Motorne testere

izvinjavam se za :off_topic: da nema neko mozda ovakvu plocicu znaci oznaku ovo sto pise stihl 038 itd.Znaci samo ovakva dva modela mi odgovaraju.
fayfk9.jpg
[/IMG]
14lj90j.jpg
[/IMG]

Neide Mirosti tu nikakav gus od kanalizacione cevi,a to sto mislis da nece trajati ja ti kazem nisi u pravu sahranice pet kineskih cilindara i bar dva tri bilo koja nova,znaci ako se hilznuje miran dok traje testere naravno ako se odrzava po propisu
Ma sigurno nece raditi kako treba, ako ce uopste da radi.
Sta je tu original kada se umesto nikasila stavi gus od kanalizacione cevi? Kunu se da je to najbolje za hilznovanje:haha:
Ajd' razumem da se ove neke vodom hladjene stubline koje je nemoguce kupiti nesto 'popravljaju' ali testera...

- - - - - - - - - -

Samo sad sam u pravu?:osmeh:

Znam da je tvrdi lanac,jer se u metal dosta razumem jer radim sa metalom.Po meni ono se ne isplati da se uzima za u sumu jer nemozes rucno da ga naostris,samo masinski.

krivo si me razumio nisam ja napisao da je to tvrdi lanac (mada je tvrd) već da je to "lanac za tvrdo drvo " jer se pod tim nazivom se i prodaje u trgovinama.

Poslednja izmena od urednika:
video sam reklamu na HRT-u,gde se pominju neki lanci (u pitanju je rekllama za Stihl), koji traju nastreni duplo duze od klasicnih,mozda mbranko zna nesto vise o tome ?

Neide Mirosti tu nikakav gus od kanalizacione cevi,a to sto mislis da nece trajati ja ti kazem nisi u pravu sahranice pet kineskih cilindara i bar dva tri bilo koja nova,znaci ako se hilznuje miran dok traje testere naravno ako se odrzava po propisu

Znaci traje taj gus, dva tri puta duze cak i od originalnih Mahle i Kolbensmidt cilindara? Uvek covek moze nesto korisno nauciti ovde.
U kakvoj sam ja bio zabludi kupujuci cilindre godinama.

Ne isplati se hilznovanje.Za moju testeru(husq 142) izadje 45e,a originalni cilindar 4800 din + nema neke konkretne garancije vec,ako se pravilno razradi i koristi,trajace odprilike kao i fabricki cilindar.

Druze nebih da polemisem ali cim ti nakupova tolike cilindre sve ti govori o cemu se radi, ja imam dve testere i rade non stop od 1980 i ja jos nemislim kupovati cilindre ,verovatno si bio u zabludi kupujuci lose testere,posto si kudio u ranijim postevima ako se dobro secam 038-micu bolje kupi jednu pa ustedi na cilindrima
Znaci traje taj gus, dva tri puta duze cak i od originalnih Mahle i Kolbensmidt cilindara? Uvek covek moze nesto korisno nauciti ovde.
U kakvoj sam ja bio zabludi kupujuci cilindre godinama.

Testera prlja svecicu

Pozdrav ljudi nov sam na ovom forumu imam problem sa viliger motornom testerom,dakle brzo nagaravi svecicu i gasi se,stavim novu,napravim svezu mesavinu,stavim dolmar sinteticko ulje u mesavinu sve po upustvu 2 % ulja.
Tu istu svecicu stavim na viliger trimer radi normalno ima onu cigla boju kad se skine,u pocetku radi normalno kad ocistim svecicu,jedno 5 minuta i onda se gasi.ne koristim je mnogo jedno 10 kubika godisnje.

Hvala

Druze nebih da polemisem ali cim ti nakupova tolike cilindre sve ti govori o cemu se radi, ja imam dve testere i rade non stop od 1980 i ja jos nemislim kupovati cilindre ,verovatno si bio u zabludi kupujuci lose testere,posto si kudio u ranijim postevima ako se dobro secam 038-micu bolje kupi jednu pa ustedi na cilindrima
potpuno si upravu imam i ja 038av super 50mm je klip..raskalpaso sam je pre 2 meseca i jos je originalni klip i cilindar,cilindar nije ni tenuo kao ni klip jos je kao nov samo sam je prekaricio i sad bukvalno skace iz ruku kad joj das gas..:ppozdrav:

Pozdrav ljudi nov sam na ovom forumu imam problem sa viliger motornom testerom,dakle brzo nagaravi svecicu i gasi se,stavim novu,napravim svezu mesavinu,stavim dolmar sinteticko ulje u mesavinu sve po upustvu 2 % ulja.
Tu istu svecicu stavim na viliger trimer radi normalno ima onu cigla boju kad se skine,u pocetku radi normalno kad ocistim svecicu,jedno 5 minuta i onda se gasi.ne koristim je mnogo jedno 10 kubika godisnje.

