravog majstora..kako je netko od vas pomenuo..oni rade misleći da je neki dio u kvaru i to mjenjaju..tako su mi menjali membrane..svječice..ali i dalje se dešava..kad se jako zagrije, počinje se gušit..ponekad nešto pukne..kad je hladna radi bez problema.. kabel od svječice je malo oštečen na samom poklopcu što naljega na svečicu..izgrizli ga pacovi.

ima ovde http://www.motobikeshop.rs/Default.aspx,ali nisam siguran da li salju za "inostranstvo",u pitanju je original Stihl-ova i kosta papreno (oko 100e),ove kineske se mogu naci za 20 - 30 e

- - - - - - - - - -

nesto ne valja link,ali ukucaj motobike shop,pa na levom meniju imas "struja " pa onda "elektronike" i na dnu trece strane je za Za stihl 056 oznacena kao S056

stihl 056

Hvala Dejane..poslao sam im upit mailom..neznam dali znaš ali za tu vrstu testere ima raznih elektronika te neznam dali bi mi odgovaralo baš to..jer su stavljali na potpunu istu oznaku 056 AV electronic MM,Bosch, SEM... Evo kako izgleda moja.
b4rj.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

Ja sam na mojoj 056 menjao elektroniku. Stavljena je polovna, ali ne znam koliko je kostala posto se stavljao jos cilindar i klip. Uglavnom sve me zajedno izaslo 110e.

Hvala Dejane..poslao sam im upit mailom..neznam dali znaš ali za tu vrstu testere ima raznih elektronika te neznam dali bi mi odgovaralo baš to..jer su stavljali na potpunu istu oznaku 056 AV electronic MM,Bosch, SEM... Evo kako izgleda moja.
b4rj.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

Ovaj clan ima delove koje ti trebaju. Kontaktiraj ga i dogovorite http://www.kupujemprodajem.com/89944-1-bozidar-svi-oglasi.htm

- - - - - - - - - -

Pazi ovog domacina jos i tvrdi da je original, :haha::haha::haha:
http://www.limundo.com/kupovina/Mas.../Stihl-Profesionalna-motorna-testera/14157153

ako nekog zanima Dolmar 153 7ks 100cc u ekstra je stanju sem one klipnjace sto je otisla kacio sam slike,ostatak testere je u full stanju spolja kao nova cilindar je polovan MAHLE u ekstra stanju kao nov klip je isto MAHLE on je nov,mogu i ja kupiti klipnjacu i dati je uz testeru nije to problem garantujem za ispravnost delova kao sto sam naveo u golasu sto se tice klipa radilice i cilindra,menjao bi za apn 4 sa papirima naravno ispravan..kontakt moze u PP izinjavam se za :off_topic:

Jel ima neko iskustva sa H 365 i macem od 70cm?Video sam da je preporucena duzina do 70cm,ali ne znam kako to ide.
Drug hoce da sece neku sumu,a ima malu testeru pa bi kupio vecu,ali da nije mnogo skupa i da moze da obara stabla koja su u proseku 60 do 80cm.

- - - - - - - - - -

Jel ima neko iskustva sa H 365 i macem od 70cm?Video sam da je preporucena duzina do 70cm,ali ne znam kako to ide.
Drug hoce da sece neku sumu,a ima malu testeru pa bi kupio vecu,ali da nije mnogo skupa i da moze da obara stabla koja su u proseku 60 do 80cm.

tacno je da pise,ali po meni 70 cm je mnogo za nju,mozda u neke topole i sl,ali u cer / bukvu,mislim da nije.Licno sam obarao stabla izmedju 60 i 70 cm macem od 45cm,naravno postoji tehnika i iskustvo.Moje misljenje je da mac od 70cm mora da prati masina preko 5,5ks i onda nema prepreka

tacno tako za 4,6ks je preveliki zalogaj 70cm,ja se neusudjujem da stavim 63 na 6,8ks sve se bojim da nebude mnogo...

Ja imam na Tomos 650 mac 50cm i nije joj tesko sa njim,samo sto nema brzinu,a i nije mi sad ispravna.Posto je H 365 te snage i ja sam mislio da je dobra do 50cm,a slaba za 70cm,a treba da sece bukve i nekoliko hrasta.Ispada da je i 372XP slaba i ne znam sta mu preostaje sem da trazi neku polovnu 064.Najgore je sto treba da obara i neka stabla koja su u precniku cak i 1m,ono moze sa 45 ili 50cm,ali je prevelika jebada.

Nazad
Vrh