Motorne testere

hvala crnobrnja,dali da je smontiravam ili da trazim drugu klipnjacu,ta rupa nijeuopste duboka vrlo je plitka ali primetna,i sta mislis dali je ona zbog toga zaribala bila ja neverujem ali cisto onako pitam...cim ona nema lufta nemoze ni da zariba tako lako.

Ne razumem se bas toliko.. Mozda postoji neki nacin da se malo obradi pa da se i dalje koristi. Ako nema lufta kada stavis lezaj onda nije zaribala zbog toga.

tu je nesto cudno na klipnjaci da je cementacija tako spala. tu ce lezaj brzo da otkaze jer ce ga te ivice ostetiti pa ce luft dobiti. meni se pre cini da je to od stajanja duzeg u vlazi korozija nacela cementaciju.mislim da tu nema leka sem druge klipnjace

tako sam i mislio da je otisla,ali nije stajala u vlazi,jel zna neko dali mozda pase sa nekog dolmara na ovog mog,neznam mozda od 133 ali nisam siguran..:sta:

Ako na isto ostecenje mislimo ne vidim kako bi ono moglo da osteti lezaj.Ja bi reko da moze lezaj da osteti,odnosno razbije klipnjacu jer je ostala bez cementacije.

Na stilu 032 stari tip iskrivio se onaj stelujuci sraf za lanac.Odneo sam majstoru te mi to sredio i neki srafovi na karburatoru nisu imali i to je pricvrstio kako on kaze.Medjutim iz rezervara za ulje mi curi ulje.To sam primetio kad sam doneo testeru kuci.Nije bilo u radu.Stajanje na ravnoj povrsini.Kad sam to pokusao da objasnim majstoru on kaze da oko toga nije nista radio i da nema pojma sta se dogodilo.Nije mi jasno o cemu se radi.Da li mozda neko zna sta je u pitanju.

Fleka je bila na podu kola kako sam je stavio iza mog sedista.Koliko sam video nije na cepu,vec bih rekao da je izmedju onih spojeva koji postoje spolja gledajuci.Nije mi trenutno kod mene testera ,ali provericu tacno kuda izlazi.

testera dolmar 117,mi u toku radu pocne sama dodavati i oduzimati gas,ne reaguje na moje komande,to je verovatno do paljenja???
A,da i danas mi u radu explodirao auspuh..:haha: to je verovatno zbog rastelovanog paljenja,ima lose sagorevanje,pa napuni auspuh gorivom,i kada se sa ugreje kabum??? :osmeh: zamenio sam dihtum,i sredio auspuh,ali se plasim da ponovo ne eksplodira..:D

Meni se to isto desavalo, malo prima gas, pa malo ne i onda pocne da puca ko luda. I na kraju sam primetio da je ona kapica na vrhu svecice bila mala i onda je kapa spadala.. :osmeh:

Meni se to isto desavalo, malo prima gas, pa malo ne i onda pocne da puca ko luda. I na kraju sam primetio da je ona kapica na vrhu svecice bila mala i onda je kapa spadala.. :osmeh:
aahahahahah,ma nije to druze sigurno..jer je drzim u jednom polozaju i ne diram gas uopste,i u jednom trenutku sama nabije gas do kraja,i posle 2 sekunde,smanji na ler..a,i auspuh se previse greje i oseca se miris sagorevanja..verovatno razjebano paljenje..samo nzm da li moze da se nasteluje ili mora novo?

E sad ce da pukne jedno iskreno drugarstvo:haha:
Ako mu ovaj da los savet gotov je...

Ne sviraj uz batinu ti sad :haha:
Bi Zeleni
Pakuj to i pali nemoj mnogo da razmisljas kad pocne da lupa tad menjaj klipnjacu :osmeh: Moras naci zbog cega je zaribala jer ne zaribava klip sam od sebe.
Dali je to Dolmar kome je ispao osigurac na klipu pa bolcni zeznuo cilindar ili neki drugi?

- - - - - - - - - -

aahahahahah,ma nije to druze sigurno..jer je drzim u jednom polozaju i ne diram gas uopste,i u jednom trenutku sama nabije gas do kraja,i posle 2 sekunde,smanji na ler..a,i auspuh se previse greje i oseca se miris sagorevanja..verovatno razjebano paljenje..samo nzm da li moze da se nasteluje ili mora novo?
Odnesi kod majstora ako neces da ti zariba testera, ocigledno negde "dise":cool:

Ma samo sastavi kao sto covek kaze, a kad zalupa nosi majstoru, tako da nemoras razmisljati sto je zaribala.
Nisam se odavno sladje nasmejao.

Ne sviraj uz batinu ti sad :haha:
Bi Zeleni
Pakuj to i pali nemoj mnogo da razmisljas kad pocne da lupa tad menjaj klipnjacu :osmeh: Moras naci zbog cega je zaribala jer ne zaribava klip sam od sebe.
Dali je to Dolmar kome je ispao osigurac na klipu pa bolcni zeznuo cilindar ili neki drugi?

- - - - - - - - - -

Odnesi kod majstora ako neces da ti zariba testera, ocigledno negde "dise":cool:
ne verujem,jer nekada i po ceo dan radi normalno,a nekada se desi da ovako na trenutak zabrljavi..a,da i kada ovako brljavi,potrosnja je mnogo veca za 50-60%..koliko li je novo paljenje za nju? i ako nije paljenje,sta li moze biti?

Nazad
Vrh