Motorne testere

Evo kako ja podesavam zazor na "seljacki nacin".Uzmem vizit kartu odvrnem elektroniku,izmedju magneta i elektronike stavim vizit kartu i priblizim elektroniku magnetu,stegnem i izvadim vizit kartu,to vam je naj prostije resenje..inace 056 nije teska ni 10 a ni 12kg nego 8,2 tacno u gram..:osmeh:

Jednom kada budem imao viska vremena pogledacu ili cu kupiti nove pa cu odma da zamenim semeringe.
8,2 kg je bez maca i kada su rezeorvari prazni. Bas cu je staviti na vagu da vidim koliko je tacno teska. :osmeh:

pozdrav jel neko zainteresovan za zamenu da da neku testeru ispravnu za mog dolmara opisivao sam pre par stranica...ponude u pp...hvala i izvinite za off

- - - - - - - - - -

prvenstveno me zanima 051 a mogu i druge.

Na H-61 curi ulje za lanac, ne stalno nego povremeno ( nezavisno da li je radila ili ne) i ne sliva se ono kad testera radi nego procuri samo od sebe.
Popizdeo sam i ne znam sta da radim.
Promenjen je puz uljne pumpe, stavljen je originalni deo i ponovo barica,
a ocekujem da mi stigne i crevo uljne pumpe da i njega promenim, pa da vidim.
Ne znam sta cu ako nije do creva...

Na H-61 curi ulje za lanac, ne stalno nego povremeno ( nezavisno da li je radila ili ne) i ne sliva se ono kad testera radi nego procuri samo od sebe.
Popizdeo sam i ne znam sta da radim.
Promenjen je puz uljne pumpe, stavljen je originalni deo i ponovo barica,
a ocekujem da mi stigne i crevo uljne pumpe da i njega promenim, pa da vidim.
Ne znam sta cu ako nije do creva...
Rukohvat ti se srafi za rezervar od ulja,mozda ri ona guma ne dihtuje lepo,pa kada ti je rezervar pun,a testera uspravno stoji,ispusta ulje...proveri taj sraf...

ljudi hteo bih nesto da vas priupitam,da li su stihl testere proizvedene u Nemackoj boljeg kvaliteta od onih koje su radjene u drugim drzavama,i da li imate informacije da su u nemackoj skuplje za oko 200e nego kod nas,sto ako je tacno i navodi na to da su te radjene u nemackoj kvalitetnije.ili mozda ne.pozdrav i hvala.

ljudi hteo bih nesto da vas priupitam,da li su stihl testere proizvedene u Nemackoj boljeg kvaliteta od onih koje su radjene u drugim drzavama,i da li imate informacije da su u nemackoj skuplje za oko 200e nego kod nas,sto ako je tacno i navodi na to da su te radjene u nemackoj kvalitetnije.ili mozda ne.pozdrav i hvala.

Generalno mislim da je sva roba koja se prodaje na Zapadu boljeg kvaliteta nego u zemljama treceg sveta(u koji i mi spadamo).
U Nemackoj su testere, dosta skuplje nego u Srbiji. Recimo MS660 u Nemackoj kosta oko 1900€, a u Srbiji oko 1100.

И генерално сва роба и на западу је лошијег квалитета него она у врху производног капитализма крајем 80тих (година може да варира од групе производа до производа) јер су сви прешли на оптимизацију типа "Mean time to failure" максималан профит а цркава ван гарантног рока :osmeh:

Glavni problem koji je uzrok pada kvaliteta je taj što su sve jake firme otvorile svoje fabrike po Aziji (Kina, Vijetnam, Tajvan...) zbog jeftine radne snage koja na mjesečnom nivou košta kao Njemac, Amerikanac, Englez... na dnevnom nivou a često i na časovnom nivou.I što pomenu kolega u gornjem postu, sve se pravi tako da crkne taman po isteku garancije. Onda kontaš ma bolje mi je da platim majstora, sitan je kvar, moralo je crći, ovo ono, i onda oni imaju još više koristi jer rade njihovi ovlašćeni serviseri, ugrađuju se njihovi djelovi...
Baš danas sam imao prilike da radim sa jednim extra iskusnim drvosječom i probam njegovu MS390, i on kaže da uopšte nije zadovoljan sa njom, da ima problem sa paljenjem i još nekim sitnicama. Kaže mi kako su nekadašnji Stihl lanci bili extra kvalitetni, i u poređenju sa ovim danas kaže da su ovi današnji obično smeće, da su premekani, prebrzo se troše...

stihl 038 i 064 su zivi primerci kako se nekada radilo uzecemo sada ms380 i ms650 nece izdrzati pola radnog veka stare 038-mice i 64-ke,dalje nema sta da se prica..

