Motorne testere

testera se nesme turirati na hladno uvek je ostavi da odradi pre nego sto pocnes da seces 2-3min i onda u posao bez obzira bila to profi ili hobi masina...

testera se nesme turirati na hladno uvek je ostavi da odradi pre nego sto pocnes da seces 2-3min i onda u posao bez obzira bila to profi ili hobi masina...

Eh znam ja to al nestalo mi drva a mene kicma mucila a pomislio sam covjek zna o motorkama stalno je u sumi i prevarih se.
Ova pila je par godina u mene i do sada me vjerno sluzila a iz austrije donesena vjerujem da nije masina otvarana.

- - - - - - - - - -

Najbolje odneti u servis da je pogleda neko strucan sta je problem mozda je nesto puklo kad ju je turirao vise nego sto treba.

Nema bas u bihacu adekvatnog servisa za pile,sve amateri povade ti jos ono sta valja a nevjerujem da je nesto puklo jer 15-tak minuta radi ko metak i pocne zezati a sta je najgore nemam sad gdje da je isprobam npr.ovo sa cepom od rezervoara.
I dalje ne mogu skontat kako auspuh skinuti nigdje nema sarafe osim ona 2 sa prednje strane.

@crni100
Mogao bi biti odusak od rezervoara, a moze biti i filter goriva.
Auspuh se skida bas sa ta dva prednja srafa. Kada skines poklopac auspuha pod njim su vijci da skines auspuh.

@crni100
Mogao bi biti odusak od rezervoara, a moze biti i filter goriva.
Auspuh se skida bas sa ta dva prednja srafa. Kada skines poklopac auspuha pod njim su vijci da skines auspuh.

Gdje se nalazi filter goriva ne vidim ga nigdje a nema auspuh poklopac sve je fiksno jedna cjelina i ta dva sarafa napred i kad ih skinem nista ne mogu dalje.

Е па ужасавам се овог .. ::jako_besan:: ... 5 сек "посла" и ево

http://www.ereplacementparts.com/husqvarna-272-199701-chainsaw-parts-c-114486_114487_114853.html

па сад разговарајте ко људи .. с ознаком дела и слике на којој се део налази ... немо да се неко захваљује :osmeh:

Ahahah,jbg tako to izgleda nekom ko pozna tu pilu al kazem nikad nisam sa njom imao problema a neznam u ovo raskopavanje dalje od filtera zraka nesmijem se upustiti bojim se da ne pokvarim vise.

Gdje se nalazi filter goriva ne vidim ga nigdje a nema auspuh poklopac sve je fiksno jedna cjelina i ta dva sarafa napred i kad ih skinem nista ne mogu dalje.
filter se nalazi u rezeroaru goriva,pincetom izvuci crevo i na kraju se nalazi filter,ocisti ga cistim benzinom ili zameni...ali ako se bas toliko ne razumes u testere,bolje je odnesi u servis

Rekoh ti da su srafovi u rupama na auspuhu sa prednje strane. Filter goriva nije jer bi zezao odmah kako upalis, a nije ni auspun i on bi zezao odmah a ne nakon nekog vremena.

Ok kupio sam bosh svjecku,ocistit cu filter za svaki slucaj,promjenit cu gorivo staro je mozda 2-3 mjeseca ali u originalnom je kanisteru pa cu vidjet rezultate.
Ovo mi upucuje na ponasanje slabe kompresije ali pila puca od sile nemoguce je zagusit prvih 15 min i ne dimi nikako tako da pojma nemam.

Nasao nekih 10 lit ulja 15-40 koje je deda kupio bog zna kad, pa me zanima da li mogu da ga mesam sa Testerolom i u kom odnosu?
Napomnjem da sa testerom radim u prolece, leto i jesen, a zimi ne.

Nasao nekih 10 lit ulja 15-40 koje je deda kupio bog zna kad, pa me zanima da li mogu da ga mesam sa Testerolom i u kom odnosu?
Napomnjem da sa testerom radim u prolece, leto i jesen, a zimi ne.

Slobodno koristi. Ja bih mesao 1:1, iz razloga jer se Lancol lepi za mac, a to motorno je malo redje.
Takodje, regulatorom popusti da ide malo vise.

pozdrav drugari izvinite za off..Jel ima neko stihl 051-056 da hoce da menja za mog dolmara 153 100ccm 7ks otisla je klipnjaca inace testera je raskloljena tako da svako moze da vidi i uveri se u ostale delove testere cilindar i klip su mahle original precnika 55mm u odlicnom su stanju kao i ostatak testere spolja je ekstra ocuvana to je noviji tip 153-ke sa kocnicom...naravno moze i 075,076...pozdrav

Poslednja izmena:
ta klipnjaca neznam ni dali je otisla ima samo je lezaj obelezio malo u gornjoj pesnici kroz koju ide bolcna...obelezio lezaj ima malu rupu vrlo malu pa se bojim da je sastavim pa da mi zakuje ipak su cilindar i klip mahle 55mm retko je to za naci...uostalom slikacu pa cete samo proceniti..

- - - - - - - - - -

evo slikao sam klipnjacu..znaci ona nema nikakvog lufta ni nista znaci samo ovo gde ide lezaj pogledajte i prosudite sami...to nije neka velika rupa ali se oseti pod prstom tako da prosudite sami i da nadglasim SVAKI KOMENTAR JE DOBRODOSAO
34fcrcl.jpg
wbc9lf.jpg
28u2r9w.jpg

Ovo je ko kanda fabricka greska.. Verovatno nisu dobro izlili klipnjacu i ostala je supljina, i kada se potrosio prvi sloj onda je nastala rupa sa slike.

Nazad
Vrh