vica022
Član
krajina 87 pun ti je folder poruka pa ti nemogu poslati ppZa Villagere po uputstvu ide 2,5% mješavina, našteluj karburator sa takvom mješavinom da ti radi dobro.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
krajina 87 pun ti je folder poruka pa ti nemogu poslati ppZa Villagere po uputstvu ide 2,5% mješavina, našteluj karburator sa takvom mješavinom da ti radi dobro.
pozdrav za forumaše uradio sam moju motorku stihl ms 180 i lepo radi... hvala svima koji su pomogli savetima
Druze Mirosti samo pricamo ali nisi u pravu,pa se onda ljutis eto opet si pogresio sto se tice klipa ,ako je nesto dobro uradjeno onda je dobro evo ti primer imao sam Toyotu ovo navodim samo kao primer sto se tice materijala, jel ti kako si krenuo reces da toyota nije testera, naravno nije!!!! pricam o vozilu konkretno kombiju sa 3Y motorom kojemu je radjena generalna posle 800.000 km klip kada je meren u mikron je dobar bio, a cilindar pojeden,verovatno je covek merio klip nece ga kariciti bezveze.
I kada bolje razmislim o cemu mi polemisemo oko hilznovanja pa nebi ono postojalo da se neradi ,i sam si rekao da si mozda zastranio tamo preko ,SVABA baca sve sto je staro a mi ne ,i onda nam opet SVABA napravi novo koje neko sada sklapa u Kini e vidis mi ovde u Srbiji nismo mutavi pa ,odradimo hilznovanje a nekupimo kineski cilindar,eto toliko,nego ako kazes da imas veze tamo preko bolje daj donosi te stare dobre testere konkretno me interesuju 038-mice i 064-ke
kazi to vlasnicima Husqvarne 395 xp,mada ih na ovom forumu nema...
- - - - - - - - - -
uzgred 395 xp je pojacana 394 xp koje se vise ne radi
ja mislim da izmedju njih dve je samo razlika u cilindru tj u precniku 2mm je razlike a ostalo je sve isto makar ja tako mislim stavljao sam delove od 65-66 na moju 064 naprimer auspuh je od 066 i pase sraf na sraf sve..jedno 064 nema dekompresor a 066 ima i 066 ima onaj okrugni filter a 064 pljosnati..i 66 nema 7,2 nego okruglo 7ks....nije bitna samo snaga bitan je kvalitet kupi husqvarnu danasnju 395 i uzmi 660 stihl novog,husqvarna ce da ga pojede zivog..nije stihl kao sto je nekad bio66-tica je u stvari pojacana 64-tvorka. Pojacani su: klip, kucista, radilica, semering i lezaj sa strane palenja. Auspuh je dupli izduv. Teza je za 190 grama.
66-tica 64-cetvorka
klip: 54 52
snaga: 7.2 ks 6.5 ks
snaga/tez: 1.55 1.7
Narodski receno: nemozes joj nista. Uz ispravnu mesavinu, kvarova skoro da i nemaju. Husqvarna je u ovoj klasi mnogo slabija.
[/QUOTE]QUOTE=mirosti;659178]395xp je ok, mislio sam na vrsnjakinje od 066: 294 i 288 i 285. Nisu ni one lose ali jednostavno ljudi vise vole 66/64 jer su dugotrajnije.
to sto ovde ljudi vise vole Stihl ima svojih razloga,jednostavno zbog gasterbajtera i dugog niza godina Srbija je vezana za Nemacku / Austriju.Husqvarna je na ove prostore dosla relativno skoro i to najvise zahvaljujuci Tomosu i to modelu 61,poslednjih 15-ak godina Husqvarna pocinje da zauzima mesto kojoj po kvalitetu pripada.Nemam nista protiv Sthl-a,cak sta vise,imam MS 260 i kosu FS 90,tako da dobro znam prednosti mane u odnosu na Husqvarnu,od koje posedujem H 365 i kosu 323 R II
neznam za taj auspuh..sto neznam kazem da neznam...moram staviti slike mog sada "POKOJNOG" dolmara 153 da vidis sta je masina..55mm klip pise 7konjica al mi se cini da ima vise dok je bio ziv jeo je za dorucak 064,038...imas na netu snimaka..to je bilo vreme kad je kvalitet bio kvalitet a dolmar dolmar...inace njemu je 60cm original mac .404 a na mom sam preradio na 45cm 3/8 isao je kao kroz sir sa tim korakom i macem..jel bi davao taj auspuh nesto 064? mozda je i na mojoj to smao ja neznam..Nazalost tacno je da je novi stihl losiji.
66 je 7.2 ks zbog otvorenog auspuha, kad stavis taj auspuh na 660 i on sa 7konja postane 7.2. Naravno, to je neprimetno u radu, ali je malo ostrija na gasu.
66 ima tri varijante a 64 samo jedna. Na 64 moze da se stavi klip i cilindar od 66 ali mora da se na kucistu povecaju navoji sa M5 na M6. Deklo paljenja je takodje malo sire, a ove razlike koje sam gore nabrojio stoje.
to nedolazi u obzir ona je i ovako azdaja kad koristim 038 pa 064 sve mislim oce da mi ispade nz ruke od snage..nebih davao 33.000 za klip i cilindar stihl mahle za 660 ipak mi je puno to para ovako ima extra kompresiju..kad stane a daj boze da nestane nikad mozda cu je uraditi u 660..najveca joj je mana dekompresorMogu ti reci sta trebas da sapnes tvojoj 64-tvorki, pa da bude kao 66-tica: Pre svega cilindar + klip, auspuh nece mnogo pomoci. Mada ako je sve u redu sa kompresijom ona lepo radi i u fabrickoj postavci.