Motorne testere

@Crnobrnja93
Najverovatnije ti ne zaptivaju usisni i potisni ventilic kojima upravlja membrana na ulazu goriva.
Vrh klackalice koja vuce dozirnu iglu treba da je ravan sa kucistem.
Ali ako vec nemas iskustva sa tim, najpametnije odnesi nekom boljem serviseru.

Namestio sam da je klackalica ravna sa kucistem kako si rekao, al za svaki slucaj vraticu staru klackalicu da vidim el ima razlike.

- - - - - - - - - -

Problem je otklonjen. :osmeh: Ispostavilo se da je membrana na strani iglice drugacija, i da mora da se zakaci za iglicu (stara nije morala), a ja sam mehanicki radio i nisam to skontao. Testera radi kao sat sada. Hvala na pomoci. :ppozdrav:

Jbg ljudi prodaju robu i to me ne cudi,ali ovi naivni sto kupuju su stvarno za izucavanje.
Kad sam ja kupio MS 290 za 560e posle par dana dolazi drugar i prica mi kako jedan komsija u NS-u naleteo na stilku,ganc novu i spusti joj cenu na 80e i pazari.Pa jos kako ima mac kao moja 290,ako ne i veci,opasna testerica,ali prodavcu bilo frka za pare pa je dao za 80e.Ja se cudim cudom ne mogu da verujem sta mi naprica,pa mi i krivo sto sam dao 560e.Bilo mi je naravno lakse kad sam cuo da je crkla posle par dana i da nije STIHL vec STEEL.

Ali ja bi krenuo od tih KIneza pa sa njima malo porazgovarao!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kopiraju sve zivo i sve bolje odakle im prava na to zar ove marke ne vide sta se radi i da ih lepo tuze!!!

Ali zbog pojedinih stipsa tako i treba,sto misle da je jeftino i dobro...Mi smo ludi sto damo malo ozbiljnije pare za testeru a oni misle da ce da ustede.Svojevremeno moj otac je iz Leskovca isao cak u Sarajevo da kupi testeru jer nije verovao ovim ovde distributerima testera...

- - - - - - - - - -

http://www.kupujemprodajem.com/Motorne-testere-969-1023-1-grupa.htm kako vam se cini ova,i cena?

Ali ja bi krenuo od tih KIneza pa sa njima malo porazgovarao!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kopiraju sve zivo i sve bolje odakle im prava na to zar ove marke ne vide sta se radi i da ih lepo tuze!!!

NIsu krivi Kinezi nego nas narod koji hoce stihl za 100 evra . Nesto sumnjam da u nemackoj moze da se nadje losa kopija sithla ili u americi a u tim zemljama veliki proizvodjaci i najvise zaradjuju pa ih briga za zemlje kao sto je nasa , sitni smo mi da bi oni imali veliki profit od prodaje svojih najskupljih modela ovde .

ameri i svabe nemaju kosovo,a to je samo jedan od razloga (pravo veta u savetu bezbednosti) zasto kinezi imaju privilegije u oblasti trgovine (neprijavljeni radnici,rad bez fiskalnih kasa...),ali meni je fascinantno to koliko su lose kopije i koliko vec godina se nude u srbiji,naravno uz pomoc cigosa i raznih mesetara koji prodaju muda za bubrege,a ovaj narod (vecina) misli da se za 100 evra kupuje masina sa kojom vec sutra ide usluzno u sumu i godisnje tuku preko 200m3

I meni su nejasni ljudi kojima ništa nije sumnjivo u priči da im neko za 50, 80, 100... evra nudi "original" Stihl, Husqvarnu... Kako im tu nešto ne "smrdi", padaju na priče tipa "Ovo je promotivno", i sl. Vjeruju satkorječivim ciganima i prodavcima magle, povjeruju u nemoguće i kad shvate grešku onda se vataju za glavu i kakaju. Nikada se kvalitetan i nov alat nije mogao kupiti za džabe pa makar bio i kraden. Nije mi žao budale, kad su glupi nek plaćaju greške. Ako su spremni da daju 100, 150 evra za novu kinesku što ne kupe polovnu al original, sigurnije je. Za motorke, brusilice i sl. alat ne treba žaliti pare, sa njima se nije igrati!

