Motorne testere

nemam broj,napisao sam cene cisto radi racunice,prosle godine sam u jednom selu (Drugovac) sekao jedan stari bagremar po 15 e,ali sve je bilo moje (testere,ljudi,traktor).Svake godine idem po tim okolnim selima i "njuskam" pa sta naleti

dejan 351

ok druze, jos uvek tvrdo razmisljam sta da uzmem, model 560xp sa auto-tune karburatorom, tj sve modele sa auto-tune sam izbacio jer mislim da se karb preko kompa steluje za svaku nadmorsku visinu, tj da se testeri zadaju parametri i to mi je u ovom trenutku prekomplikovano, jer mislim da ce u Srbiji to za sada tesko da ide.

Ostaju mi modeli 359, 365, 357xp. E sad, "obicna" 365 ima 6 kila, a 365 x-torq 6,4kg (70cm3/3,6 kw) jeste jaka, ali je meni mnogo teska.
Model 359 ima 59cm3/2,9kw, kao i moja stara H61, ali je laksa od nje 600 grama,
a 357xp je 5,5 kg sa 56,5 cm3/3,2kw.

Jos uvek razbijam glavu sta da izaberem, jer mi je tezina vrlo vazna...

Sifra tvoje masine mi je potrebna da bih je uporedio sa drugim modelima.
Hvala jos jednom.

od ovih modela seije 3xx koje si nabrojao najveci koeficijent iskoriscenosti ima 357 xp (snaga / tezina),to je dosta brza testera ali joj je i cena paprena,kuci sam za pola sata pa ti javljam za H 365

- - - - - - - - - -

sto se pak serije 5xx,ja bih jos sacekao da se malo dokazu u radu...auto-tune izbegavaj !

Ovo ulje sam danas uzeo DOLMAR 1l 603,00 dinara mislim da nije puno..:sta:
2vt1rab.jpg
[/IMG]
2ce6g6c.jpg
[/IMG]
2hmemao.jpg
[/IMG]

nije mnogo,kod mene je 1l Husqvarne sada 960,00 din.

dejan ks @
evo sifre 967 08 28 - 00, u katalogu stoji da je H 365 special teska 6,0 kg

taj koji uzme sumu (opet i to zavisi u kakvom je stanju),ali i nek`je u solidnom,samo drva da proda (plati dnevnice,prevoz) za te pare kupuje 1h oranice pod garancijom i ostaje mu 1h posecene sume,jer cena zemlje nikad manja,a drva imaju uvek dobru cenu (kod mene je u sumi 15-20 e,na stovaristu 35 - 40 e).Ali svako nadje svoju racunicu i najbolje zna sta mu je ciniti
Dejane nije mi bas jasno ovo oko cene drva od 15-20 evra.Jel to odes u sumu i kupis umetrena drva po toj ceni i teras ili od gazde kupis na stablu pa sam seces i spremas?
A sto se tice jedne velike i jedne male testere za u sumu,ja licno uvek radim samo sa jednom,dali mala ili velika.Jer je da oborim stablo,pa do negde da ga kasapim velikom,pa posle da idem po malu,pa kad zavrsim za novo opet veliku...Mislim to setanje bi me ubilo,a i vise vremena bi izgubio.

ljudi treba mi pomoc jel se kad kupis cilindar dobije neki cep ili sraf da se zatvori rupa za dekompresor posto mi konkretno treba za ovu 064 novu sto sam uzeo nasao sam meteor cilindar 9,500din al je za 066 i cuo sam da ima taj sraf a i sami znate da 064 nema rupu za dekomprsor..hitno mi treba odgovor..mora da pitam mbranka mismim da je on narucivao neke delove preko ebay pa da nepravim da mi uzme cilindar ima za 066 magnum 56mm sad neznam jel bi pasalo na 064..sigurno bi..

Poslednja izmena:
Pa vidi proceni koliko drva ima u toj sumi pa se preracunaj.Ako je bagrem u pitanju mislim da se isplati da je menjas.Inace koja je cena drva za ogrev kod vas?BUKVA,HRAST,BAGREM?

Pa neznam jedna dobro puna traktorska prikoica uzme se za 90-100 evra bagrema... Taj covek mi je dao ponudu da menjamo ali ja jos nista nisam odlucio malo mi je zao jer je to dedovina tako da ce to da ostane verovatno,a sto kaze Dejan cena zemlje nikad manja tako da nije problem..

Kod mene u sumi propadaju drva za dzabe imam nekoliko branika do kojih je skoro nemoguce vise prici koliko se zatvorili putevi nisam tamo bio godinama .. Samo bagrem imam ima debelih i velikih bagrema nemoze ga jedan covek obuhvatiti..

Stalno vidjam po Petrovcu jeda n T-40 sa drvarkom kod autobuske da nije tvoj???? :osmeh: Da se dogovorimo da mi izvucete ta drva...???

Zdravo narode. Imam 2 nova husqvarnina lanca od 34z 3/8 a ne trebaju mi trenutno vec mi treba stilov od 33z za stihl 064 pa da nema neko slucajno za zamenu?

Uploaded with ImageShack.us

Poslednja izmena:
Juce sam isao da isecem neka drva i kada sam upalio testeru ona na leru sama vrti, ne znam kako to od jednom jer ranije nije vrtela.

jel se to non stop desava da ti okrece lanac zbog veceg lera ili i na manjem okrece. moze se desiti da ode opruga na lameli ili podbije piljevinu pod njih da pre uhvati nego treba.ako je povecao se ler onda normalno da ce se i lanac okretati. meni se desavalo na vilidzeru da zbok razlike u kvalitetu benzina pojaca sama ler. ako falsira vazduh nemoze se ni testera ponasati u radu kako treba

Bila je kod majstora, on je odradio generalnu i u pocetku je ler bio jako mali. Ako malo duze radi na leru zna se ugasiti(al mozda je bilo i malo goriva u njoj), Pre neki dan je upalim i ona radi na vecem leru i vrti lanac. Kada dodam gas ona normalno radi i ima snage. Ja sam sada smanjio ler gas, ali mi nije jasno kako je sama povecela, ocigledno se nesto poremetilo.

Nazad
Vrh