Motorne testere

@tintoreti....ili ko se jos doznaje koju ti predlazes testeru za neko samostalno koriscenje, ne profi i ne za usluge drugima...?? Za sredjivanje voznjaka, starih drva i tako ponesto kod kuce... Kazes da ne bi dao vise od 90e, a uglavnom su polovne te na netu oko 100e...citam ovde kom da neki kazu da je bolja polovna Huskv. ili Stilova od nove Enhelove ili Viliger...nasao sam i novu agm-ovu od 3ks za 12.000din...sumnjivo mi je sto je tako jeftina...pa hvala za bilo koji odg! :)

@tintoreti....ili ko se jos doznaje koju ti predlazes testeru za neko samostalno koriscenje, ne profi i ne za usluge drugima...?? Za sredjivanje voznjaka, starih drva i tako ponesto kod kuce... Kazes da ne bi dao vise od 90e, a uglavnom su polovne te na netu oko 100e...citam ovde kom da neki kazu da je bolja polovna Huskv. ili Stilova od nove Enhelove ili Viliger...nasao sam i novu agm-ovu od 3ks za 12.000din...sumnjivo mi je sto je tako jeftina...pa hvala za bilo koji odg! :)
Moj ti je savet Sthil MS180.Za kucnu upotrebu neunistiva.Ja je njakam vec 3 godine.Cena joj je oko 250e mada na akciji moze da se nadje i za manje para.
p.s. Ovo ti savetujem ako kupujes novo

To je od 1,5 ks....nece biti mala za kucnu upotrebu? mislim ne znam, prvi put cu i raditi sa njom pa nemam predstavu, ja reko da 3ks uzmem, ali su skuplje dosta...za Sthil znam da su vrhunske, hvala na savetu pajapatak! :)

Zavisi koji ti je opseg posla. Kao što reče kolega, u postu iznad, Stihl MS 180 (koju imam i ja) je za manje poslove zakon. Lagana, lijepo radi, ne trese te :) Sa njom možeš da sređuješ voćnjak, obaraš manja stabla, sitne poslove... Za nešto veće, naravno, potrebna je i veća testera. Ako kupuješ bolje je kupiti polovnu Stihl ili Husqvarna nego nove kineske testere iz bezbroj razloga. Mislim da je cijena slična. Testeru od 3 KS (a da nije kineska) za 12 000 ne znam da l možeš i polovnu da nađeš, a kupovati kineske to je bacanje para. Lijepo Englezi kažu "Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari". MS 180 je 2 KS, nova košta oko 250-260 evra, neki na plaćanje kešom daju popust 10%. Moj savjet ti je, ako kupuješ kupi Stihl ili Husqvarnu ( i novu i polovnu)i nećeš se pokajati. Opasne alate kao što su motorne testere, cirkulari, brusilice... uvijek treba kupovati od provjerenih proizvođača, u prvom redu radi lične sigurnosti pa svega ostalog.
Srećno sa kupovinom i radovima.

E bas za to mi i treba, za manje poslove!! Tako ce i biti, kupio sam tako kineski trimer i eno ga, jedva dise! ::jako_besan:: hvala na savetima! :))

Prodavnica Sthila u Zrenjaninu ti je pored Hitne pomoci.Mislim da i sad imaju neku akciju.Otidji pa proveri.Neces pogresiti ako uzmes MS180.Ima da traje dok si ziv.Samo prava mesavina i lancol i udri.Pauza izmedju rezervoara dok popusis cigar duvana i nastavis dalje

Testere nezna svako da napravi a sto manje znaju da naprave, to vise treba delova. Nije problem ako delova ima, ali sa ovim novokomponovanim testerama je upravo problem sto za najveci broj njih delovi ne postoje!!! Kupio sam Einhell 1,8 KS misleci da ce manja lova stajati u spajzu, ali kada su se vrlo brzo pojele kandze za starter, nisu postojale ni originalne, ni pasujuce!!! Zbog glupih kandzi kupovina je pala posle tri meseca, a to sto su mi posteno u radnji vratili novac do zadnjeg dinara, moja je luda sreca! Posle sam kupio Italijansku Alpinu sa bar 3 servisa i zalihom delova prodavcu iza ledja. Danas je stvar jos izmenjena, i kupio bih samo, ali samo Husqvarnu pa sta god da kosta. Mozda bi nekom jos i odgovarao Stihl ako mu je servis blizu, i kraj spiska. Ili rucna testera.

