Motorne testere

Dali je moguce ti mrgud da si se nasmejao, pa neka i zariba zbog ovakve klipnjace :haha:
Jesam se nasmejao i to slatko.
Nemam prilike cuti bas cesto ovakve opservacije. I nisam ja nikakav mrgud vec mu okruzenje u kom radim nateralo na ozbiljnost-na zapadu se fuseraj ne prasta.
Ako bas hocete moje misljenje, i ja smatram da to moze da se sklopi. Trebalo bi ipak predhodno izmeriti dali je otvor prosiren, jer ako jeste potrebno je napraviti novu osovinicu. Lezaj je u kavezu i on moze da se malo prilagodi na vecu meru osovinice .

E to se ceni. Ovo na slici nije dobro ali moze da prodje, sad dali ce trajati 10sati rada ili 10 000. to je pitanje. Sve sto radis, radis na sopstvenu odgovornost. Ovakvo nesto kad ti donese musterija treba da bude upoznat sa stanjem i da ga upozoris sta moze da se dogodi, sad na njemu je dali da radis pakujes ili druga klipnjaca.:ppozdrav:

Samo da se razumemo, zbog ovoga tvrdim da nije zaribao klip i treba naci sta je dovelo do zaribavanja pre nego sto sastavis testeru.

Preliva karburator, glavi iglica , falsira negde vazduh, nesto oko paljenja.
Mora na radni sto da se vidi sta je tacno.:ppozdrav:

znaci bez 30 evrica necu proci? a, druga testera alpina 3,5ks,nece da mi upali,tj nece kanapce uopste da se povuce,zablokirano je,a otvarao sam ga mehanizam je sve u redu,verovatno je puko klip,a? sta vi mislite? ali testera je poslednji put lepo radila ugasena je,i sl pu kada se trebalo upaliti,desio se ovaj problem

znaci bez 30 evrica necu proci? a, druga testera alpina 3,5ks,nece da mi upali,tj nece kanapce uopste da se povuce,zablokirano je,a otvarao sam ga mehanizam je sve u redu,verovatno je puko klip,a? sta vi mislite? ali testera je poslednji put lepo radila ugasena je,i sl pu kada se trebalo upaliti,desio se ovaj problem

Proveri da ti nije nesto upalo na ventilator. Obicno upadne vijak ili navrtka na magnet i onda zapne za kuciste i ljudi misle zakovala. Obradovao sam par ljudi sa ovim..

A skoro svi drze testere u radionicama kde ima vijaka.. Tako da moze i to da se desi... Ne bi se toga tako lako setio.. Bravo.. :bravo:

Proci ces jeftinije, zavisi sta je problem, mozda i skuplje ako mora da se menja ceo karburator ili nesto slicno.
Na toj alpini skini auspuh i pogledaj u kakvom je stanju klip i cilindar.Jesi li probao da okrenes u oba smera radilicu kad si je rasklapao?
aha,ne mrda ni milimetar ni levo ni desno..ako je puko klip,koliko li ce da me iznes remont motora?
a,za ovu drugu ako je paljenje,jel se moze nastelovati ili mora novo,i koliko ono moze da kosta? ali ja mislim da je ono,jer ona ne moze sama zbog karburatora da dodaje gas i da ga oduzima,a da ja ne pimnem rucicu gasa

- - - - - - - - - -

Proveri da ti nije nesto upalo na ventilator. Obicno upadne vijak ili navrtka na magnet i onda zapne za kuciste i ljudi misle zakovala. Obradovao sam par ljudi sa ovim..
ne verujem da je to,jer je stajala u garazi gore na stalazi gde nema vijaka..ali ako je to,saljem gajbu piva sa siti ekspres..:D

Moze sama da "dodaje gas i da oduzima" a da nije elektronika u pitanju. Odnesi kod majstora i on ce ti reci tacno sta je, pa ti vidi sta ces dalje.....
danas rasturio onu alpinu,svaki deo ocistio i vratio,i sada se radi na kanapu,tj vergla ali nece da upali,kao da nema struju,a probao sam svecicu,baca struju..i kabal je u redu..kako najbolje da proverim da li je motor vrisnuo,zvuk je isti kao kada na ispravnu testeru skines svecicu,i palis je,rekao bih da ima kompresiju...

danas rasturio onu alpinu,svaki deo ocistio i vratio,i sada se radi na kanapu,tj vergla ali nece da upali,kao da nema struju,a probao sam svecicu,baca struju..i kabal je u redu..kako najbolje da proverim da li je motor vrisnuo,zvuk je isti kao kada na ispravnu testeru skines svecicu,i palis je,rekao bih da ima kompresiju...

Skini auspuh i pogledaj kakav je klip, ili skini cilindar i vidi (sto je bolje).. :ppozdrav:

- - - - - - - - - -

Kada testera vrti lanac dok je hladna, el je to do rastelovanog karba?

U majku mu, a ja cistio karburator 100 puta i stelovao 1000 puta.. :D

- - - - - - - - - -

Ja nemam klasicnu elektroniku, vec neku sa platinama.. El neko imao iskustva sa time?
Pa nemas elektronsko,vec starije,platinasto paljenje..a,ti nemoj da stelujes paljenje kada se zagreje,vec kada je hladna,ali moras da pogodis neku sredinu,da ne vrti posle kada se zagreje..

ocistis platine ako treba najfinijos smirglom. podesis zazor na 0,4 mm kad su platine na sredini brega i to je to. mada cisto sumnjam da je do paljenja. ako ti pali kako treba hladna i normalno radi nebih dirao. mozes proveriti radi reda da ipak budes siguran.

ocistis platine ako treba najfinijos smirglom. podesis zazor na 0,4 mm kad su platine na sredini brega i to je to. mada cisto sumnjam da je do paljenja. ako ti pali kako treba hladna i normalno radi nebih dirao. mozes proveriti radi reda da ipak budes siguran.
pa sta moze drugo biti? ler mu sigurno nije u pitanju,filter sigurno nema veze sa tim,karburator je rasturao,ocistio,tako da samo paljenje ostaje..

Jedini pouzdan metod je da izmeris kompresiju. Sve ispod 8 bara ti je problematicno.

U pitanju je Stihl 056 Super.. Primetio sam da je jedna opruga duza od druge dve sto znaci da je jedna pukla pa je onda budzeno sa neke druge testere. Al nije do toga, jer kada je upalim radi sa znatno vecim gasom nego kada se ugreje. I nije do kompresije, kompresija je odlicna, kada je uhvatim da kanap i pustim u vazduhu da visi o njega ona jedva jedva uspe da napravi jedan krug (inace testera ima oko 11-12kg). Ja sve mislim da je tu potrebno dobro, ali dobro nastelovati karburator..

Nazad
Vrh