Kod mene po planini ima samo husgvarne ali nisam cuo da iko prodaje,ja imam h 359 dobre su to masinice.tesko da nadjes i ako nadjes velika verovatnoca da su kradene a to nebi uzeo u ruke nikad,,uzmi novu preko banke otplatice se

Da ne sirim puno temu o kupoprodajnim prevarama,Dok sam prodavao MS290,zove me covek i pita da li moze zamena.Ja striktno naveo da prodajem ,a on navalio kao druze to je indijski stihl 100%,drzao u rukama,serijski broj mora na plocici da bude.Kao hteo da zameni za 440 ili 460 placena 117000,treba mu laksa,ali i pored toga sto je moja "kopija" hoce zamenu.Ja sta mi preostalo,odje..m budalu,mislim proverio testeru kod stilovog distributera 100% original,bas iz tog razloga kao sto je ne bih voleo drugog da zeznem, ne bih voleo ni da mene zeznu.Prodao sam testeru za 400e(mozda su mogle i vece pare ,ali nova 550e sa dve god gar.),navedem da je samo probana,nikad seceno sa njom,covek zadovoljan.
Ali kakvih ljudi ima,pa to je katastrofa.Da je njemu dam novu testeru(po njemu kopija) i eventualno doplatim ,a on muljara da se resi svog "originala"

Poslednja izmena:
Pozz svima ,imam husqvarnu 272xp kad je upalim jedno 15 minuta zaga ko metak i onda pocne gubit gas.
Znaci moram je oslobodit rezanja i na gasu isturirat i kad opet osjecem dva tri trupcica ponavlja se isto.
Ako se kojim slucajem ugasi e onda crknuti dok upalis.
Probao sam svjecku mjenjat,isto.
Kontam da nije auspuh zacistit al nevidim nikakve sarafe za skinuti.
Zna li mozda neko kako se skida auspuh ili neki savjet?

Ja kad sam prodavao stihl 038 na kupujem prodajem nudili su mi svasta.Da negresim dusu bila je moguca zamena ali samo za stihl i husqvarnu,i covek mi salje poruku jel moze zamena za gume za ferbusona,ljudi moji doslo mi da je skinem sa oglasa i da je ostavim sebi..

Pozz svima ,imam husqvarnu 272xp kad je upalim jedno 15 minuta zaga ko metak i onda pocne gubit gas.
Znaci moram je oslobodit rezanja i na gasu isturirat i kad opet osjecem dva tri trupcica ponavlja se isto.
Ako se kojim slucajem ugasi e onda crknuti dok upalis.
Probao sam svjecku mjenjat,isto.
Kontam da nije auspuh zacistit al nevidim nikakve sarafe za skinuti.
Zna li mozda neko kako se skida auspuh ili neki savjet?

Srafovi su u rupama od arspuha ali mislim da to nije problem. Mislim da je problem u dovodu goriva ili manjak konpresije.
Probaj da popustis poklopac rezervoara kad se to dogodi pa onda probaj. Mozda se stvara vakum u rezervoaru.

Srafovi su u rupama od arspuha ali mislim da to nije problem. Mislim da je problem u dovodu goriva ili manjak konpresije.
Probaj da popustis poklopac rezervoara kad se to dogodi pa onda probaj. Mozda se stvara vakum u rezervoaru.

Kompresiju ima izuzetno jaku mogu za kanap dici motorku,a ovo sa rezervoarom cu da probam i da napomenem jos ovo se pocelo događati nakon sto je jedan covjek zagao sa njom al onako luđacki.
Prvo kad je palio mislio sam kanap ce otrgnuti,i zatim je bas isturirao zagajuci.

Nazad
Vrh