Ako bi nasao polovne a dobre Stihl 026/260 ili Husq 346, to bi bila prava stvar...
Sa tim testerama se mogu zavrsiti i veci i manji poslovi bez umaranja.5kg, 3.5 ks ali pravih(ne kineskih)..

Da da, znam da je tu prodavnica, gledao sam kosilice pre par god tu...ali sam ipak nasao polovnu Husqv. i prezadovoljan sam! Procunjacu malo oko polovnih, ako ne pasce nova...jednom se kupuje! :) samo ne znam oko odrzavanja, kazu da ne treba da se puno sili i upire dok sece, zbog noza...to sam cuo u jednoj prodavnici, ali detaljno cu se raspitati kod prodavca na sta da obratim paznju. Inace, imam jedno pitanje koja je razlika izmedju ovih novih 170, 180...itd i starih 026, 028 testera? samo znam da su ove druge starije, to sam skontao...za ove druge ne mogu da nadjem koliko konja imaju...je l ova sa oznakom 026 ima 3ks??

026 je starija i kvalitetnije izradjena od nove ms260. Snaga je ista 3.5ks. Ja te testere godinama koristim, znam svaki deo napamet. Moze da se popravlja do kada zelis.
Ona moze i da se navali u drvo a MS178/180 nemoze.
Mada nikakva testera se ne navaljuje nego se pazi da je lanac uvek savrseno ostar, i onda ide sama u drvo. Tako ce ti testera mnogo dugo trajati.

Stihl 180 je zakon...
Cele godine radim sa njom u sumi,do duse sece najvise topolu i vrbu,manji deo jasena i bresta . . . za te pare je zahvalna masina...!
Izuzetno laka i prakticna . . .
Preporucio bih je svakom i onom ko ima da se igra po vocnjaku sa njom a i pogodovo ko krci sumu kao i ja . . .a nezeli da ga posle koriscenja mnogo bole ruke . . .

@Milos88_
user-online.png
Milose citam tvoje zahteve i imislim da bi tebi najbolja bila ms230 2,7ks,imao sam ms180 i to je azdaja u telu male testere ali bukvalno,sece kao zmaj tanja drva za svoje potrebe (do 10m2) godisnje sasvim dovoljna ali ako ti planiras seci preko 10 kubika onda ms230 jer se stvarno pokazala kao dobra testera..

Def cu uzeti Stihlovu posle ovih inf, sad samo razmatram da li one starije verzije ili ove novije sa oznakama ms...e takva meni i treba, za manja drva, za vocnjake i eventualno nesto kod kuce, ali vise od 10 kubika nema sanse, mozda prve god...sl sve manje, kad sredim vocnjake u glavnom...ali opet sto ti kazes, jaca je jaca...videcu jos, ali ove nove Viliger i Enhel, def ne uzimam! hvala svima jos jednom! :)

Bi Zeleni je u pravu,nadji 023 (eventualno ms 230) jer su to ipak ozbiljnije masine od 170/180,kao stvorena za tvoje potrebe,mozda neka husqa 142,240,340 ?

Tek sam se upoznao sa sthilovim modelima, a husq bi me zbunile jos vise :D salim se...imam kosilicu njihovu i prezadovoljan sam, a trazim intezivno sthilovku na netu ovih dana i opredelicu se za jacu, u pravu ste i def sam odustao od ovih novih kineskih....a sto se tice husq, nisam ih iskreno gledao, gotovo da i nema razlike u kvalitetu izmedju ove dve marke, ako se ne varam? Samo da naletim na neku dobru koju ce podrzati moj novcanik :osmeh:

- - - - - - - - - -

sta mislite o ovoj testeri?? nesto mi je jeftina....http://www.kupujemprodajem.com/motorna-testera-stihl-051-av-6087173-oglas.htm?filter_id=23283408

Nazad
Vrh