Naravno da je za zapadno trziste sve kvalitetnije,ali je zato obicno i skuplje.Slazem se i da je osamdesetih i pocetkom devedesetih kvalitet bio najbolji,jednostavno pravilo se da traje.Isto i u auto industriji.
Jedino imam pozitivno iskustvo sa Reebok patikama napravljenim u nekoj supi u Vietnamu ili Taivanu,gde radnoci primaju bedne plate.Kupio sam te patike pre 4 godine,nosim ih takoreci svakodnevno,igram fudbal u njima,u medjuvremenu sam kupio druge modernije,ali ove ni da maknu.Bukvalno nigde ni malkice nisu popustile,e to je kvalitet,a ne kupim nov STIHL i odma problemi.

Da pitam bolje poznavaoce, čiji lanci su trenutno najkvalitetniji tj. koji su najtvrdji i najsporije se troše?

Recimo Stihl "rapid duro" i "rapid duro R".Barem se reklamiraju kao najtvrdji i najsporije se trose.Ja licno nisam koristio niti kod mene to neko koristi.Cuo sam od ljudi da su oni namenjeni za masinsko ostrenje i kad dodje do tupljenja u sumi mozes samo da ga odlozis.Jos kad das radniku pa ga on sine u kamen propade ti taj dan ako nemas drugi ili drugu motorku.

Kupio sam zapusteno seosko domacinstvo koje treba iskrciti od divljih i starih vocaka i raznog rastinja.
Planiram kupiti testeru, ne prfi i skupu, pa me zanima vase misljenje i predlozi? Razmisljam o AGM 5200, 3KS i nije skupa (zna li neko da li su se pokazale dobro u radu°Ili villager?
Molim Vas za misljenje i savet.

Necu nista ni da ti preporucim niti mogu da te posavetujem oko tih testera... Evo moj drug kupio jednu Vilidzer i drzi je za ukras kaze ne radi za nista... A sto se toce AGM ja imam trimer te marke i dusu mu vadim znaci po najvecoj vrucini kosim dosta veliku povrsinu (dvoriste mi je 70 ari a od toga skoro sve trava sem naravno objekata i malo betona) i sve sa njim kosim evo druga godina i nista mu nje.... Vise ga i ne cuvam i mazim jer je odavno isplacen...

Kupio sam zapusteno seosko domacinstvo koje treba iskrciti od divljih i starih vocaka i raznog rastinja.
Planiram kupiti testeru, ne prfi i skupu, pa me zanima vase misljenje i predlozi? Razmisljam o AGM 5200, 3KS i nije skupa (zna li neko da li su se pokazale dobro u radu°Ili villager?
Molim Vas za misljenje i savet.

Kupi kvalitetnu polovnu testeru i zavrsi posao. Nadzivece te obe i vse puta.:ppozdrav:

Kupis ti lepo polovnu 026 ili jos bolje ms260,kosta otprilike 200-240e dobra da se nadje,i kad to okrcis jos imas testeru koja ce te posle toga sluziti jos 100godina jer je to profi masina.

Kupis ti lepo polovnu 026 ili jos bolje ms260,kosta otprilike 200-240e dobra da se nadje,i kad to okrcis jos imas testeru koja ce te posle toga sluziti jos 100godina jer je to profi masina.
Zahvaljujem se na savetima. Ja se ne razumem u rad i kvalitet testere imate li predlog ko prodaje polovne testere a da nije skart? Ako poznajete nekog molim za preporuku.

Zahvaljujem se na savetima. Ja se ne razumem u rad i kvalitet testere imate li predlog ko prodaje polovne testere a da nije skart? Ako poznajete nekog molim za preporuku.

Milos iz Loznice ima odlicne testere mob
phone_5671352_6BMH8.png
Ima stihl 026,260, husqvarnu 55, 346xp, jonsered 2150 itd...

Uzeo sam od njega prosle godine stihl ms230 i kolega stihl ms 441

http://www.kupujemprodajem.com/153345-1-milos--svi-oglasi.htm

Ja preporucujem testeru 026, godinama ih koristim, delova ima svugde. Laka, dovoljno jaka.
Za malo jace zahteve ici na 034/036.
Izbegao bih MS testere, jer ove najnovije nisu na nivou zadatka...

Nazad
Vrh