Hvala
lose sagorevanje,presteluj karburator (igla L) kaosto rece Tintoreti,ali postoji mogucnost da te zeza elektronika

potpuno si upravu imam i ja 038av super 50mm je klip..raskalpaso sam je pre 2 meseca i jos je originalni klip i cilindar,cilindar nije ni tenuo kao ni klip jos je kao nov samo sam je prekaricio i sad bukvalno skace iz ruku kad joj das gas..:ppozdrav:
Sa vama stvarno ne vredi pricati, vi non-stop terate svoju pricu kao da uopste ne citate sta pisem.
Video si kako izgledaju moje testere, i ni na jednoj svojoj nisam radio nista oko motora jer znam da ih odrzavam a i pravilno da radim.
Namenjao sam se cilindara na testeram od drugih, jer neznaju da ih koriste, ili su mnogo odradile.
Uvek sam stavljao originale, jer znam da nista drugo ne valja, a pogotovu to gusano hilznovanje.

To sto si ti karicio je lepo, ali mi se cini da taj klip nisi ni merio nego samo stavio karike i mislis da si zavrsio pos'o. Ako je bila potrebna zamena karika, klip sigurno nije dobar(iako si ti video da je kao nov), a sta nije dobro videces uskoro...
Ja jos nisam video dobar klip , kome su otisle karike, a video sam ih mnogo...

Sa vama stvarno ne vredi pricati, vi non-stop terate svoju pricu kao da uopste ne citate sta pisem.
Video si kako izgledaju moje testere, i ni na jednoj svojoj nisam radio nista oko motora jer znam da ih odrzavam a i pravilno da radim.
Namenjao sam se cilindara na testeram od drugih, jer neznaju da ih koriste, ili su mnogo odradile.
Uvek sam stavljao originale, jer znam da nista drugo ne valja, a pogotovu to gusano hilznovanje.

To sto si ti karicio je lepo, ali mi se cini da taj klip nisi ni merio nego samo stavio karike i mislis da si zavrsio pos'o. Ako je bila potrebna zamena karika, klip sigurno nije dobar(iako si ti video da je kao nov), a sta nije dobro videces uskoro...
ja neznam u cemu je tvoj problem!?ti bre covece otkad si dosao na ovu temu tema vise nije ozbiljna nego izgleda kao da su se deca igrala.ti sto nisi menjao to je tvoja stvar uradis godisnje 50m drva i ti si sad neki majstor.daj molimte jedno je na papiru a drugo u praksi..da nisam merio klip nebi testera radila u opste dobro.jesi ti nekad cuo da se karike od rada potrose(izlizu),samo neznam kako ti to sve znas a druge ponizavas da nista neznaju?bolje se malo primiri i citaj druge postove znaju i drugi nesto..i ti mi neki majstor,da izvines pisam se ja tebi u taj majstorluk na papiru DR-PROF a u praksi sipak..providan si kao flis papir za cigare..izvini ako sam se sa necim uvredio..ali morao sam da kazem svoje misljenje necu vise polemisati tvoje postove...veliki pozdrav:ppozdrav:

Poslednja izmena:

Ja jos nisam video dobar klip , kome su otisle karike, a video sam ih mnogo...

Pustite i druge da kazu sta imaju nemoj misliti da si naj pametniji nije rec o gusanom hilznovanju i nismo videli tvoje testere, vec necije tudje jer slike koje si postavio nisu od tvojih testera .... svako moze posumljati s pravom da govoris neistinu ipak je ovo forum i ima svakakvih. Dali lazes ili ne mene licno ne interesuje, ako ti to nesto znaci slobodno lazi jos duplo meni ni iz dzepa ni u dzep. :ppozdrav:
To koliko si strucan nebih o tome jer svako ima pravo da sam sebe nazivva strucnjakom koji se nagledao klipova i cilindara, Ima ovde i onih manje strucnih koji mogu da daju nadam se dobar savet pa pusti i njih da pisu nesto nemoras odmah da im tim tonom odgovaras. Mozda nije hteo da menja klip jer je zadovoljavao njegove prohteve, mozda jednostavno ne zeli da ga menja, ko ce to znati.

Hvala

Za Villagere po uputstvu ide 2,5% mješavina, našteluj karburator sa takvom mješavinom da ti radi dobro.

po uputstvu u fazi razrade ide 2,5 % mesavine a posle2%, medjutim ja u moj vgs 30 stavljam uvek 2,5% i vec 5 god nemam problema. evo ti podataka za stelovanje karburatora od moje. H 1 +3/8 i za L 1 +1/4 .kad je upalis h vise nediraj samo kad se zagreje L zavrnes do najvecih obrtaja lera i vratis ga za 1/4 ulevo. nastelujes posle ler na njegovom vijku i nebi trebalo da bude problema. ako bude ponovo onda te verovatno elektronik zeza

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh